ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ...ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ... ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Αγαπητοί δημότες του Δήμου Διδυμοτείχου

Η χρόνια ανευθυνότητα και η συνεχής κακοδιοίκηση από τη μεριά της Δημοτικής αρχής, είχε τον τελευταίο μήνα, άλλη μία οδυνηρή κατάληξη.
Μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Εργασίας ,για μη καταβολή μισθών και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, σε 29 εργαζόμενους τα δύο τελευταία χρόνια, στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Διδυμοτείχου (Δ.Ε.Π.Α. Διδ/χου), ο Εισαγγελέας Ορεστιάδας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα αυτό .
Η εξέταση αυτή ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν με καταθέσεις των εργαζομένων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός.
Η Δημοτική αρχή υπό κατηγορία για μη καταβολή χρημάτων σε εργαζόμενους σε δική τους επιχείρηση!!!
Όποια κατάντια και ντροπή!!!
Βέβαια υπάρχουν και αλλού ευθύνες για την κατάληξη αυτή.
Η ανυπαρξία συνδρομής ,συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τη μεριά της διοίκησης του Eργατικού Kέντρου Διδυμοτείχου, που δεν έπραξε το αυτονόητο.
Να στηρίξει τους εργαζόμενους αυτούς ,πιέζοντας τη Δημοτική αρχή ,ώστε να καταβάλλει έγκαιρα τα οφειλόμενα. Άλλωστε αυτός δεν είναι ο ρόλος του Εργατικού Κέντρου ;
Πώς όμως θα το έκανε αυτό, όταν ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου είναι Δημοτικός Σύμβουλος με αμοιβή(αντιδήμαρχος)του νυν δημάρχου; Πώς θα εναντιωνόταν στον εργοδότη του;
Είναι δυνατόν με τέτοιου είδους εξαρτήσεις, να υπάρξει διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, αποτελεσματικότητα στα δημοτικά πράγματα;
Αναμένουμε το εισαγγελικό πόρισμα για να ενημερώσουμε τους δημότες για τα θαυμαστά έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής.


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το < Σύστημα > αποτελούμενο από δυνατές βάσεις στήριξης του ( ….όλοι εμείς που τα βάζουμε με αυτό ‘ είμαστε όλοι εμείς που το δημιουργήσαμε ) αποτελεί το μείζον πρόβλημα της χώρας αυτής .
Αυτό το σύστημα ευθύνεται για τα πεπραγμένα του άρθρου αυτού ‘ αν και η κεντρική ιδέα στο όλο θέμα που προέκυψε είναι προϊόν αναλγησίας και απαξίωσης του κοινωνικού προσώπου που καλείται κάθε τέσσερα χρόνια να προσφέρει η οποιαδήποτε Πολιτειακή- Δημοτική αρχή.
Το σύνδρομο της ανεπαρκής Δημοτικής Αρχής όσο περίεργο και αν φαίνεται σε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας ,αναμφίβολα αποτελεί ένδειξη αναπροσαρμογής του κατεστημένου που επικρατεί χρόνια τώρα στη διακυβέρνηση της πόλης και όχι μόνο αυτής.
Είναι γεγονός ότι άτομα ( δημοτικοί σύμβουλοι – αντιδήμαρχοι – καθαρίστριες – αγράμματοι - εξωγήινοι -…. ) κάνουν κουμάντο σε αυτό το Δήμο εκτός από τον Δήμαρχο .Το ψάρι όμως μυρίζει από το κεφάλι και όχι από τα πόδια { δεν μπορεί να ψηφίζεις Τοκαμάνη και να σε κυβερνάνε άτομα με χρόνιο επάγγελμα < ΤΙΠΟΤΑ> και να πληρώνονται από επαγγέλματα του τύπου < Αντιδήμαρχος – αυλικός - …. >,η άτομα των 780 ψήφων να κρατάνε τη τύχη του δήμου στα χέρια τους}.
Δυστυχώς στην Ελλάδα οι Έλληνες έχουν μάθει να κλείνουν μάτια – αυτιά και να δέχονται τα πράγματα όπως τους τα σερβίρουν ( αθάνατο ελληνικό πνεύμα // ‘όταν στην Ευρώπη υπήρξε η πρόοδος – η Αναγέννηση - η καλλιέργεια του πνεύματος , εσύ Ελλάδα ήσουνα 400 χρόνια υπόδουλη στους αλλόθρησκους και θέλησες στην αλλαγή του αιώνα να γίνεις Ευρωπαία ) σε είπανε ότι θα αλλάξει η ζωή σου ,σε είπανε ότι τα όνειρα που είχες για σένα και τα παιδιά σου θα πραγματοποιηθούνε ,σε είπανε ….και τι δεν σε είπανε , το μόνο που δεν σε είπανε ήταν ότι αυτοί που κυβέρνησαν τον 20ό -- αυτοί είναι που θα κυβερνήσουν και τον 21ο.!

Ένα πολιτιστικό γεγονός < red river > πριν λίγες μέρες αντί να διαδραματίσει μια καλή πορεία για το Διδυμότειχο έγινε αφορμή να φανεί στον έξω κόσμο ( Αθήνα – Θες/νίκη ) ,αλλά και στον εδώ κόσμο του Έβρου το πόσο έλλειψη παιδείας υπάρχει στους ιθύνοντες του δήμου και γενικά στην νοοτροπία του κοινωνικού συνόλου.
Δεν προσδοκώ τίποτε από τέτοιες ιδέες η από τέτοιους ανθρώπους - ανησυχώ για αυτά που έρχονται και για αυτά που γίνονται πάγια προβλήματα εδώ που ζούμε….
Νομίζω ότι με το φάντομ που έστησε ο προηγούμενος δήμαρχος πρέπει κάποιοι να απογειωθούνε – αν μη τι άλλο να ξεκινήσει και μια καθαριότητα στο δήμο που τόσο έχει ανάγκη.
Και το νερό – νεράκι ,άντε να δούμε < μην δούμε καμιά θάλασσα πριν το νερό που λείπει σε όλους μας - λίγο ντροπή .... >!

Ανώνυμος είπε...

Απέραντη μοναξιά σε ένα κόσμο δίχως σύνορα ‘ανατολικά της Εδέμ και δυτικά των αλλόθρησκων απολίτιστων βρωμιάρηδων. Ένας επεισοδιακός κόσμος σε μια απέραντη μικροαστική νοοτροπία που διακατέχεται από κατάλοιπα ιδεών σε αποσύνθεση.
Ο κόσμος που αναφέρεστε δεν υπήρχε ποτέ , ανέκαθεν ήταν φανταστικός με ψεύτικα όνειρα , κατασκευασμένος από πήλινα μέρη σε κομμάτια που δεν μπόρεσαν ποτέ να συνδεθούν μεταξύ τους.
Αν και είναι πλέον πολύ αργά για αυτή τη ….πόλη ,πάντα υπάρχουν σημάδια ελπίδας για ένα μέλλον τουλάχιστον αισιόδοξο στη καλυτέρευση του επιπέδου ζωής.
Μιλάμε για επίπεδο ζωής σε προσωπικό επίπεδο αν θελήσουμε ποτέ να ξεκινήσει μια καλύτερη εποχή σχέσεων σε ομαδικό πνεύμα.
.
Δυστυχώς σε αυτή τη ….πόλη ζούνε εκτός από εμάς ( μω..... –αρ... –αργόσχολοι – πνευματικά οπισθοδρομικοί – βολεμένοι σε οικογενειακό επίπεδο – βολεμένοι ρουφιάνοι – άτομα με ειδικές ανάγκες στο μυαλό κ.λ.π –κ.λ.π !
Η όλη κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και δείχνει μη αναστρέψιμη σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία από μερικά ανήσυχα πνεύματα στη περιοχή μας.
Δεν μπορείτε κύριοι να ανέχεστε να σας διοικούν { άτομα που φαίνονται κάθε 4ετία στις προεκλογικές συγκεντρώσεις - κάθε είδους σύμβουλοι που ανενόχλητοι προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στη κοινωνία μας - άτομα που θα μπορούσαν λόγω οικονομικής άνεσης να προσφέρουν στο τόπο ( πολιτιστικά – κοινωνικά ) να είναι αδιάφοροι σε ότι συμβαίνει γύρω τους - πολίτες να ασχολούνται με μηδαμινά προβλήματα (αντί να δούνε με πιο σοβαρότητα ‘ θέματα όπως το νερό που στερούμαστε ως πόσιμο και με καταβολή ληστρικών λογαριασμών σε πάγια – βιολογικό καθαρισμό –άλλα τέλη ),τη καθαριότητα που τόσο μαστίζει εδώ και καιρό το δήμο , τη πολιτιστική χαμένη ταυτότητα ,τα διαμερίσματα που έχουν αφανίσει τη κλασική οικοδόμηση της …πόλης , τα κάθε είδους ρουσφέτια από παράνομα κτίσματα μέχρι παράνομες δουλειές κ.λ.π ,κ.λ.π - άτομα που εκμεταλλεύτηκαν τον ανθρώπινο πόνο και κάνανε περιουσίες - άτομα αμόρφωτα πού έχουν πηδήξει τη σκούπα και το πλυσταριό και ασκούνε πολιτική και εξουσία – άτομα που ελέω καρτέλ μεταξύ τους έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των καυσίμων ( τα καύσιμα στην Ορεστιάδα είναι πιο φθηνά από εδώ , όπως και για την ιδία εταιρεία η τιμή σε σύγκριση με τη Μάνδρα είναι 25 λεπτά ακριβότερη ) κ.λ.π , κ.λ.π.

Πάρτε μια ιδέα από την Ελλάδα του σήμερα –κάπως έτσι είναι και η ζωή εδώ αν και η απόσταση από τον ήλιο είναι αρκετά έτη φωτός ακόμη από το σημείο που μηλάμε.
http://grbloopers.blogspot.com/

Αλλά αν θέλουμε να ήμαστε δίκαιοι σε αυτά που γράφονται ‘ θα έπρεπε και η Νομαρχία στα πλαίσια της δικαιοδοσίας της να αρχίσει ελέγχους σε ότι φαίνεται μαύρο και σκοτεινό στον ορίζοντα ,αν και η μαυρίλα η σαπίλα και η απαξίωση κάθε ώριμης-σοβαρής σκέψης είναι πέπλο πάνω σε αυτή τη ….πόλη !