ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2006

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1




Υπόθεση «Μονρόε».
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συμφοράς
.
(Από το όνομα της καφετέριας του Διδυμοτείχου όπου στις 30/9/2006 το μεσημέρι εισέβαλλε αυτοκίνητο, σκορπίζοντας το θάνατο στα νιάτα της πόλης μας )
Επιμέλεια- Σύνταξη
Σιναπίδης Στέφανος
(Ένας αγανακτισμένος γονέας)


ΚΑΤΗΓΟΡΩ:

1)Κατηγορώ την από 15ετίας τοπική άσκηση της εξουσίας, που για λόγους μικροπολιτικούς, επέτρεψε παράτυπα, την πλήρη κατάληψη και την μετατροπή των πεζοδρομίων της πόλης του Διδυμοτείχου, σε προέκταση των καταστημάτων με την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
2)Κατηγορώ την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και την επακόλουθη δημιουργία κυκλοφοριακής αναρχίας στο Διδυμότειχο.
3)Κατηγορώ τους υπευθύνους που κατέστησαν υποβαθμισμένο το Αστυνομικό Τμήμα Διδ/χου και την επακόλουθη εγκληματική έλλειψη επάνδρωσης του, όπως και την αποστέωση του από προσωπικό.
4)Κατηγορώ τους αρμοδίους που δεν προχώρησαν στην δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο Διδ/χο, και στην στελέχωση της με προσωπικό ικανό σε αριθμό για να ελέγξει το κυκλοφοριακό χάος και τις άλλες σύνθετες παρανομίες που έχουν μετατρέψει τελευταία το Διδ/χο σε ανοχύρωτη πόλη και άντρο παρανομιών (ναρκωτικά, λαθρομετανάστες, εγκληματικότητα, εφηβική πορνεία).
5)Κατηγορώ τους επαγγελματίες που στο όνομα του κέρδους παρεμβαίνουν εκούσια ή ακούσια στην ομαλή κυκλοφοριακή ροή πεζών και οχημάτων, είτε καταλαμβάνοντας τα πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα και παντός είδους πραμάτειες, είτε κλείνοντας τμήματα δρόμων με αυτοσχέδιους τρόπους κατά το δοκούν, χωρίς να παρεμβαίνει η παντελώς απούσα τοπική αρχή.
6)Κατηγορώ τους εαυτούς μας, γιατί ως ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουμε τα αυτοκίνητα οπουδήποτε ανεξέλεγκτα, κυρίως πάνω στα πεζοδρόμια και έχουμε μετατρέψει τους στενούς δρόμους σε αγωνιστικές πίστες ενώ έχουμε μεταλλάξει την πόλη μας σε «κυκλοφοριακή ζούγκλα». Αυτή η «κυκλοφοριακή ζούγκλα», δυστυχώς κατάπιε τους άτυχους νέους μας. Αύριο μπορεί νάναι η σειρά των δικών μας παιδιών ,αν δεν ληφθούν τα δέοντα και αυτονόητα μέτρα.
7)Κατηγορώ αυτούς που επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων τροφοδοσίας σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, επιδεινώνοντας το κυκλοφοριακό χάος.
8)Κατηγορώ την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και πυγμής στον καταλογισμό των κυκλοφοριακών παραβάσεων.
9)Κατηγορώ τον «ωχαδερφισμό» των οργάνων της Τάξης ακόμα και όταν τα αυτοκίνητα παρκάρουν παράνομα πάνω στα πεζοδρόμια απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα προκλητικά, ή όταν διπλοπαρκάρουν παράνομα πάνω στην κεντρική οδό ταχείας κυκλοφορίας της Βασ. Γεωργίου μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα, ή όταν τρέχουν ανεξέλεγκτα τα μηχανάκια με υπερβολικό θόρυβο, ταχύτητα ,επικίνδυνους ελιγμούς και αντίστροφα στους δρόμους ,ενώ τα όργανα της Τάξεως αδιαφορούν.
10)Κατηγορώ τους υπεύθυνους για την έλλειψη εφαρμογής της υπάρχουσας συγκοινωνιολογικής μελέτης του Διδ/χου για μικροπολιτικά συμφέροντα.
11)Κατηγορώ τους υπεύθυνους για την κακή κατάστασης των δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, την έλλειψη σήμανσης και την διαιώνιση της λειτουργίας του «τραβεστί» πεζόδρομου .
12)Κατηγορώ τους συμπολίτες μου και τον εαυτό μου για στρουθοκαμηλισμό, αδράνεια, αδιαφορία, ωχαδερφισμό, έλλειψη αγωνιστικότητας, διεκδικήσεων, οραμάτων και προτάσεων.
13)Κατηγορώ το «μεταλλαγμένο»σε ζούγκλα «Διδυμότειχο-Τέρας» , όλους εμάς τους «μεταλλαγμένους» πολίτες του, τρόφιμους της «κυκλοφοριακής ζούγκλας» και όλους αυτούς που ευθύνονται από οποιοδήποτε σκοπιά, για το «Διδυμότειχο-Φρανκεστάιν».
14)Κατηγορώ τους εαυτούς μας για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης μας, που στο όνομα του κέρδους και της ασυδοσίας είμαστε διατεθειμένοι από αμετροέπεια, «να πουλήσουμε ακόμα και το σκοινί που θα κρεμάσει τα παιδιά μας».
15)Κατηγορώ την πολιτεία που δεν έχει στελεχώσει το Νοσοκομείο Διδ/χου με όλες τις ιατρικές ειδικότητες και σε επαρκή αριθμό, με πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται ολοσχερώς όλα τα επείγοντα περιστατικά χωρίς να χρειάζεται διακομιδή ασθενών στο Νοσοκομείο Αλε/ξπολης.
16)Κατηγορώ αυτούς που επέτρεψαν τους πολίτες του Διδ/χου να γίνουν απύθμενα κυνικοί με ηθική-λάστιχο, που αισθάνονται ότι ζώντας πέρα από το καλό και το κακό, δεν έχουν να λογοδοτήσουν πουθενά και κυρίως να μην φοβούνται καμία αρχή, και τελικά να βλέπουν το Διδυμότειχο, σαν μία «μικρογραφία ζούγκλας όπου όλα επιτρέπονται αρκεί να μην σε πιάσουν».
17)Κατηγορώ όλους εμάς τους γονείς, της γενιάς των ενεργών σαραντάρηδων πολιτών, γιατί εξαιτίας της αδιαφορίας μας και της αβελτηρία μας για την κυκλοφοριακή (και όχι μόνο) ασυδοσία του Διδ/χου, θρηνούμε τα θύματα και τα εν δυνάμει θύματα-παιδιά μας, αν δεν διορθωθεί η υπάρχουσα εγκληματική κατάσταση.
18)Κατηγορώ τέλος, και πάνω από όλα, για την κατάσταση που έφτασε το Διδυμότειχο ως πόλη, τον άκρατο, έρποντα, τοπικό πολιτικό «μακιαβελισμό» και τους θιασώτες του, που είναι ικανοί για οτιδήποτε, «ακόμα και να σκοτώσουν την μάνα τους για να απολαύσουν μία εκδρομή με το ορφανοτροφείο».


Προ 1 έτους, τον Σεπτέμβριο του 2005 παραδόθηκε στον Δήμο Διδ/χου και στο Τμήμα Τροχαίας Διδ/χου, έγγραφη διαμαρτυρία (που αποδείχθηκε δυστυχώς προφητική), από το Παράρτημα Διδ/χου της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου, την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια, με θέμα:

«ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.
ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

«Το Παράρτημα Διδυμοτείχου της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου που ιδρύθηκε το 2003, έχει σαν σκοπό όχι μόνο την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας, την διαφύλαξη και προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας, αλλά και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
Ορμώμενοι από τα παραπάνω, τα μέλη της Οικολογικής Εταιρείας αποφάσισαν να θέσουν, τόσο προς τους αρμοδίους του Δήμου Διδ/χου, όσο και προς την Τροχαία Διδ/χου τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους για το ακανθώδες κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας , που τον τελευταίο καιρό από την μία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις , αλλά από την άλλη διαπιστώνεται μία παντελής έλλειψη μέτρων, ακόμα δε και αδυναμία ή και ανεπάρκεια των υπευθύνων οργάνων στην αντιμετώπιση αυτού.
Κανείς δεν αντιλέγει ότι τον τελευταίο καιρό ο πολεοδομικός ιστός του Διδυμοτείχου γιγαντώθηκε σε πληθυσμό και επεκτάθηκε σε περιοχές με ελλιπές και προβληματικό σχέδιο πόλης. Το ιστορικό κέντρο με τους στενούς δρόμους και την έλλειψη χώρων στάθμευσης ασφυκτιά από την πληθώρα των αυτοκινήτων που αυξήθηκαν σημαντικά σε αριθμό. Ιδίως τις καθημερινές μέρες λειτουργίας των καταστημάτων, η κυκλοφορία των πεζών ακόμα και στον πεζόδρομο της Βενιζέλου είναι όχι μόνο δυσχερής αλλά και επικίνδυνη. Μετά την ασύδοτη και χωρίς σχεδιασμό πλακόστρωση των δρόμων, όπως διαπιστώνουμε όλοι, έχουν καταργηθεί τα πεζοδρόμια με συνέπεια τα σταθμευμένα αυτοκίνητα να παρκάρουν μπροστά στις εισόδους των μαγαζιών και των σπιτιών.
Οι πεζοί, οι μητέρες με τα μικρά παιδιά ,τα καρότσια με τα νήπια, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι αδύνατο να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια. Ακόμα και στον κεντρικό δρόμο της 25ης Μαΐου και Βασ. Γεωργίου που υπάρχει πεζοδρόμιο, αυτό είναι κατειλημμένο από τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών σε όλο το πλάτος του κοινόχρηστου πεζοδρομίου, ενώ στα υπόλοιπα πεζοδρόμια παρκάρουν παράνομα οι ασυνείδητοι οδηγοί επί ώρες, ακόμα και απέναντι από το κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από την Τροχαία.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν αντιδικούμε με τους καταστηματάρχες της πόλης μας ,απλώς ζητούμε η χρήση των καθισμάτων στα πεζοδρόμια να γίνεται στον χώρο που να δίνει και την δυνατότητα στους πολίτες να περπατούν άνετα σε αυτά , τα δε αυτοκίνητα των θαμώνων των μαγαζιών, να παραμένουν σε παρακείμενους δρόμους που δεν παρακωλύουν την συγκοινωνία των άλλων οχημάτων και προπαντός την διάβαση των πεζών.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Διδυμοτείχου είναι αντιληπτό από όλους μας και κατανοούμε την δυσκολία στην επίλυσή του.
Το Παράρτημα Διδ/χου της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου διαπιστώνει όμως, μία υπερβολική εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας από την μεριά τόσο του Δήμου όσο και της Τροχαίας του Διδ/χου στην αντιμετώπιση αυτού. Ειδικότερα καταλογίζουμε σε αμφότερους τους παραπάνω, παντελή έλλειψη αστυνόμευσης, ελέγχου κυκλοφοριακών παραβάσεων, έλλειψη πυγμής και ανοχή στον καταλογισμό παραβάσεων.
Δεν υπάρχουν πεζές περιπολίες αστυνομικών, τα αυτοκίνητα παρκάρουν στα πεζοδρόμια προκλητικά, ακόμα και μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς κανένας να παρεμβαίνει, τα μηχανάκια με υπερβολικό θόρυβο και ταχύτητα τρέχουν ακόμα και μέσα στον πεζόδρομο, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν όλο το πεζοδρόμιο και κανένας δεν ενδιαφέρεται. Σε τελική ανάλυση η ραστώνη των παραπάνω υπευθύνων καθιστά το Διδυμότειχο κυκλοφοριακή ζούγκλα.
Ευελπιστούμε και απαιτούμε το παραπάνω ψήφισμα να βρει αποδοχή από μέρους σας (Τροχαία Διδ/χου-Δήμο Διδ/χου) και να σας κινητοποιήσει στην λήψη των απαραίτητων μέτρων από την πλευρά σας, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τουλάχιστον οι κραυγαλέες κυκλοφοριακές παρανομίες που εξαθλιώνουν την ποιότητα ζωής μας.
Η επιτυχία των προσπαθειών σας θα μας βρει υποστηρικτές, αντίθετα δε η αδιαφορία σας θα μας κάνει καταγγελτικούς απέναντι σας και μας επιφυλάσσει για περαιτέρω δυναμικές ενέργειες μας .Καθημερινά ο καθένας κρίνεται για το έργο του και την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών του, από τους πολίτες, οι οποίοι κρίνουν, κατακρίνουν ή ανταμείβουν με τον τρόπο τους.»

Αυτά τα προφητικά λόγια ειπώθηκαν προ 1 έτους και σήμερα, 30/9/2006, δυστυχώς οι «Κασσάνδρες» επιβεβαιώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: