ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2007

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΙ


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Το πρόβλημα της οικονομικής ανέχειας της πόλης μας, η έλλειψη προοπτικών ανάκαμψης, η τοπική αδιαφορία ,ο ωχαδερφισμός και η έλλειψη φαντασίας της τοπικής εκτελεστικής εξουσίας, μας αναγκάζει ως Οικολογική Εταιρεία και εθελοντική οργάνωση να πάρουμε την κατάσταση στους ώμους μας.
Η πόλη μας δεν είναι σήμερα ελκυστική ούτε για τους τουρίστες αλλά πολύ περισσότερο ούτε και για μας τους ίδιους. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθούν και να διατυπωθούν φρέσκες ιδέες οι οποίες να υποστηριχθούν και τελικά να ανατρέψουν αυτήν την εικόνα.

Δυστυχώς είναι κοινή παραδοχή ότι το Διδ/χο δεν έχει καμία αναγνωρισιμότητα, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό μας, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον μόνο μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας για τους κατοίκους μας αν «συσκευασθεί» και «πωληθεί» κατάλληλα ως προϊόν.
Για να επιτύχουμε αυτόν τον σκοπό, το Παράρτημα Διδ/χου της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου καθιερώνει σεμινάρια κατάρτισης ντόπιων εθελοντών ξεναγών της τοπικής πολύχρονης, πολύπλευρης και πολυπολιτισμικής ιστορίας του Διδ/χου δηλ. της ρωμαϊκής της βυζαντινής της οθωμανικής και της νεώτερης ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: