ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2006

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΙΔ/ΧΟΥ 3


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΣΤΙΣ 30/10/2006 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ, ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ


1)Ζητούμε άμεσα να γίνει συγκέντρωση και διαβούλευση όλων των φορέων και των επαγγελματιών του Διδυμοτείχου, με τον Δήμαρχο και την Αστυνομία για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος με σκοπό την αποφυγή νέων δυστυχημάτων και θυμάτων.
2)Να συγκροτηθεί μία 4μελή επιτροπή από εκπρόσωπο του Δήμου, της Αστυνομίας των επαγγελματιών και των πολιτών που να περπατήσει κάθε κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης μας και να καταγράψει τα επικίνδυνα σημεία-καρμανιόλες και στη συνέχεια να προτείνει λύσεις που να εφαρμοσθούν αυστηρά, και να περιφρουρηθούν από τον Δήμο και την Αστυνομία.
3)Οι αυθαίρετες καταλήψεις των πεζοδρομίων και των δρόμων του Διδυμοτείχου, να περιοριστούν στα όρια που προβλέπει ο νόμος για τις αστικές περιοχές, χωρίς παραθυράκια , έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η πόλη μας, ικανή να περπατηθεί από εμάς και τα παιδιά μας.
4) Να καθιερωθεί η 30 Σεπτεμβρίου 2006 12.30μ.μ, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ως «Ημέρα μνήμης στα θύματα της κυκλοφοριακής ζούγκλας της Ελλάδας»,με επίκεντρο το Διδυμότειχο.
5)Να επανδρωθεί το Α.Τ. Διδ/χου και να δημιουργηθεί Αστυνομική Υποδιεύθυνση στον δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο του Νομού Έβρου, στο Διδυμότειχο.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σιναπίδη είμαι ένας άσημος δημοσιογράφος στην Αθήνα απο αυτούς που εργάζονται τίμια για να ζήσουν την οικογένειά τους, και σας συγχαίρω για την ιστοσελίδα σας, η οποία φιλοδοξεί να προβάλλει την ακριτική περιοχή σας.Υπηρέτησα 19 μήνες στα μέρη σας, και ειδικότερα στο Σουφλί. Λυπάμαι, αλλά για την κατάντια του τόπου σας φταίτε μόνο εσείς και κανείς άλλος. Όταν το επίσημο κράτος έχει εδώ και δεκαετίες μετατρέψει την όμορφη πράγματι περιοχή σας σε τόπο εξορίας, και ουδείς εξ υμών αντιδρά τότε φέρεται ακέραια την ευθύνη. Όταν ο κόσμος εκεί πάνω εκμεταλλεύεται αγρίως τους φαντάρους και τους αξιωματικούς που ζουν εκεί, τότε λυπάμαι αλλά ορθώς έχετε την θέση που έχετε μέσα στις καρδιές μας. Έχω πολλά προχωπικά παραδείγματα δυστυχώς.Αντιμετώπισα το φθονο των ντόπιων επειδή απλώς υπηρετούσα τη θητεία μου και καποια στιγμη θα έφευγα πάλι στην Αθήνα. Έγινα αντικείμενο εκμετάλλευσης γιατί έπρεπε να βρω ένα σπίτι, να κάνω κάποιες αγόρές κλπ. Η περιοχή σας είναι σταυροδρόμι παράνομων συναλλαγών και με ευθύνη δική σας. Οι χασισοφυτείες στο ποτάμι δεν είναι δικές μου. Για το ότι η Βύσσα συναγωνίζεται επαξίως το Κορλεόνε δεν ευθυνομαι εγώ. Οι ενδιάμεσοι για τους λαθρομετανάστες δεν είμασταν εμείς. Δεν θέλω με τίποτα να ξαναβρεθώ εκεί ούτε για τουρισμό. Λυπάμαι κύριε Σιναπίδη αλλά όλοι μας έχουμε αυτό που μας αξίζει. Εσεις είστε αδικημένοι το παραδέχομαι, αλλά πρώτα απο τον ιδιο σας τον εαυτό. Καταθέτω την δική μου αλήθεια χωρίς ίχνος κακίας μια και η χρονική απόσταση (1991-1993) το επιτρέπει. Αισιοδοξώ ότι προσπάθειες σας την δικη σας, θα επιτρέψουν την αφύπνιση συνειδήσεων εκεί πάνω. Μην περιμένετε απο κανέναν άλλο να κάνει κάτι για εσάς. Οι πολιτικοί σας εκπρόσωποι είναι ασήμαντοι στην Αθήνα. Δεν φταίω εγώ γιαυτό. δεν διεκδικούν τίποτα, δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα. Εσείς τους εκλέγετε, όχι εγώ. Καθρέπτης δικός σας είναι. Και ο καθένας έχει τον εκπρόσωπο που του αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Διακρίνω πολύ πίκρα από τον φίλο μας ! Μήπως ήθελες και εσύ να κάνεις την θητεία σου στο Πεντάγωνο δίπλα στη μαμάκα σου ??? Σαν δεν ντρέπεσαι λίγο να χαρακτηρίζεις τον πληθυσμό του Έβρου, Μαυραγορίτες Κλέφτες κλπ κλπ . Για πάρε τα Αστυνομικά δελτία να διαπιστώσεις που υπάρχει μεγαλύτερη εγκληματικότητα στον Έβρο ή στα μέρη σου ….

bali είπε...

καλό θα είναι, όταν γράφουμε ένα σχόλιο να βάζουμε το όνομά μας. Τα μπλογκς αυτό εξυπηρετούν: την ανταλλαγή απόψεων, σκληρές ή όχι, άδικες ή δίκαιες κλπ.