ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2007

ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ="ΜΠΑΖΟΤΟΠΟΣ"


ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΔ/ΧΟΥ
«ΜΠΑΖΟΤΟΠΟΣ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ
ΟΝΕΙΔΟΣ


Τα προβλήματα της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών στο Διδυμότειχο, είναι γνωστά από όλους εμάς τους κατοίκους, που τα βιώνουμε καθημερινά με απαράμιλλη στωικότητα και καρτερικότητα. Αισθανόμαστε όμως μία υπερβολική έλλειψη κάθε προσπάθειας από την μεριά των αρμόδιων αρχών, στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
Τα χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα είναι πολλά όπως π.χ. της καθαριότητας και της ανεπαρκούς αποκομιδής των σκουπιδιών, της προβληματικής κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, της πολιτιστικής ανομβρίας, του ανεξέλεγκτου μπαζώματος και της οικολογικής κατρακύλας του Ερυθροποτάμου, της υποβάθμισης του δάσους της «Τσίγγλας» κ.λ.π.
Ο Ερυθροπόταμος
, το ξακουστό αυτό ποτάμι που διατρέχει το Διδυμότειχο, γνωστό στην αρχαιότητα ως Εριγώνας, αντιμετωπίζεται με την ανοχή των υπευθύνων ως χωματερή και κατάρα, «μπαζότοπος» και «χαβούζα», παρά ως χώρος αναψυχής και τουριστικής εκμετάλλευσης, όπως κάθε πολιτισμένη ευρωπαϊκή και ελληνική πόλη (πλην του Διδυμοτείχου) διαχειρίζεται το ποτάμι που έχει την τύχη να την διαρρέει.
Τα παραπάνω προβλήματα , είναι χρέος του κάθε δημότη να τα επισημαίνει, να τα αποκαλύπτει και να τα δημοσιοποιεί στα μέσα ενημέρωσης, έτσι ώστε να κινητοποιεί τα αντανακλαστικά των αρχών για την επίλυσή τους. Δυστυχώς η πείρα έχει αποδείξει πως η σημερινή αρχή είναι φοβερά γραφειοκρατική και δυσκίνητη πρώτα στο να επισημαίνει και δεύτερο στο να αναγνωρίζει τα προβλήματα ως τέτοια και όχι ως φυσιολογικά φαινόμενα.
Οι πολίτες του Διδ/χου ερωτούν:
1) Πότε θα σταματήσει το ανεξέλεγκτο μπάζωμα του Ερυθροποτάμου;
2) Πότε θα τιμωρηθεί επιτέλους κάποιος υπεύθυνος για την ρύπανση του ποταμού μας που κατάντησε «χαβούζα», όπως επίσης και για τα μπαζώματα στις όχθες του;
3) Πότε θα αξιοποιηθούν οι παρόχθιες περιοχές ως χώροι αναψυχής, περιπάτου, πολιτιστικών και οικολογικών εκδηλώσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: