ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σάββατο 14 Απριλίου 2007

ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ=ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την Μεγάλη Πέμπτη 5/4/2006 μέλος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου-Παράρτημα Διδυμοτείχου εντόπισε τυχαία, σε χωριό του Διδυμοτείχου, ένα βυτιοφόρο εκκένωσης βόθρων, (το οποίο ήταν επίσημα επιφορτισμένο από τον Δήμο Διδυμοτείχου να αναλαμβάνει την εκκένωση των βόθρων του χωριού), να απορρίπτει παράνομα τα βοθρολύματα στο ρέμα που διαρρέει το χωριό.
Σε ερώτηση από το μέλος μας προς τον οδηγό, για το λόγο αυτής της απαράδεκτης ενέργειας, αυτός τηλεφώνησε στην Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος, (για να αποδείξει πως δεν ενεργεί αυτοβούλως αλλά με συνεννόηση της τοπικής εξουσίας), και ανέφερε το γεγονός, δηλ. πως κάποιο μέλος της Οικολογικής Εταιρείας θα κάνει καταγγελία για αυτήν την παράνομη απόρριψη των λυμάτων σε μη ενδεδειγμένο μέρος και ζήτησε την κάλυψή της.
Σύμφωνα με την νομοθεσία, η απόρριψη των βοθρολυμάτων πρέπει να γίνεται στον βιολογικό καθαρισμό. Μόνο που στο Διδυμότειχο, όπως αποδεικνύει το παραπάνω περιστατικό, για λόγους οικονομικούς (κόστους μεταφοράς), με την συνενοχή κάποιων ανεγκέφαλων, τοπικών υπευθύνων τα λύματα απορρίπτονται οπουδήποτε και θέτουν έτσι σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Ελπίζουμε το περιστατικό να είναι μεμονωμένο, αλλά οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι γενικευμένο.
Η καταγραφή αυτού του γεγονότος δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα στους πολίτες του Διδυμοτείχου, οι οποίοι ερωτούν;
1) Πού απορρίπτονται τα λύματα εκκένωσης βόθρων από τα χωριά, που αδειάζουν τα βυτιοφόρα, που νοικιάζονται από τον Δήμο Διδυμοτείχου, εδώ και χρόνια;
2) Μήπως τα ρέματα των χωριών είναι το κατάλληλο μέρος , έτσι ώστε να καταλήγουν στην συνέχεια χωρίς επεξεργασία στον ποταμό Έβρο και στον Ερυθροπόταμο;
3)Μήπως ο ίδιος ο Δήμος ή οι τοπικοί υπεύθυνοι την κοινοτικών διαμερισμάτων, με την ανοχή, την συνενοχή την κουτοπονηριά ή την έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ρυπαίνουν έτσι τον περιβάλλον της πόλης και των χωριών μας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και την υγεία μας;
4) Μήπως οι «βρώμικες» δουλειές γίνονται τις ημέρες των γιορτών, γιατί η εξουσία νομίζει ότι κάποιοι χαλαρώνουν και κοιμούνται κατά την περίοδο των εορτών;
5)Γιατί τελικά υπάρχει ο βιολογικός καθαρισμός και ξοδεύονται χιλιάδες Ευρώ κάθε χρόνο για την λειτουργία του;
6) Θα υπάρξει καμία κύρωση από την πλευρά του Δημάρχου προς τους υπεύθυνους του τοπικού δια μερίσματος για να μην ξαναγίνει τέτοιο περιβαλλοντικό
έγκλημα;
Το μικρό αυτό ποταμάκι του χωριού της Επαρχίας Διδυμοτείχου, που άλλοτε έσφυζε από υδρόβια ζωή, όπως και ο Ερυθροπόταμος, έχει και άλλες φορές απασχολήσει την Οικολογική Εταιρεία Έβρου, για την ρύπανση των νερών του από τοξικά λύματα. Υπάρχουν καταγγελίες ότι γειτονικές κτηνοτροφικές μονάδες πιθανόν, δεν διαθέτουν βιολογικό καθαρισμό και απορρίπτουν ανεξέλεγκτα τα λύματα των εκτρεφόμενων ζώων στο ίδιο ρέμα .
Στις 16/5/2004 είχε γίνει καταγγελία από την Οικολογική Εταιρεία Έβρου-Παράρτημα Διδυμοτείχου στα μέσα ενημέρωσης για το ίδιο ποτάμι.
« Τοξικά λύματα, νεκρά ψάρια στον παραπόταμο «Πλατανόρεμα» της Επαρχίας Διδυμοτείχου πιθανόν, από τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής που δεν διαθέτουν βιολογικό καθαρισμό. Παρέμβαση στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Επαρχείου, στον ίδιο τον Έπαρχο Βορείου Έβρου και ευρεία δημοσιοποίηση στα μέσα ενημέρωσης».
1ο Αποτέλεσμα=Μηδέν παρέμβαση από τους υπεύθυνους
2ο Αποτέλεσμα=η ρύπανση συνεχίζεται.
3ο Αποτέλεσμα=η υγεία μας απειλείται

Δεν υπάρχουν σχόλια: