ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008

"Τσουχτεροί" Λογαριασμοί-Αντιλαϊκή πολιτική από την Δ.Ε.Υ.Α. Διδυμοτείχου


"Τσουχτεροί" λογαριασμοί της Δ.Ε.Υ.Α. Διδυμοτείχου (Επιχείρηση Ύδρευσης)στα Σχολεία του Διδυμοτείχου
Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως απόλυτα δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Δασκάλων Διδυμοτείχου, αλλά και πολλών Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Διδυμοτείχου, για τους «τσουχτερούς» λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου.
Και η διαμαρτυρία τους είναι διπλή γιατί, αν και κοντεύει ένας μήνας, ακόμα δεν πήραν καμιά απάντηση στο έγγραφο - διαμαρτυρία που έστειλαν στο Δήμο στις 13/5/2008.
Όπως τονίζεται, «η χρόνια υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και η έξαρση της ακρίβειας (στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ,) που κατατρώγει τα πενιχρά οικονομικά των σχολείων, τα έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στην αδυναμία να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες.
Η χρέωση λοιπόν από τον Δήμο Διδυμοτείχου με υπέρογκους λογαριασμούς, για το νερό που πίνουν τα παιδιά και ξοδεύουν για τη διατήρηση λίγου πράσινου στους αύλειους χώρους, δυσκολεύει ακόμα παραπέρα την κατάσταση.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί το Δήμο Διδυμοτείχου και τη Δ.Ε.Υ.Α Διδυμοτείχου να επανεξετάσουν την πολιτική τους απέναντι στο παραπάνω θέμα και να υιοθετήσει το αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων Διδυμοτείχου «να μην αποστέλλονται λογαριασμοί ύδρευσης στα σχολεία, ή στη χειρότερη περίπτωση να χρεώνονται μόνο με τα πάγια».
Η οριστική βέβαια λύση του προβλήματος βρίσκεται στη γενναία αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Εκπαίδευση και προς τα εκεί πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκπαιδευτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: