ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Αγαπητοί Δημότες του Δήμου Διδυμοτείχου

Ο εικοστός αιώνας χαρακτηρίστηκε ως αιώνας της τεχνολογικής επανάστασης. Πράγματι , η ανάπτυξη της τεχνολογίας υπήρξε αλματώδης κατά τη διάρκεια της χρονικής αυτής περιόδου. Δυστυχώς όμως, δεν υπήρξε παράλληλα και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος με αποτελέσματα δυσμενή για την επιβίωσή μας.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου με την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων στους πόλους, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της στάθμης των θαλασσών και την εξαφάνιση παράκτιων περιοχών.
Η τρύπα του όζοντος που συνεχώς μεγαλώνει θα επιφέρει αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος και των δερματοπαθειών. Η ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα με κάθε είδους φυτοφάρμακα και βιομηχανικά απόβλητα θα προκαλέσει καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας με άμεσες επιπτώσεις στην τροφική αλυσίδα και τέλος στην επιβίωση των διαφόρων οργανισμών και του ανθρώπου.
Η οικολογική αυτή καταστροφή βρίσκεται προ των πυλών και οφείλεται στην εγκληματική συμπεριφορά των ανθρώπων και σαν οργανωμένα σύνολα (Κράτη) αλλά και σαν άτομα.
Οικολογικά προβλήματα υπάρχουν όμως και στην περιοχή του Δήμου Διδυμοτείχου όπου ζούμε και εμείς. Η μόλυνση του «Ασημορέματος» στην περιοχή του Πυθίου είναι ένα από αυτά. Η ρύπανσή του οφείλεται στα λύματα κτηνοτροφικών μονάδων και κυρίως των σφαγείων του Δήμου Διδυμοτείχου.
Ευθύνες λοιπόν, υπάρχουν και εντοπίζονται στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του θέματος αυτού. Καμιά πρωτοβουλία δεν υπήρξε, μέχρι και σήμερα, προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος αυτού. Ούτε μια σύσκεψη, μια συνάντηση με τους εμπλεκόμενους κτηνοτρόφους για την υπόδειξη λύσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων.
Το χρονίζον θέμα της επισκευής και λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού των Σφαγείων, παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον χωρίς να λαμβάνεται καμία δέσμευση. Το αποτέλεσμα; Έντονη δυσοσμία, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, μόλυνση του εδάφους και υπεδάφους της περιοχής με δυσμενείς συνέπειες, για την υγεία των κατοίκων των παρακείμενων χωριών.
Εμείς, σαν Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στο Πύθιο, όπου ανταλλάξαμε απόψεις με τους κατοίκους του χωριού, για το πρόβλημα αυτό που τους ταλαιπωρεί. Υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση που είχε σαν στόχο την ανάδειξη του θέματος, την εντόπιση ευθυνών και την ανάληψη δράσεων για την επίλυσή του.
Είμαστε πάντα σε πρωτοπορία για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι η προστασία αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους εμάς αλλά και για τις επερχόμενες γενεές.
Εμείς θα συνεχίσουμε τις ενημερωτικές μας επισκέψεις και σε άλλα χωριά με προβλήματα περιβάλλοντος και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των κατοίκων για οποιαδήποτε κινητοποίηση επίλυσής των.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής του Διδυμοτείχου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος υπήρξε διαχρονική και συνεχής. Η εγκατάλειψη του Δασυλλίου της «Τσίγγλας» με τα σπασμένα και πεταγμένα παγκάκια και τραπέζια καθώς και η άσχημη εικόνα με τα κάθε είδους σκουπίδια πεταγμένα από δω και από εκεί, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα έλλειψης οικολογικής συνείδησης από την μεριά των δημοτικών αρχών.
Η οδυνηρή εικόνα του Βυζαντινού Κάστρου με την απαράδεκτη για την ιστορία του χώρου και την αποκρουστική για τον επισκέπτη θέα με τα διάφορα απορρίμματα, είναι ένα άλλο δείγμα της αδιαφορίας των. Οι ευθύνες είναι βαριές. Πρέπει κάποτε να καταλογισθούν σε αυτούς που τις έχουν.
Καλούμε λοιπόν, τους κατοίκους του δήμου μας σε συστράτευση και ανάληψη δράσεων, όπου αυτή θα απαιτηθεί, ώστε να προωθήσουμε τις ενδεικνυόμενες λύσεις στα προβλήματα αυτά. Μόνο αν ευαισθητοποιηθούμε και κινητοποιηθούμε όλοι μας, θα πετύχουμε τον στόχο αυτό.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς είναι δυνατών οι πολίτες του Διδυμοτείχου να στρατευτούν μαζί σου.
Δεν θα γίνει τίποτα .
Διότι γλύφουν των εκάστοτε Δήμαρχο να πάρει τα παιδία τους για δουλεία ,να τους βάλει καμία βρύση στο σπίτι δωρεάν ,να τους στρώση την αυλή με πίσσα .
Να πάνε να ρουφιανέψουν κανένα άλλων για να δήξουν πόσο πίστη είναι στο Δήμαρχο. Αυτοί είμαστε στην πλειοψηφία.
Λοιπόν Στέφανε μου αυτός ο τόπος είναι μόνο για ρουσφετάκια δεν θέλουν το καλό του τόπου παρά μόνο τον εαυτό τους .


ΥΣ : Ξεχνάς στο Διδυμότειχο ήρθε η μαϊμού και δεν χόρεψε ,οι παλιότεροι ήξεραν τη έλεγαν .

Ανώνυμος είπε...

δεν θα συμφωνησω με τον 2:39

το χωριο αυτο δεν αντεχει να κυβερνατε απο ανθρωπους με γνωση στο αντικειμενο της δουλειάς τους.
οταν πριν απο μερες ακουσα απο συμπολιυη μας οτι ο νυν δήμαρχος δεν κανει για δημαρχος ,αλλά για άλλα πραγματα( δεν το πιστευα οτι το ακουγα απο ανθρωπο ο οποιος εχει ριξει χλμ δουλειάς και εχει κανει μεγαλο αγωνα για να βγει δημαρχος ο κυριος Τοκαμανης).
η ρουφιανια δεν ειναι ιδια με τη ρουφιανια που ειπωθηκε παραπανω,η ρουφιανια γινετε για προσωπικο οφελος αλλά με προοπτικες μεγαλες και οχι για βρύσες και μαμακίες ...!η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ειναι ΙΔΕΑ!!!!!
δεν νομιζω οτι αυτος ο τοπος ειναι μονο για ρουσφετια 'απλα ειναι για λιγους και( καλους-κακους ,λιγη σημασια εχει).

ολα σε αυτο τον τοπο ξεκινανε απο τη παιδεια ( το μεγαλυτερο προβλημα στην ελλάδα ειναι η παιδεία ),ειναι θλιβερο για μενα που εχω ζησει πολλα χρονια στις πιο μεγαλες πολεις της ελλάδας 'να βλεπω οτι η αναπτυξη εδω 'εχει να κανει με το στρωσιμο του πεζοδρομου( οτι αμαξι και μηχανη θελεις το βλέπεις ολες τις ωρες του 24ωρου)που αν δεν κανω λαθος καθε 2-3 χρονια αλλαζουν τα πλακακια , το fadom του Παπατσαρούχα που στεκει ακινητο για να θυμιζει οτι ο τοπος εδω ειναι ακίνητος χρόνια και τελευταια το σκαψιμο του χωριου μας για να περαστουν οπτικες ίνες που θα χρησιμεψουν για γρηγορο internet!(αυτο ελειπε απο το διδυμοτειχο - ολα τα αλλα εχουν λυθει !).

αν υπαρχει κατι αλλο που εχει γινει τοσα χρονια και δεν το αναφερω -προκαλω οποιονδηποτε να γραψει σε αρθρο εδω μέσα στο blog.!

Πασχουμε ως χωριο απο νερό και ελέΟ Παπατσαρουχα ( μικροτερη διαμετρος σωληνα μεταφορας νερου)το νερο δεν μπορεσε ποτε να φτασει απο το χωριο Βάλτος Ορεστιαδος σε εμάς.
το προβλημα ειναι υπαρκτο και καπΟιοι οπως παντα που ασχολουνται με το θεμα γεμιζουν τις τσεπες τους χρήμα!!!!!!!
το θεμα ειναι οτι ως ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ κατοικοι ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ αρκετα λεφτα το μηνα ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑς ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ σε ποσοτητες για να ξεδιψασουμε και οχι μόνο.
Το καταπληκτικο της υποθεσης ειναι οτι στο λογαριασμό της ΔΕΥΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ πληρωνουμε :
α. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΓΙΟ 11 ΕΥΡΩ
Β. ΠΑΓΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗς 9 ΕΥΡΩ
Γ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟΥ 6 ΕΥΡΩ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑς ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΤΕΦΑΝΟ!!!!!!!αν δεν αρεσει ο ΣΤΕΦΑΝΟς που τα λεει εστω και ετσι -ας βρουμε ποσοι αλλοι Στεφανοι υπαρχουν που μπορουν να πουνε τα πραγματα και αλλιως( πιο πολλοι θα στενοχωρηθουνε τότε )!!!!!

Αρα αυτο δειχνει ή οτι ειναι μαμακες με τη βούλα ή οτι εχουν αποδεχτεί οτι επειδη ειναι μαμακες αυτοι πρεπει να ναι και οι αλλοι, ή
ειναι βαλτοι ( παπαγαλακια του δημάρχου )η μάλλων των διπλα απο το δήμαρχο { αυτο ειναι και το πιο συγουρο }!!!!!!!!!!,αυτοι οι δίπλα απο τον Κ.Τοκαμάνη ειναι και οι πληγες του διπλοντούβαρου!!!!!!!!!!!

τι να πουμε και για τα υπολοιπα ευτραπελα οπως ( Δ.Ε.Η ερχονται λογαριασμοι με υπερογκα ποσα και αν προσεξει καποιος στην αναγραφη( προηγουμενη-τελευταια μετρηση) αναγραφεται μονο η τελευταια 'γιατι αυτος ο κυριος που ειναι να περασει να κανει τη μετρηση δεν περναει ποτέ!!!!!!!!!!

μια απορια ;;;;;;; : γιατι η δημοτικη αστυνομια ή η άλλη δεν υποχρεωνει τους Ρωσοποντιους -Κατσιβελους ,κ.λ.π μετα το τελος της λαικής καθε τρίτη να μαζευουν τα σκουπιδια τους ,αλλά τα παρατανε χυμα να σκορπιζονται οπου ναναι σε αποσταση 100 μετρωνκαι μετα τα καλα παιδια του δημου να τα μαζευουν;;;;

ουτε εκλογες ερχονται -ουτε ειμαστε σε προεκλογικη περιοδο για να κανουν τα στραβα ματια ----εεεεεε;;;;;;;;;;;

γιατι;;;;;;;;;;;;

αυτο δειχνει ανικανοτητα αυτων που ασχολουνται με τη καθαριοτητα και με ελλειψη πολιτισμού !!!!!!!!

δεν γινονται αυτα πουθενα στην ελλάδα - Π Ο Υ Θ Ε Ν Α !!!!!!!!!!

βαριεμαι να γραφω αλλο,στην ελλάδα δυο πόρτες υπαρχουν ( η μία του κοφού και η αλλη του φούστη - ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙς ΒΡΟΝΤΑ !!!!!!, ΣΤΟΥ ΦΟΥΣΤΗ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΠΕΣ παντα ΑΝΟΙΧΤΗ ειναι!!!!!!!!!!! ).

Γ...........ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΩ!!!!!!!!!!Γ.......!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνο με τον 2:39 έτσι ακριβός είναι τα πράγματα όπως τα περιγράφει.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν θέλει να αγωνιστή για αυτήν την πόλη πραγματικά
Όπως τα λέει ο 2:39 είναι τα πράγματα και χειρότερα……..