ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ"


ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ» ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.

Μεγάλη επιτυχία είχε στην πόλη της Αθήνας λόγω της πυγμής του Δημάρχου, η επιχείρηση για την διαφύλαξη της ακεραιότητας των δρόμων και των πεζοδρομίων, από τα πολυάριθμα αυτοκίνητα και τα ανεξέλεγκτα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα όλο το πλάτος του πεζοδρομίου και εμποδίζουν την διέλευση των πεζών. Ακόμα και τις καφετέριες στην πλατεία Κολονωκίου (π.χ.Da Capo) κατάφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης να τις αναγκάσει να τηρήσουν τους νόμους προ όφελος των πολιτών και σε βάρος των άκρατων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Αντίθετα στην πόλη του Διδυμοτείχου ακόμα συνεχίζεται η άναρχη και χωρίς όρια κατάληψη των πεζοδρομίων και των δρόμων. Η ικανότητα του Δημάρχου και της Αστυνομίας (λόγω και της έλλειψης στελέχωσης του Τ.Α. Διδ/χου) να εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση πεζών, παιδιών, καροτσιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες αποδείχθηκε πομφόλυγα.

Παραμένουν κατειλημμένοι δρόμοι, κατειλημμένα και «φυλακισμένα» πεζοδρόμια, ο «τραβεστί» πεζόδρομος, που εμποδίζουν την χρήση των κοινόχρηστων αυτών χώρων απρόσκοπτα από όλους τους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φοβερές διαμαρτυρίες από κατοίκους του Διδυμοτείχου για την προκλητική έως …ύποπτη ανοχή που επιδεικνύεται από την πλευρά των ιθυνόντων προς ορισμένους, για τέτοιου είδους αυθαιρεσίες.
(Ο πεζόδρομος που ακόμη δεν πρόλαβε να στρωθεί με τα καινούρια μαρμάρινα πλακάκια, ήδη «βιάζετε» κατ εξακολούθηση από τροχοφόρα οχήματα γιατί κανείς αρμόδιος (Δήμος-Αστυνομία) δεν μπορεί να τον περιφρουρήσει, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται από τώρα σπασμένα πλακάκια. Φαντασθείτε τι θα γίνει μετά από μήνες, αν διαιωνιστεί η υπάρχουσα κατάσταση).
Χαρακτηριστικές λοιπόν, είναι οι εκφράσεις του απλού λαού της πόλης μας, που αναφέρει ότι ο νόμος περί πεζοδρομίων προβλέπει ο ελεύθερος χώρος τους , να καθορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τις ανάγκες των πεζών και όχι κατά τις ανάγκες των «κολλητών», όπως γίνεται στο Διδυμότειχο.
«Πάνω στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, κάθε κατασκευή-εμπόδιο τοποθετείται ή αφαιρείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την συνδρομή της Αστυνομίας, με απόλυτο γνώμονα την διαφύλαξη του συλλογικού συμφέροντος της πόλης και όχι του ατομικού συμφέροντος ορισμένων, που πρέπει πάντα να υποτάσσονται στο κοινό καλό».
Δεν αντιμαχόμαστε τους επιχειρηματίες της πόλης μας αλλά οι παράνομες και προκλητικές παρανομίες ορισμένων, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας, αλλά και εκτός των άλλων δημιουργούν και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Έτσι υπάρχουν παράπονα από άλλους νόμιμους καταστηματάρχες για επιλεκτική τήρηση των κανονισμών, ότι δηλ. κάποιοι συνάδελφοί τους στο βωμό του κέρδους και με την ανοχή ορισμένων πολιτικών «προστατών» τους, είναι ικανοί να επεκτείνονται ως άλλοι «πραίτορες» καταλαμβάνοντας συνεχώς μεγαλύτερους κοινόχρηστους χώρους (δρόμους και πεζοδρόμια) για την εξυπηρέτηση τους προκαλώντας όμως την ταλαιπωρία των πολιτών.
Οι οφθαλμοφανείς αυτές παρανομίες δημιουργούν και ένα άλλο αρνητικό. Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου και για άλλους είδους παρανομίες από περισσότερους συμπολίτες μας, με το αιτιολογικό αφού ο τάδε επιχειρηματίας κάνει αυτήν την παρανομία και κανένας δεν τον επιπλήττει, γιατί να μην κάνω και εγώ.
Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, λόγω και της ανεπάρκειας της δημαρχιακής άσκησης της εξουσίας, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται το Διδυμότειχο σε «ζούγκλα» πάμπολλων αυθαιρεσιών όπως έλλειψη καθαριότητας, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ασφάλειας και δημόσιας υγείας (παραγκούπολη και άνθρωποι των σπηλαίων), περιβαλλοντικής ρύπανσης (Ερυθροπόταμος),ανεξέλεγκτα μπαζώματα, πολεοδομικές αυθαιρεσίες κλπ.
Έτσι λοιπόν οι παρανομίες παραμένουν ανεξέλεγκτες και διαιωνίζονται, γιατί η δημαρχιακή αρχή με την συνυπευθυνότητα της Αστυνομίας είναι ανίκανη να εμφυσήσει και να επιβάλλει την τήρηση των νόμων και αποδεικνύεται ,σύμφωνα με σιωπηρές αναφορές κατοίκων, πως οι πρώτοι πολίτες είναι πρώτοι μόνο στα χαρτιά ενώ παραμένουν στην ουσία, ουραγοί και υπόδουλοι του κακώς εννοούμενου πολιτικού κόστους.
Πρέπει ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα του Δημάρχου Αθηναίων που για να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη και αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών του, πήρε σβάρνα τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης «αγκαλιά» με την Αστυνομία, έκανε αυτοψία και διαμήνυσε σε όλους τους επαγγελματίες αλλά και στους ασυνείδητους οδηγούς, πως αν δεν συμμορφωθούν με τους νόμους που υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών και όχι το ατομικό συμφέρον της κερδοσκοπίας ορισμένων, θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες. Έτσι έδειξε ότι είναι πρώτος πολίτης όλων και όχι ο υποτακτικός των ολίγων.
Ελπίζουμε να βρεθούν οι μιμητές του και στο Διδυμότειχο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1ος Διάλογος
Αστυνομικός Τροχαίας: - Παιδιά πρέπει να προσέχετε όταν κυκλοφορείτε στην πόλη σας, και να πηγαίνετε πάντα από τα πεζοδρόμια.
Μαθητής: - Ποια πεζοδρόμια; Κύριε Αστυνόμε, στο Διδυμότειχο δεν έχουμε πεζοδρόμια και εκεί που υπάρχουν, παρκάρουν αυτοκίνητα ή υπάρχουν καθίσματα.
Αστυνομικός Τροχαίας: ;;;
2ος Διάλογος
Μαθητής: - Κύριε Αστυνόμε, πεζόδρομος είναι ο δρόμος που κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μηχανάκια;
Αστυνομικός Τροχαίας:- Όχι παιδί μου είναι ο δρόμος που κυκλοφορούν μόνο οι πεζοί.
Μαθητής:- Μα στον πεζόδρομο τον δικό μας η μαμά μου, μου λέει να προσέχω τα αυτοκίνητα.
3ος Διάλογος
Αστυνομικός Τροχαίας:- Παιδιά όταν θέλετε να περάσετε το δρόμο, να περνάτε πάντοτε από τις διαβάσεις με τις κίτρινες και άσπρες ρίγες.
Μαθητής:- Μα κύριε Αστυνόμε, όταν πάμε να περάσουμε από τις διαβάσεις αυτές, δεν σταματάει κανένα αυτοκίνητο.
Αστυνομικός Τροχαίας: ;;;
(Σχόλιο= Η έλλειψη κυκλοφοριακής συνείδησης από μέρους μας ως οδηγών, αλλά και η ταυτόχρονη ανεπάρκεια ελέγχου των αστυνομικών αρχών, είναι καθημερινό βίωμα των μικρών μαθητών)
4ος Διάλογος
Μαθητής:- Κύριε Αστυνόμε όταν μεγαλώσω και πάρω μηχανάκι, θα μπορώ να κάνω «σούζες»;
Αστυνομικός Τροχαίας:- Όχι παιδί μου είναι παράνομο.
Μαθητής: - Μα κύριε Αστυνόμε εγώ έχω δει πολλές φορές τα μεγάλα παιδιά να κάνουν σούζες στους κεντρικούς δρόμους του Διδυμοτείχου, μπροστά από τους αστυνομικούς, και αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να χαμογελούν.
Αστυνομικός Τροχαίας: ;;;