ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

ΝΟΣΕΙ...Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ


ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ … «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΑΝ» ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ.

Το τραγικό περιστατικό του νεαρού Γιαννακίδη Δημήτριου που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στα Δίκαια του Βορείου Έβρου στις αρχές Αυγούστου, και έχασε άδικα το πόδι του, όχι λόγω της βαρύτητας του τραύματος του, αλλά αναίτια από ανθρώπινα σφάλματα, φέρνει στην επιφάνεια τις φοβερές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιοχή του Βορείου Έβρου.
Η δημοσιότητα που δόθηκε στο συγκεκριμένο συμβάν και η ένορκη διοικητική εξέταση του Γ.Π.Ν. Αλεξανδρουπόλεως και του Υπουργείου Υγείας, που κατευθύνεται κυρίως από την απήχηση της δημοσιοποίησης του θέματος, και την αποφυγή καταλογισμού και πολιτικών ευθυνών, καταλήγει να απονείμει ευθύνες μόνο στην αδικαιολόγητη απουσία των αγγειοχειρουργών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, παραβλέποντας τις πραγματικές πολιτικές αιτίες αυτού του γεγονότος, που επικεντρώνονται στο εξής δεδομένο.
Το Σύστημα Υγείας στον Βόρειο Έβρο λειτουργεί με τριτοκοσμικά στοιχεία του περασμένου αιώνα, με φοβερές ελλείψεις και ανεπάρκειες, με μεγάλους ασθενείς 1)το ΕΚΑΒ 2)τα Κέντρα Υγείας και 3)το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Συγκεκριμένα:
1)Υφίσταται ανεπαρκές δίκτυο ΕΚΑΒ στον Βόρειο Έβρο χωρίς στελέχωση και επάνδρωση. Δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο στην περιοχή του Δήμου Τριγώνου. Το ΕΚΑΒ στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα δεν επαρκεί να καλύψει ούτε καν τις ανάγκες των συγκεκριμένων πόλεων.
2) Η έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ (διασώστες και ιατροί), η έλλειψη σύγχρονων ασθενοφόρων και ο ανεπαρκής εξοπλισμός τους καθιστά τα ασθενοφόρα μόνο οχήματα μεταφοράς και όχι χώρους παροχής ουσιαστικών πρώτων βοηθειών που σε πολλές περιπτώσεις σώζουν ζωές (π.χ. απινίδωση-ηλεκτροσόκ σε ανακοπές καρδιάς, διασωλήνωση)
3)Υπάρχουν αποδυναμωμένα Κέντρα Υγείας στα Δίκαια, στο Σουφλί και στην Ορεστιάδα χωρίς επαρκές και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων, ούτε νοσηλευτές και σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Τα Κέντρα Υγείας παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη αντιγραφής φαρμάκων και εκτελούν την ιατρική των «ακουστικών». Τα επείγοντα περιστατικά (καρδιακά επεισόδια-ατυχήματα-κακώσεις) «στοιβάζονται» σε ασθενοφόρα με έναν ορό και διακομίζονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
4)Το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου αποτελεί τον Μεγάλο ασθενή του Βορείου Έβρου και το κλειδί στην αποτροπή παρόμοιων μελλοντικών περιστατικών.
Αν λυθούν με άμεση πολιτική απόφαση, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και που αναφέρουμε παρακάτω, έτσι ώστε να αντιμετωπίζει επαρκώς τα διάφορα περιστατικά, όπως αυτό του άτυχου Δημήτρη Γιαννακίδη οι ακρίτες του Βορείου Έβρου θα αισθάνονται από εδώ και πέρα ασφαλείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: