ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2007

ΝΟΣΕΙ... ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ
Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα προσφοράς υπηρεσιών υγείας προς την κοινωνία του Βορείου Έβρου, εντελώς παραμελημένο από τον… Θεό και την Πολιτεία . Σοβαρά απορφανισμένο από Κλινικές ,Ειδικούς Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων ,νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ασκεί ιατρική με δεδομένα της προηγούμενης… 30ετίας.
Λειτουργεί με ελλιπέστατο προσωπικό και με το οργανόγραμμα προσωπικού του Παλιού Νοσοκομείου. Το1995 οπότε έγινε η μεταφορά από το Παλιό στο καινούριο κτίριο του Νοσοκομείου, ο αριθμός των κλινών τριπλασιάστηκε σε μία νύκτα, αλλά οι οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού καθηλώθηκαν.
Ο πληθυσμός του Βορείου Έβρου αυξήθηκε και γηράζει συνεχώς, οι ασθένειες πολλαπλασιάζονται, η ιατρική προοδεύει και ασκείται με σύγχρονα μέσα, αλλά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν λειτουργεί π.χ. Παιδιατρική Κλινική, δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος, οι νοσηλεύτριες δεν επαρκούν για να καλύψουν επαρκώς τον αυξημένο αριθμό κλινών και περιστατικών, και στις μέρες των εφημεριών και ιδίως των αργιών, δεν υπάρχει ικανός αριθμός ειδικών Ιατρών όλων των ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά περιστατικά, τα οποία αντιμετωπίζονται από άπειρους Αγροτικούς Ιατρούς.
Έτσι λοιπόν παρατηρούνται:
1)Καθημερινά τεράστιες ουρές στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου. Υπάρχουν μέρες που εξετάζονται 40 και 50 άτομα ,ουσιαστικά δηλαδή ,η εξέταση του κάθε αρρώστου διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.
2)Έλλειψη ειδικών Ιατρών με αποτέλεσμα η εξέταση να γίνεται από άπειρους Ειδικευόμενους ή ακόμα και από Αγροτικούς Ιατρούς.
3)Τεράστια αναμονή που φτάνει και πάνω από 1 μήνα για μικροβιολογικές-βιοχημικές και ακτινολογικές εξετάσεις.
4) Τις νυκτερινές ώρες και τις μέρες των αργιών η κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών είναι ανεπαρκής λόγω έλλειψης Εφημερευόντων Ειδικών Ιατρών .
5)Γεμάτοι οι Θάλαμοι και οι Κλινικές με ασθενείς, και ανεπαρκές νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιος συγγενής να παραμένει τη νύκτα για να εξυπηρετεί τον άρρωστο του.
6)Ανεπαρκές δίκτυο ΕΚΑΒ και ασθενοφόρων για την έγκαιρη μεταφορά και διακομιδή των ασθενών.
7)Αδυναμία πραγματοποίησης εξειδικευμένων εξετάσεων, λόγω έλλειψης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Triplex αγγείων, Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας κ.λ.π.)
Πολλά περιστατικά, όπως το περιστατικό του άτυχου νεαρού Γιαννακίδη, δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν, ελλείψει ειδικών Ιατρών, και ειδικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης. Αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος λόγω της μεγάλης απόστασης των δύο Νοσοκομείων και κυρίως τους χειμωνιάτικους μήνες, και αυτό στοιχίζει πολλές φορές και την ζωή των ασθενών, όπως το ακρωτηριασμένο πόδι του άτυχου νεαρού.
Κάνουμε απεγνωσμένη έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας, να λάβει μία τολμηρή, άμεση πολιτική απόφαση έτσι ώστε να προσαρμοσθεί επιτέλους ο αριθμός του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στον υπάρχοντα αριθμό κλινών του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Δηλ. να προσληφθούν κατ΄εξαίρεση για την παραμελημένη ακριτική περιοχή του Βόρειου Έβρου των 80.000 κατοίκων, άμεσα, αρκετοί ιατροί και νοσηλευτές έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία μας και η ζωή των παιδιών μας, όπως δυστυχώς συμβαίνει μέχρι τώρα.
Το τραγικό περιστατικό του Δημήτρη Γιαννακίδη ας είναι… ο εφιάλτης των πολιτικών που θα τους καταδιώκει, και για να τον ξορκίσουν ας λύσουν επιτέλους τον γόρδιο δεσμό του συστήματος Υγείας στον Βόρειο Έβρο (Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, Κέντρα Υγείας Δικαίων-Ορεστιάδος-Σουφλίου, ΕΚΑΒ).
Το παράδειγμα την νήσου Κρήτης ( Νοσοκομεία Ευρωπαϊκών προδιαγραφών κάθε πενήντα χιλιόμετρα, Κέντρα υγείας πλήρως επανδρωμένα κάθε είκοσι χιλιόμετρα, δίκτυο ΕΚΑΒ με επικοινωνία μέσω δορυφόρου) μας δείχνει την υγεία δύο ταχυτήτων που υφίσταται σε περιοχές με ανεπαρκή πολιτική πίεση όπως ο Νομός Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: