ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ=ΤΑ "ΤΙΡΑΝΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ…ΤΑ «ΤΙΡΑΝΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

(Με αφορμή την 1η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που καθιερώθηκε να εορτάζεται υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε., την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου).
Το Διδυμότειχο είναι η μόνη πόλη της Ελλάδας όπου κυκλοφορούν τα περισσότερα πανάκριβα και πολυτελή αυτοκίνητα και όπου οι οδηγοί παρουσιάζουν την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή ασυδοσία και την χειρότερη οδηγική συμπεριφορά, λόγω και της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης, πράγμα που ανάγκασε κάποιον επισκέπτη της πόλης μας, να μας ονομάσει, όχι άδικα, «Τίρανα», γιατί και εκεί παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, δηλ. ο νεοπλουτισμός είναι «παντρεμένος» με την κυκλοφοριακή παρανομία και την έλλειψη αστυνόμευσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Διδυμότειχο. Η παραπάνω έκφραση είναι δυστυχώς η πρώτη διαπίστωση τουριστών-επισκεπτών της πόλης μας.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Διδυμοτείχου είναι λοιπόν αντιληπτό από όλους εμάς και κατανοούμε και τη δυσκολία στη επίλυση του.
Χρειάζεται όμως περισσότερη εντατικοποίηση του ελέγχου και της αστυνόμευσης, επαρκείς πεζές περιπολίες αστυνομικών, περισσότερη πυγμή και μηδενική ανοχή από την πλευρά της Αστυνομίας, γιατί παρατηρείται το φαινόμενο ακόμα και οι κατέχοντες εξουσία να διαθέτουν προκλητική «ασυλία» όταν παραβαίνουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας(παράνομα προκλητικά παρκαρίσματα, παράνομη είσοδο στον πεζόδρομο, παρκάρισμα στα πεζοδρόμια κ.λ.π.), και αυτό αποκαλείται κατάχρηση εξουσίας.
Τέλος απαιτείται εγκαίρως περισσότερο προσωπικό. Δεν μπορεί το Α.Τ. Διδ/χου να είναι υποβαθμισμένο. Μόνο με την δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης Συνοριοφυλακής, επαρκούς επάνδρωσης και κινητοποίησης της δημαρχιακής εξουσίας, θα «καθαρίσουμε» άπαξ και διά παντός το «κυκλοφοριακό απόστημα» .

Οι πολίτες του Διδ/χου ερωτούν:
1) Πότε επιτέλους θα υπάρξει αυστηρή τήρηση των νόμων και των διατάξεων ασφαλούς κυκλοφορίας στην πόλη του Διδ/χου
2) Πότε επιτέλους θα επανδρωθεί το Α.Τ. Διδ/χου με επαρκές προσωπικό;
3)Επετεύχθη οποιαδήποτε πρόοδος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Διδ/χου τους τελευταίους μήνες, μετά το τραγικό ατύχημα της εισβολής αυτοκινήτου σε καφετέρια στις 30/9/2006, που σκόρπισε θάνατο και οδύνη;
4)Η μετακίνηση πεζών και οχημάτων γίνεται επιτέλους απρόσκοπτα ;
5)Οι εμπλεκόμενες τοπικές αρχές διόρθωσαν τις παραλείψεις τους και ανέλαβαν τις ευθύνες τους;
6)Τα πεζοδρόμια απελευθερώθηκαν από τις παράνομες καταλήψεις και τα παράνομα παρκαρίσματα;

7)Οι δρόμοι ελέγχονται για τις παράνομες σταθμεύσεις αυτοκινήτων και για τις παράνομες καταλήψεις από πάσης φύσεως αντικείμενα (γλάστρες, κιβώτια, καρέκλες …άροτρα, κ.λ.π);
8)Ο πεζόδρομος λειτουργεί ως πεζόδρομος;
9)Η κυκλοφορία των μαθητών και των παιδιών είναι διασφαλισμένη ή παραμένει ακόμα επικίνδυνη;
Πότε επιτέλους θα υπάρξει «θεραπεία» για την κυκλοφοριακή ασυδοσία από την μεριά του Δήμου και της Αστυνομίας;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

www.streetpanthers.gr

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή την πόλη ΔΕΝ το βλέπω να λειτουργεί ΠΟΤΕ ο δημοτικός μηχανισμός. Ούτε ένα καλό δεν έχουν κάνει οι δήμαρχοι (μην παρεξηγήσω, βέβαια, τον Π....α -όχι ονόματα-, ο οποίος έβαλε τα προβολάκια στον Καλέ). Γενικά, είμαστε ένα αχούρι...

Πόσο μάλλον, μην αναφερώ και πάλι σε ονόματα, ο παρών δήμαρχός μας... Άσ' τα να πάνε... ΟΥΤΕ ΕΝΑ καλό δεν έχει κάνει. Μόνο λεφτά ξέρει να δίνει στους γύφτους για να τον ψηφίζουνε... Τέλος πάντων... Κι εγώ από κει είμαι... :S :S :S...

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ????????ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ????ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ???ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.....ΚΑΤΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ...!ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΡΧΕΤΕ.....ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ..ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ..ΟΥΡΑ ΤΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ