ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.

Ο δημοτικός συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» καταγγέλλει και αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε απόφαση έχει πάρει ή πρόκειται να πάρει το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, με σκοπό να κόψει μεγάλο αριθμό από αιωνόβια δένδρα, προκειμένου να ανοιχθεί ένας δευτερεύοντος σημασίας δρόμος στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Διδυμοτείχου.
Εκτός από το περιαστικό δάσος της «Τσίγγλας» υπάρχουν μόνο δύο πνεύμονες πρασίνου μέσα στην πόλη του Διδυμοτείχου. Ένας στο χώρο του Γυμνασίου και ο δεύτερος στο χώρο του γηπέδου, που αποτελούνται από δεκάδες πεύκα τα οποία προσφέρουν στο μικροκλίμα, όλα αυτά που είναι γνωστά, μέσα στο πολεοδομικά επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον της πόλης μας.
Αγαπητοί συμπολίτες.
Ποιά εργολαβικά και άλλα μικροσυμφέροντα είναι ικανά να κάμψουν την κοινή λογική των συμπολιτών μας και να μας οδηγήσουν να συναινέσουμε ως πόλη σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα;
Αγαπητοί συμπολίτες αντισταθείτε στην προσπάθεια κάποιων να μας αναγκάσουν να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Αντισταθείτε στην λογική των συμφερόντων των ολίγων.
Η κουλτούρα της ανοχής σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία δεν μας τιμά ως πολίτες και δεν ταιριάζει στην συλλογική συνείδηση της πόλη μας.
Ως δημοτικός συνδυασμός που λαμβάνει μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 θα μπούμε «ανθρώπινο φράγμα» μπροστά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ακρωτηριασμού των δένδρων.
Η πόλη μας δεν έχει την πολυτέλεια να ανέχεται ολοένα και περισσότερο τσιμέντο και ολοένα και λιγότερο πράσινο.
Σας καλούμε όλους να συστρατευθείτε σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ενάντια στην αυθαιρεσία , στην λογική του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν», και στην λογική του να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς και ενάντια στο συλλογικό συμφέρον της πλειοψηφίας.

Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου
με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?