ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ... ΑΓΡΟΤΙΑ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΥΘΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου για το 2008, οι αγρότες του χωριού Πυθίου Διδυμοτείχου βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά προβλημάτων που τους έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στην απόγνωση.

Προβλήματα όπως:
1) ενώ ήρθε η εποχή για την προετοιμασία των χωραφιών και την νέα σπορά, τα αναχώματα παραμένουν ανοιχτά με ορατό τον κίνδυνο μίας νέας πλημμύρας και επακόλουθο την καταστροφή και της ανοιξιάτικης σποράς.
2) Οι πληγές από τις προηγούμενες πλημμύρες παραμένουν ανοιχτές. Οι αγροτικοί δρόμοι που σε πολλά σημεία καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του φθινοπώρου, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση παρεμποδίζοντας σε πολλά σημεία τους αγρότες και τα μηχανήματα μας να φτάσουν στα χωράφια τους.
3) Οι αποζημιώσεις από τις προηγούμενες πλημμύρες που τόσο ανάγκη έχουν οι αγρότες δυστυχώς καθυστερούν και τους δυσκολεύουν να αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά τα έξοδα της νέας σποράς.
4) Κοντά σε όλα αυτά η μεγάλη αύξηση των τιμών στα λιπάσματα στους σπόρους τα διάφορα εφόδια και το πετρέλαιο έχουν δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα για τους αγρότες του Πυθίου και των γειτονικών χωριών.
Ο Αγροτικός Σύλλογος του Πυθίου καλεί την Κυβέρνηση την Περιφέρεια και την Νομαρχία Έβρου να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στα προβλήματα αυτά.
Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με δυναμικούς αγώνες το δικαίωμα μας να μείνουμε στο χωριό και να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: