ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ «ΑΚΡΙΤΕΣ»

(με αφορμή τα εγκαίνια για τον ελληνοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου στους Κήπους Έβρου την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007)


Κύριε Πρωθυπουργέ
Οι κάτοικοι του Κεντρικού και Βόρειου Έβρου αισθάνονται απογοητευμένοι με το γεγονός πως ο αγωγός φυσικού αερίου που εγκαινιάζεται στις 18/11/2007 δεν θα παρέχει φυσικό αέριο, την φθηνή και απαραίτητη αυτή μορφή ενέργειας για την ανάπτυξη, στην δική μας ακριτική περιοχή.
Επίσης αισθάνονται διπλά απογοητευμένοι γιατί η πρωτογενής οικονομία στην Επαρχία Διδυμοτείχου κινδυνεύει να ακυρωθεί με την πρόσφατη απαράδεκτη επέκταση ενός τεράστιου Πεδίου Βολής 66.000 στρεμμάτων που καταστρέφει εύφορες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και χρήσιμους βοσκότοπους απαραίτητες για την γεωργία και την κτηνοτροφία μας.
Η ανάπτυξη του Βορείου Έβρου δέχεται τελευταία συνεχή πλήγματα υποβάθμισης και το εισόδημα των κατοίκων συρρικνώνεται συνεχώς.
Το Πεδίο Βολής με την καταστροφή γεωργικών και δασικών εκτάσεων απαράμιλλης ομορφιάς, καθίσταται περιβαλλοντικά επικίνδυνο γιατί γειτνιάζει με κατοικημένες περιοχές και εμποδίζει μελλοντικά οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική βιώσιμη επενδυτική προοπτική (αγροτουρισμός, βιολογικά προϊόντα, προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης κ.λ.π.)
Οι κάτοικοι των χωριών είναι ανάστατοι και έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους για την απομάκρυνση του Πεδίου Βολής που το θεωρούν ύποπτο και τρομάζουν και με το ενδεχόμενο πιθανής χρήσης βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου κοντά στα σπίτια τους που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών τους.
Με αφορμή την κλιμάκωση των δυναμικών κινητοποιήσεων των κατοίκων των Δήμων Διδυμοτείχου και Ορφέα για την απομάκρυνση του Πεδίου Βολής «Ψηλός Στάλος», ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ» τάσσεται αλληλέγγυος και συμμετέχει σε κάθε μορφής αγωνιστικής δράσης των ενεργών πολιτών.

Ζητούμε από εσάς ως Σύλλογος, εκφράζοντας την αγωνία και τις προσδοκίες των ντόπιων
1) Την άμεση απομάκρυνση του Πεδίου Βολής «Ψηλός Στάλος» της Επαρχίας Διδυμοτείχου
2) Την άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου από τον υπάρχοντα ελληνοτουρκικό αγωγό, στο Κεντρικό και Βόρειο Έβρο για οικιακή και γεωργικοβιομηχανική χρήση, με στόχο την ευημερία μας.
Η ανάπτυξη του Έβρου δεν γίνεται με περιβαλλοντικά επικίνδυνες δραστηριότητες του τύπου χρυσωρυχεία στο Νότιο Έβρο και Πεδία Βολής στον Βόρειο Έβρο (δηλ. από το κυάνιο στο απεμπλουτισμένο ουράνιο) και μάλιστα όταν αυτές οι δραστηριότητες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την συναίνεση της τοπική κοινωνίας.
Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: