ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ


“ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ” ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

ΠΡΑΞΗ

Μεγάλη συγκέντρωση και «ειρηνική» εισβολή μέσα στον χώρο του Πεδίου Βολής «Ψηλός Στάλος» της Επαρχίας Διδυμοτείχου, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης βολής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007, από αγανακτισμένους κατοίκους των χωριών Κουφοβούνου, Ασβεστάδων και Λαβάρων με την συμπαράσταση και του Παραρτήματος Διδυμοτείχου της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου.
Σκοπός των κατοίκων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, είναι να ακυρώσουν την αναγκαστική απαλλοτρίωση των χωραφιών τους, που αποφάσισε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυθαίρετα, χωρίς την θέληση και την κοινωνική συναίνεση των πολιτών.
Οι κάτοικοι είναι βέβαιοι με σιγουριά (μετά από ενημέρωση που έκανε στα κατά τόπους χωριά και στο Διδυμότειχο τους τελευταίους μήνες η Οικολογική Εταιρεία Διδ/χου)πως το Πεδίο Βολής που σχεδιάζεται να οργανωθεί σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 347/28-4-2006 απαλλοτρίωσης 21.000 στρεμμάτων), είναι περιβαλλοντικά επικίνδυνο για τον τόπο αλλά και ακυρώνει οποιαδήποτε άλλης μορφής βιώσιμης ανάπτυξης για τον Κεντρικό Έβρο.

ΖΗΤΟΥΜΕ
1)Tην άμεση απενεργοποίηση του επικίνδυνου για την υγεία μας Πεδίου Βολής-Ψηλός Στάλος στην Επαρχία Διδυμοτείχου και να σταματήσει η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από το Γ.Ε.Σ.
2)Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου της 7/8/2006 όπως και οι αντίστοιχες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Κουφοβούνου (28/3/2005) και Ασβεστάδων ( 2/2/2006) για την μη απαλλοτρίωση των 21.000 στρεμμάτων γεωργικών εκτάσεων και την αποτροπή της επέκτασης-γιγάντωσης του Πεδίου Βολής Ψηλός Στάλος, το οποίο είναι ύποπτο για πιθανή χρήση επικίνδυνων βλημάτων (απεμπλουτισμένου ουρανίου;) καθιστώντας την περιοχή μας σε μερικά χρόνια πιθανή χωματερή ραδιενεργών βλημάτων.
3)Πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί η τουριστική ανάπτυξη και να γίνουν επενδύσεις στον Κεντρικό Έβρο όταν στην καρδιά του θα φυτευθεί ένα «μαχαίρι ύποπτων βλημάτων», και δημιουργηθεί μία περίκλειστη «νεκρή ζώνη», έκτασης 75.000 στρεμμάτων( 7% του ζωτικού χώρου της Επαρχίας Διδυμοτείχου) όπου θα απαγορεύεται η πρόσβαση;
4)Ποίος θεματικός, περιηγητικός , οικολογικός, αρχαιολογικός τουρισμός θα αναπτυχθεί στο Διδυμότειχο, όταν αυτό καταδικαστεί να γίνει «κρανίου τόπος» και «άσυλο καρκινοπαθών»;
5)Πως θα είναι δυνατόν (όποτε ωριμάσουν οι τοπικές παραγωγικές συνθήκες) ,να προωθήσουμε στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά τα τοπικά μας προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης όταν αυτά θα παράγονται σε μία περιοχή που γειτνιάζει με ένα ύποπτο από πλευράς δημόσιας υγείας Πεδίο Βολής;
Το Πεδίο Βολής της Επαρχίας Διδυμοτείχου αρχικά ,ξεκίνησε προ 10ετίας ως απλό πεδίο βολής, μερικών ταγμάτων. Με την πάροδο του χρόνου και εν αγνοία των ντόπιων, εξελίχτηκε σε πεδίο βολής και ασκήσεων της 16ης Μεραρχίας και στην συνέχεια και της Ταξιαρχίας Σουφλίου.
Με την αναγκαστική απαλλοτρίωση γεωργικών εκτάσεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Απριλίου 2006 (ΦΕΚ 347/28-4-2006)οργανώνεται ένα γιγάντιο πεδίο βολής για όλο το Δ΄ Σώμα Στρατού, (και μελλοντικά Νατοϊκό), συνολικής έκτασης 75.000 στρεμμάτων (7% της έκτασης της Επαρχίας Διδυμοτείχου) παρόλη την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.
Το Πεδίο Βολών και Ασκήσεων σχεδιάζεται να είναι περίκλειστο, αόρατο από τα ανθρώπινα μάτια και αδιάβατο από τους κατοίκους της περιοχής.
Η ανακοίνωση -απάντηση του υφυπουργού Άμυνας τον Φεβρουάριο 2007 στις αντιδράσεις της Οικολογικής Εταιρείας-Παράρτημα Διδ/χου ήταν αποκαλυπτική. «Ο ελληνικός στρατός για να είναι σύγχρονος και να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός με τον τουρκικό πρέπει να είναι εξοπλισμένος και να εκπαιδεύεται με σύγχρονα όπλα και βλήματα» ούτως ειπείν με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, που είναι τα ισχυρότερα διατρητικά βλήματα και τα οποία κατέχει σε μεγάλο αριθμό από χρόνια ο γειτονικός σύγχρονος τουρκικός στρατός.
Τα πεδίο βολής σύμφωνα με τους αρμόδιους (και δυστυχώς για τους ντόπιους) πρέπει να λειτουργήσει απαραίτητα στην συγκεκριμένη θέση ως αντιστάθμισμα και συμβολική κίνηση ισχύος της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας που από το 1995 λειτουργεί τεράστιο σύγχρονο πεδίο βολής αρμάτων στην χερσόνησο της Καλλίπολης απέναντι από την Σαμοθράκη, οι βληματοδόχοι του οποίου έχουν δεχτεί και δέχονται τεράστιο αριθμό βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου, που στην συνέχεια μολύνει και το Θρακικό πέλαγος.
Η πρόταση για την συγκεκριμένη θέση του χαρακτηρισμένου ως νατοϊκού πεδίου βολής (προδιαγραφές περίκλειστου, αδιάβατου, αόρατου) εξυπηρετεί έτσι προσωρινά την βιασύνη του Στρατού να βρει ένα πεδίο βολής-χαβούζα για τα επικίνδυνα βλήματα (αφού με αντίθεση των τοπικών κοινωνιών απομακρύνονται από άλλα μέρη της Ελλάδος, δηλ. Σχίζα Μεσσηνίας το 2005,Μάλεμε Χανίων το 2006,) και επιλέχθηκε με ελαφρά την καρδία η επαρχία του Διδ/χου όπου το λαϊκό αίσθημα, η συλλογική αντίδραση και η ανοχή των κατοίκων είναι αμελητέα ενώ η εξασφάλιση της συναίνεσης των τοπικών παραγόντων είναι εύκολα υλοποιήσιμη (δηλ. εξαγοράσιμη) μέσω ανταλλαγμάτων.
Έτσι σχεδιάζεται να λειτουργήσει για μερικά χρόνια τουλάχιστον το επικίνδυνο πεδίο βολής ως «χαβούζα» ραδιενεργών βλημάτων. Από την άλλη μεριά το γιγαντιαίο στρατόπεδο στο χωριό Λαγός της Επαρχίας Διδυμοτείχου, σταδιακά απορφανίζεται με μετακινήσεις των μονάδων σε σχετικά ασφαλέστερη απόσταση (ενώ το στρατόπεδο του Λαγού, είχε σχεδιαστεί να λειτουργεί ως υπερστρατόπεδο και τεράστιο κέντρο νεοσύλλεκτων, τώρα έχει καταντήσει ζωντανό κουφάρι με στοιχειώδη επάνδρωση, γιατί οι πολιτικοί παράγοντες θέλουν για μικροπολιτικούς λόγους τα στρατόπεδα και τα κέντρα εκπαίδευσης να είναι μακριά από την παραμεθόριο). Πρόσφατες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι τα άρματα που χειρίζονται τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου από το Λιτόχωρο έχουν έρθει στην Θράκη.
Η χρησιμοποίηση του πεδίου βολής για μερικά χρόνια ως δέκτη ραδιενεργών αποβλήτων θα πραγματοποιηθεί αν δεν αντιδράσουν οι πολίτες του Κεντρικού Έβρου σθεναρά, εξυπηρετώντας τρία πράγματα.
Α)Εξασφαλίζεται ένα σύγχρονο Πεδίο Βολής για τον ελληνικό στρατό σε χώρο κοντά στο αντίστοιχο τουρκικό δρώντας ως αντίπαλο δέος.
Β) Εξασφαλίζεται στο όνομα του σύγχρονου στρατού η συνέχεια των εξοπλισμών και επομένως τα δωράκια και οι προμήθειες και
Γ) Και κυριότερο εξασφαλίζεται η κοινωνική τοπική συναίνεση και η ψυχολογική προετοιμασία του ντόπιου πληθυσμού που μαθαίνει να διαβιεί κοντά σε έναν χώρο με ραδιενεργά απόβλητα.

Στις 28/4/2006 δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 347/28-4-2006) απαλλοτρίωσης 21.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Διδυμοτείχου για την επέκταση του πεδίου Βολής Ψηλός Στάλος, που σε πλήρη ανάπτυξη θα καταλαμβάνει 75.000 στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων δηλ. το 7% του ζωτικού χώρου στην «καρδιά» της Επαρχίας Διδ/χου.
Στις 15/11/2007 γίνεται στην Ορεστιάδα το δικαστήριο καθορισμού της τιμής των αναγκαστικά απαλλοτριωθέντων εκτάσεων των χωριών Κουφοβούνου και Λαβάρων
.


Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΑΠΌ ΤΟ ΚΥΑΝΙΟ ΣΤΟ ΝΟΤΟ, ΣΤΟ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΕ Η ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ=ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ =ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΖΩΗΣ.

Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΠΑΝΑΝΙΑ».

ΚΡΑΥΓΗ ΛΑΟΥ,ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω η κινηση σας να εχει αποτελεσματα! Βεβαια ειναι αδυνατον να μην ειναι κανεις επιφυλακτικος οταν συνεχως βιωνει την απογοητευση σαυτη την πολη. Η απαθεια και ο ωχαδερφισμος που χαρακτηριζουν τους "αρχοντες" αλλα και τους δημοτες(δεν εξαιρω τον εαυτο μου) ειναι εξοργιστικη!