ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ 11η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ»

Το μαρτύριο της σταγόνας υπομένουν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2007 οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μετά από την ακολουθία των γνωστών γεγονότων και τον καταιγισμό των δηλώσεων Παπανδρέου και Βενιζέλου, που ενέσκηψαν μετά από την ήττα στις βουλευτικές εκλογές.
Το πληγωμένο σώμα του ΠΑΣΟΚ αντί να αρκεστεί σαν μια ενότητα να συνέλθει πρώτα από τα τραύματα του, δεύτερο να «γλείψει» τις πληγές του, και στην συνέχεια να αναζητήσει τα αίτια της αποτυχίας του, για να σχεδιάσει ορθά και νηφάλια την επανάκαμψή του στο πολιτικό στερέωμα, σύρθηκε εντέχνως με την μορφή του «μαρτυρίου της σταγόνας», σε έναν βιαστικό και συνοπτικό προγραμματισμένο «γαϊτανάκι» ανακρίσεων, προγραφών και καταλογισμού ευθυνών επί παντός επιστητού αλλά πρωτίστως και κυρίως επί του Γιώργου Παπανδρέου, στοχεύοντας στο «δένδρο» και παραβλέποντας το «δάσος».
Οι συνοπτικές διαδικασίες που εκπορεύτηκαν και εκτελέστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, στόχευαν στην άμεση καρατόμηση του Γιώργου Παπανδρέου με την ποδοσφαιρική λογική των ΜΜΕ, ότι ο προπονητής που χάνει η ομάδα του δύο φορές αποσύρεται για να λάβει την θέση του ο επόμενος και ούτω καθεξής, μέχρις ότου η τηλεοπτική ρουλέτα επιλέξει το κομματικό εκείνο πρόσωπο που θα μπορέσει να κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αρκεί το πρόσωπο αυτό να «γράφει» στο γυαλί επικοινωνιακά με όρους μόνο τηλεοπτικούς, παραβλέποντας αν αυτό το πρόσωπο έχει σαφές πολιτικό στίγμα και προπαντός ιδεολογικό κεντροαριστερό υπόβαθρο.
Αλήθεια πόσοι από τους βουλευτές και στελέχη που τώρα πλέουν μένεα κατά του προέδρου, διανοήθηκαν ποτέ να αποσυρθούν όταν απέτυχαν κάποιες φορές, να εκλεγούν σε εκλογές και σε συγκεκριμένες αποστολές. Αντίθετα όλοι μετά από κάθε αποτυχία ευχαριστούσαν τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν και δήλωναν παρόντες συνεχίζοντας την καριέρα τους.
Η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα λαθών του αρχηγού (όπως έντεχνα καλλιεργείται) αλλά συνισταμένη τεσσάρων παραγόντων:
1)Αστοχίας έμψυχου υλικού δηλ
. έλλειψης συνεργατών και προσώπων που να αφουγκράζονται και να εκφράζουν άμεσα τις συλλογικές κοινωνικές ανάγκες και τις απαιτήσεις πολιτών και φορέων σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στην περιφέρεια.
2)Απουσία ύπαρξης και προβολής προγραμματικού αντιπολιτευτικού λόγου, που να στοχεύει στο λογικό των πολιτών για να έχει διάρκεια και να τους συνοδεύει μέχρι τέλους και στην κάλπη ,και όχι μόνο καταγγελτικού αντιπολιτευτικού λόγου που δρά στο θυμικό των ψηφοφόρων πρόσκαιρα, με αποτέλεσμα να σβήνει με τις μέρες και να εκφυλίζεται την κρίσιμη ώρα της κάλπης
3) Έλλειψη ύπαρξης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης περιφερειακών και τοπικών μηχανισμών διάχυσης και μεταφοράς των λόγων και δράσεων του πολιτικού φορέα του ΠΑΣΟΚ στην βάση και τους πολίτες, αποφεύγοντας έτσι την ενδιάμεση χρήση των μέσων ενημέρωσης που φιλτράρουν και παραμορφώνουν την πραγματικότητα ιδίως στην επαρχία, όπου ελλείπουν άλλες πολυφωνικές και ανεξάρτητες μορφές συλλογικής πληροφόρησης και βασιλεύει η κατευθυνόμενη μονομερή μορφή τηλεοπτικής πληροφόρησης
4) Αδυναμία προβολής ότι, το πρόσωπο του αρχηγού πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα με σαφές κατανοητό και εκφραστικό «ονοματεπώνυμο» το οποίο να συμπυκνώνει τις πραγματικές απαιτήσεις και να αναπτερώνει τις ελπίδες και τα οράματα των ψηφοφόρων.
Ο Ανδρέας θριάμβευσε με το σύνθημα της «αλλαγής» ο Σημίτης νίκησε με το σύνθημα του «εκσυγχρονισμού». Ο Γιώργος δεν πρόταξε κανένα σαφές σύνθημα που να διεισδύει στα ευρέα λαϊκά στρώματα να τα εμπνέει και να τα συνεγείρει.

Το ερώτημα από εδώ και πέρα είναι τι μέλλει γενέσθαι;
Η ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ και η μελλοντική νίκη δεν είναι θέμα μόνο αρχηγού, όπως δυστυχώς προβάλλεται κατά κόρον τελευταία .
Αντίθετα πρέπει να παρουσιασθεί προς την ελληνική κοινωνία, η οποία θα επιλέξει εκείνο το ΠΑΣΟΚ που θα διαθέτει τα εξής δομικά χαρακτηριστικά:
α)σαφές άδολο κεντροαριστερό ίχνος
β) σχεδιασμό προγραμματισμένου κοινωνικού έργου
γ) μηχανισμό άμεσης παρουσίασης των μελλοντικών έργων και δράσεων σε κάθε γωνιά της χώρας και σε κάθε πολίτη
δ)αρχηγό που να μπορεί να συνδιαλέγεται με το «οικοδόμημα», δηλ. με τα οικονομικά συμφέροντα επί ίσοις όροις, χωρίς να εξαρτάται από αυτά, και να έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα σαν μελλοντικός πρωθυπουργός
.
Εν κατακλείδι:
Οι πολίτες του ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου 2007 καλούνται να επιλέξουν, εκείνον τον ηγέτη, που θα πλαισιώνεται από εκείνα τα άφθαρτα στελέχη, που θα έχουν εκείνο το σαφές πολιτικοϊδεολογικό στίγμα αναφοράς, που θα επιβεβαιώνει εκείνο το αξίωμα που ευρίσκεται βαθιά ριζωμένο στο κύτταρο των νυν και πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που νιώθουν ότι:
«Tο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δυνατότητα της Αριστεράς να κυβερνήσει την χώρα».

3 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Από το λαϊκισμό μεχρι τον "εκσυχρονισμό" έχει εγκλωβίσει τον ....κίνημα κόσμο και ντουνιά παληκάρι μου μα τώρα πιό πολλά λαμόγια. Οι γνωριμίες μετράνε και όχι η κομματική ζωή. Η κομπτάτσια κατέβαινε κάποτε από τον Λαλιώτη σε κέφια, τώρα όλο το κέφι πέρασε σε πράσινους παπαγάλους του Πρετεντέρη ,του Μπόμπολα και του κυρίου κλέψε μου τα SMS να σου πω ποιός είσαι............

Ανώνυμος είπε...

0ταν καποτε το 81 ακολουθησαμε τις ιδεες του αειμνηστου ΑΝΔΡΕΑ'δεν φανταστηκαμε οτι ολοι τελικα ειναι ιδιοι.Αν και πιστευω οπως πολλοι,οτι δεν μπορει μια ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ να κανει κουμαντο την ΕΛΛΑΔΑ,οπως αντιστοιχα μια ΜΑΡΙΚΑ...''Τελος παντων η ΕΛΛΑΔΑ πρεπει να αλλαξει προσωπα και καταστασεις εξουσιας,αν και μου φαινεται αρκετα δυσκολο πλεον 'αλλα οχι και ακατορθωτο!Αν αυριο αλλαξει ΑΡΧΗΓΟ το ΠΑΣΟΚ΄΄ υπαρχουν αρκετα περιθωρια να αλλαξει προσωπο η ελληνικη κοινωνια,αλλιως το χαος ερχεται και δεν ερχεται για το ΠΑΣΟΚ΄ερχεται για την ΕΛΛΑΔΑ[η οποια θα μεινει να την κυβερνα η ΔΕΞΙΑ και ενας πρωθυπουργος που ο αειμνηστος θειος του δεν τον ηθελε ουτε για κλητηρα στη ρηγιλης...].Αν και τα δεινα στην πατριδα μας εχουν αρχισει απο τον αποστατη του 65 και εχουν τη δικη του σφραγιδα συνεχως και με την αναποδη σε ολους τους τομεις της χωρας[ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΣΚΟΠΙΑΝΟ-ΑΠΙΣΤΟΙ κ.λ.π...].Για ολλα ομως τα παραπανω φταινε οι ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχιζουν να δεχονται το ΠΑΡΑΦΥΣΗ λες και χαθηκε ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ τους...και συνεχιζουν να ψηφιζουν[ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ οπως ΝΤΟΡΕΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΥΣ-κ.λ.π...].'ΚΥΡΙΑΚΟΣ'η νεα αυτου εξοχοτης της ΕΛΛΑΔΑΣ ,αυριανος πρωθυπουργος μετα τον ΝΤΟΡΗ ,ομως και η συνεχεια της πολιτικης του ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ-ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ- ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ-...-κ.λ.π...,μια ΖΩΗ τα ΙΔΙΑ και τα ΙΔΙΑ. Μια αλλαγη λοιπον σε ενα προσωπο που μπορει να ανακατεψει τη τραπουλα του πολιτικου σκηνικου και οχι μονο ,νομιζω οτι ειναι επιτακτικη στο ονομα του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!Αν' και αν το ΠΑΣΟΚ παραμεινει με αρχηγο τη ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ η ΕΛΠΙΔΑ για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ -μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ειναι δυνατη αφηνοντας οσους βολευτηκαν κατω απ το παπλωμα της ΔΕΞΙΑΣ και της συνειδιτης ηττοπαθειας με την αφετερια ενος νεου ΔΡΟΜΟΥ!!!! θα δείξει...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Miα ευκαιρια ειχαν οι ελληνες και την γραψανε...,οπως παντα σ αυτο το μπουρδελο τη χωρα μας!!!!΄αν και δουλεψε ολο το κομμα των[ιρακινων-αλβανων-πακιστανων-...και νεοδημοκρατων]ωστε το μαργκαρετ να επιζησει.Ο Γιωργακης με καθαρη εντολη οπως λεει,για να ριξει τη συντηρηση και τον Καραμανλη'λες και τη δεξια στην ελλαδα την εφερα εγω ή αλλοι σαν εμενα.Και δεν ντρεπεται ο αχρηστος[μητσο λογια αυτα]να λεει οτι θα σωσει τον τοπο.Αυτος που αν μη τι αλλο εκτος απο μαμακας[αλ τσαντηρι]ειναι και ...[Καρατζαφερης].ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ.Κριμα στα παιδια μας για αυτα που θα περασουν και θα υποστουν,απο ενα fucking κρατος .Να φανε δεν εχουν οι ελληνες ψηφιζουν Καραμανλη ασε που δινουν στο μαμακα 36%.Οπως με ειπε και ενας μαμακας πασοκτζης πριν 3 μερες[Γιωργος ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ]ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν του εδωσα για το λογο οτι το βραδυ ειχε σοου ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ.