ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΙ "ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ" ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΟΙ «ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ» ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 30ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Ένα χρόνο μετά το τραγικό ατύχημα μαζικών απωλειών (2 νεκροί 17 τραυματίες) της εισβολής αυτοκινήτου σε καφετέρια του Διδυμοτείχου που θέρισε ζωές και πόδια άτυχων νεαρών, και δύο μήνες μετά το τραγικό ατύχημα του νεαρού Δημήτρη Γιαννακίδη στα Δίκαια Έβρου, παραθέτω λίγες σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε επικοινωνιακά η διαχείριση των παραπάνω γεγονότων.
Από την μία μεριά οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Διδυμοτείχου, η Αστυνομική διεύθυνση και η διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου μπροστά στην μαζική καταστροφή της 30ης Σεπτεμβρίου 2006 προσπάθησαν και πέτυχαν να υποβιβάσουν από πλευράς δημοσιότητας το γεγονός και να αποδείξουν ότι στον Δήμο Διδυμοτείχου στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όλα λειτουργούν καλώς, ενώ είναι πασίγνωστο στην κοινωνία του Βορείου Έβρου τις τεράστιες ανεπάρκειες και φοβερές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, την έλλειψη αστυνόμευσης και προσωπικού που αντιμετωπίζει το Τ.Α. Διδ/χου και τις παραλείψεις που επιδεικνύει ο Δήμος Διδυμοτείχου και η Αστυνομία στην ρύθμιση του κυκλοφοριακού στην πόλη του Διδυμοτείχου.
Με τον «στρουθοκαμηλισμό» αυτόν που μαστίζει την πόλη των Κάστρων παρά τα θύματα που υπήρχαν, κατάφεραν οι τοπικοί αρμόδιοι να υποβαθμίσουν επικοινωνιακά το συμβάν και να χάσουμε από την μία μεριά την χρυσή ευκαιρία να πιέσουμε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να στελεχώσουν επιτέλους το Νοσοκομείο και το Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου με έμψυχο και άψυχο υλικό, και από την άλλη να προσφέρουμε στα θύματα τις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης, που ακόμα ταλαιπωρούνται ακολουθώντας τον δικό τους Γολγοθά.
Αντίθετα ο καταγγελτικός λόγος και η παροχή πανελλήνιας δημοσιότητας που χρησιμοποίησαν οι υπεύθυνοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Τριγώνου για το ατύχημα του νεαρού Γιαννακίδη στις αρχές Αυγούστου εξασφαλίζει και καλύτερες συνθήκες περίθαλψης στο παιδί(υιοθετήθηκε ιατρικά από τον Υπουργό Υγείας) αλλά και δίνει την δυνατότητα να διορθωθούν οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Δικαίων και ασθενοφόρου στην περιοχή.
Έτσι λοιπόν, στους πολίτες του Διδυμοτείχου είναι γνωστό πως εδώ και καιρό, «ευδοκιμεί» στην πόλη μας ένα σπάνιο «εξωτικό είδος». Έτσι κυκλοφορούν, ανάμεσά μας, οι κατέχοντες εξουσία, «άνθρωποι-στρουθοκάμηλοι».
Τα άτομα αυτά συγκροτημένα, σε άτυπους ευκαιριακούς σχηματισμούς, που η μόνη γνώση που έχουν για τα βαρυσήμαντα ζητήματα της πόλης μεσιτεύονται και διαστρεβλώνονται από τις περιβόητες συζητήσεις των καφενείων, θεωρούν πως δεν υφίσταται κανένα μείζον πρόβλημα που ταλαιπωρεί το Διδ/χο (κρύβοντας το κεφάλι στην άμμο από την μία ως τυπικοί «στρουθοκάμηλοι»), από την άλλη όμως, εμποδίζουν και καταδιώκουν και οποιαδήποτε άλλη φωνή προσπαθεί να δημοσιοποιήσει αυτά τα προβλήματα.
Το περίεργο είναι πως αυτό το κατορθώνουν πολλές φορές υποσυνείδητα και ακούσια, χωρίς να έχουν διαίσθηση των σημαντικών σαμποτάζ και μποϋκοτάζ που επιφέρουν στο Διδ/χο.
Στρουθοκάμηλοι χαρακτηρίζονται αυτοί που θεωρούν την υποβάθμιση της πόλης μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σαν ένα απλό μοιραίο γεγονός, και πρεσβεύουν ότι δεν μπορούμε όχι μόνο να αντιδράσουμε για να τα διορθώσουμε, αλλά και δεν πρέπει να τα αναδεικνύουμε για να μην φανούμε προς την κεντρική και τοπική εξουσία ως «άτακτα παιδιά, που κινδυνεύουμε να μας μαλώσουν και να μας κόψουν τα ζαχαρωτά».
Οι προτροπές των «αρχηγών στρουθοκαμήλων», να μην δημοσιοποιούνται τα προβλήματα της πόλης για να μην πληγεί η φήμη και ο τουρισμός του Διδ/χου (Τουρισμός, Νοσοκομείο και «πόσιμο» νερό του Διδ/χου=το πιο σύντομο ανέκδοτο), τραυματίζει σοβαρά και το κύρος και την σοβαρότητα της πόλης (δεν υπάρχει πόλη-ζωντανός οργανισμός χωρίς προβλήματα, μόνο τα κουφάρια δεν έχουν προβλήματα), αλλά ταυτόχρονα ευνουχίζει και κάθε διεκδικητική προσπάθεια από τις τοπικές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού, για την ανάκαμψη και αναβάθμιση του Διδυμοτείχου.
Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως η αταξία και ο «χορός των προβλημάτων» στο Διδ/χο δεν είναι ενδογενές στοιχείο της πόλης, αλλά είναι στα μυαλά των κυβερνώντων που έχουν εγγενή αδυναμία να κατανοήσουν να περιγράψουν και να δρομολογήσουν την επίλυση των δομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων μας.

Οι πολίτες του Διδ/χου αναρωτιούνται:
1)Ποιοι είναι οι άνθρωποι –«στρουθοκάμηλοι» που επιδιώκουν την υποβάθμιση του Διδ/χου, για να πετύχουν μόνο και μόνο την προσωπική τους αναβάθμιση, ανεξαρτήτως τιμήματος;
2) Μήπως χρειάζεται να αλλάξουν «ρότα» και να ενεργοποιηθούν επιτέλους για την πρόοδο της πόλης μας;
3) Πότε επιτέλους θα πάψουν να μας καθοδηγούν οι «βασιλιάδες του καναπέ και των ουζερί»;
4)Μήπως η ενεργητική διεκδίκηση επίλυσης προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη μας είναι πιο αποδοτική από την «οσφυοκαμψία» και την τακτική του «γιες μεν» που εφαρμόζεται απέναντι στην κεντρική εξουσία;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφιερομενο σε εναν γνωστο-φιλο που η μοιρα του εδειξε τη σκληρη πλευρα της στο γιο του, [ευτυχως ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ αυτη τη στιγμη στεκεται στα ποδια του].Η εξουσια ειναι κουφη και τυφλη! Και αυτο γιατι δεν την ακουμπαει ο πονος του αλλου.Μαλλον δεν την ακουμπαει τιποτα και [εδω πανω που ειστε και ειμαστε δεν τρεχει λογος για τετοια αντιμετωπιση].Εχω γυρισει την ΕΛΛΑΔΑ ολη πανω απο 30 φορες -ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ στους δρομους δεν εχω ξαναδει,αδυνατω ομως να πιστεψω οτι αυτο το χαλι δεν διορθωνεται ακομα και μετα απο περιστατικα 30/9/06. Υπαρχουν ακομα οι 2 αυτες καφετεριες να εχουν καταληψη στο πεζοδρομιο με καρεκλες και τραπεζια.Τι συμφεροντα ειναι αυτα;..., ωστε να υπαρχουν ανεξελεκτα τετοια μαγαζια στον πιο πολυσυχναστο δρομο της πολης με πληθος απο οχηματα[μικρα -φορτηγακια-πουλμαν-νταλικες].ΑΝ δεν κανουν τιποτα η κοινωνια και οι πολιτες για αυτο το χαλι,μην περιμενεται απο το κρατος των ΑΘΗΝΩΝ να κανει για εσας.[5.000.000 κοσμος ζουν στην ΑΘΗΝΑ,με εμας θα ασχοληθουν; Υπαρχουν αρκετες ιδεες για να στρωσει αυτος ο τοπος αλλά όλα στην ώρα τους.Είπαμε όταν δεν σε ακουμπάει ο πονος και η θλίψη , δεν ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Όσο υπάρχουν δήμαρχοι ανθρωπάκια που φοβούνται το πολιτικό κόστος έτσι θα είναι η πόλη και χειροτέρα . άρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας για το τη συνδυασμό βγάζουμε