ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ...ΠΟΝΤΙΚΙΑ.


ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ …ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ «ΤΑΜΠΑΚΙΑΣ» ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
.

Μεγάλο πρόβλημα καθαριότητας και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας «Ταμπακιάς»του Διδυμοτείχου, κατά μήκος της οδού Βρανά, μεταξύ του ποταμού Ερυθροποτάμου ακριβώς κάτω από τα τείχη του Κάστρου.
Για την προστασία της ποιότητα ζωής και την αναβάθμιση της περιοχής τους, δημιούργησαν Σύλλογο με την ονομασία «Καλιόπορτες», με σκοπό να πιέσουν τις ανεπαρκείς αρμόδιες αρχές, να ενσκήψουν με ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα τους, γιατί νιώθουν ένα βαθύ αίσθημα αδικίας, εγκατάλειψης, περιθωριοποίησης ακόμα και εχθρικότητας από τις προηγούμενες αλλά και από την σημερινή Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πρωταρχικό θέμα, είναι αυτό της καθαριότητας, ιδίως από την μη ορθή αποκομιδή των σκουπιδιών και από την συνεχιζόμενη διαμονή ανθρώπων σε σπηλιές του Κάστρου, χωρίς στοιχειώδη ύδρευση και αποχέτευση, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα υγείας για τους ίδιους τους πολίτες της περιοχής και ιδίως για τα παιδιά τους, που εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο προσβολής από μολυσματικές ασθένειες.
Η δημοτική αρχή σε επανειλλημένες εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής αδρανεί προκλητικά, και θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε κρούσμα λοιμώδους ασθένειας προσβάλλει τα μικρά παιδιά.
Το πρόβλημα διαιωνίζεται λόγω της διαμονής κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ορισμένων φτωχών μουσουλμάνων συμπολιτών μας στις σπηλιές του Κάστρου, που διαβιούν ως σύγχρονοι άνθρωποι των σπηλαίων, ξεχασμένοι από την Πολιτεία.
Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη αποχέτευσης με την ταυτόχρονη παρουσία πολλών υποσιτιζόμενων μουσουλμανόπαιδων, εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους, επικίνδυνων ασθενειών και επιδημιών τόσο στους ίδιους τους κατοίκους των σπηλαίων και στα παιδιά τους, αλλά και στους περίοικους.
«Μέσα στα σπίτια –σπηλιές και γύρω από αυτές, μέσα και πάνω στον αρχαιολογικό χώρο του Βυζαντινού Κάστρου, σωροί σκουπιδιών και μπάζων, πεταμένα παλιά παιχνίδια, ένα σκηνικό εξαθλίωσης, φτώχειας, ανεργίας, αναλφαβητισμού, ανάμικτο με πιτσιρίκια γυμνά, ξυπόλητα, αναμαλλιασμένα ένα σκηνικό ζωντανό αντίγραφο της ταινίας «Ο καιρός των τσιγγάνων» του Εμίρ Κουστουρίτσα.»
Οι πολίτες ερωτούν:
1) Πότε θα απομακρυνθούν τα σκουπίδια της συγκεκριμένης περιοχής που απειλούν να πνίξουν τους περίοικους και να τους προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες;
2)Πότε θα συνετιστούν αυτοί που ρυπαίνουν;
3)Ποιες είναι οι αιτίες της συνεχιζόμενης κατάστασης των σπηλαιοδυτών και της παραγκούπολης;
4)Ποιοι πρέπει επιτέλους, να επιληφθούν και να κινητοποιηθούν για να λυθεί αυτό το αίσχος κάτω από τα τείχη του Κάστρου;
5)Θα περιμένουμε να έρθουν τα τηλεοπτικά κανάλια για να μας δυσφημήσουν, για τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας και στα αρχαία μνημεία του Κάστρου μας, ή θα αφυπνιστούν οι ιθύνοντες και θα κόψουν τον «γόρδιο δεσμό».
6)Πότε θα μεταφερθούν με ευθύνη του Δήμου και της Κοινωνικής Πρόνοιας της Πολιτείας, οι δυστυχείς συμπολίτες μας, σε οικήματα με ικανές και αναγκαίες συνθήκες διαβίωσης, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το τριτοκοσμικό αυτό απόστημα που όζει στο Διδ/χο, και δεν διαφαίνεται δυστυχώς καμία διάθεση «καθαρισμού» του από κανένα αρμόδιο
;
Αν δεν μπορούμε προς το παρόν, να απαλλαγούμε από την πολιτική της οπισθοδρόμησης, της μετριότητας, της ακαλαισθησίας, της αμορφωσιάς, της μιζέριας, της ανικανότητας και του εκφασισμού, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα σωστό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, μία στοιχειώδη ποιότητα ζωής για να ζήσουν κάποια στιγμή ως άνθρωποι και όχι ως…ποντίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: