ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

SOS Δ.Ο.Υ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΈΒΡΟΥ

Με την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου, στα άμεσα προς υλοποίηση σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών είναι το κλείσιμο 200 Δ.Ο.Υ .
Σύμφωνα με το εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013 και το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου οικονομικών, προβλέπεται η δημιουργία μιας Δ.Ο.Υ σε κάθε νομό με ταυτόχρονο κλείσιμο τον υπόλοιπων Δ.Ο.Υ.
Συγκεκριμένα για το Ν. Έβρου προβλέπεται η δημιουργία μιας Δ.Ο.Υ με έδρα την ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και την ταυτόχρονη κατάργηση των Δ.Ο.Υ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ και ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
Έδρα του νομού Έβρου είναι η Αλεξανδρούπολη, πόλη η οποία απέχει πλέον των 190 χιλιομέτρων από το τελευταίο σημείο της χωρικής της αρμοδιότητας, το οποίο είναι και το τελευταίο σημείο της ελληνικής επικράτειας στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας (Ορμένιο). Η πόλη της Ορεστιάδας απέχει 115 χλμ από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και αυτή του Διδυμοτείχου 95 χλμ.

Κατόπιν τούτου , θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Με το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ :ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ΣΟΥΦΛΙΟΥ, η περιοχή μας οδηγείται :
· σε ερημοποίηση και μαρασμό της παραμεθορίου περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται, (αποψίλωση της τοπικής αγοράς από μερίδα καταστημάτων και επαγγελματιών, αναγκαστική εγκατάλειψη του τόπου από τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ, Ι.Κ.Α , Ο.Α.ΕΔ, Ο.Τ.Ε και των οικογενειών τους)
· στη δυσχερή εξυπηρέτηση των πολιτών, δημιουργώντας έντονα προβλήματα τόσο στην εμπορική όσο και στην αγροτική και κοινωνική ζωή του δήμου καθώς ο πολίτης θα είναι αναγκασμένος να διανύσει τεράστια χιλιομετρική απόσταση προκειμένου να εξυπηρετηθεί, αυξάνοντας το κόστος χρήσης των υπηρεσιών και κατασπατάλησης του χρόνου του για διεκπεραίωση απλών υποθέσεων. Λόγω του κακού οδικού δικτύου και των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο απαιτούμενος χρόνος ανέρχεται στις 2 έως 2,5 ώρες συν την επιστροφή.
· στην έκρηξη της τοπικής ανεργίας και της φυγής του τοπικού πληθυσμού, την ίδια χρονική στιγμή που στην γειτονική Τουρκία η διοίκηση πριμοδοτεί και προικοδοτεί την δημιουργία ενός μεγάλου αστικού κέντρου λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης πληθυσμού από τις ανατολικές περιοχές. Ακόμη κι όσοι εργαζόμενοι επιλέξουν τη μετακίνηση αντί της φυγής, τα έξοδα μετακίνησης είναι αβάσταχτα υψηλά δεδομένου ότι οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί, αν στο ενδιάμεσο δεν επέρθει η απόλυση για ορισμενο αριθμό υπαλλήλων που θα κριθούν πλεονάζοντες.

Ζητάμε για το Βόρειο Έβρο :
Μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο, με πλήρη φορολογικά τμήματα και ελεγκτικούς μηχανισμούς

Η ύπαρξη ισχυρών Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, θα συμβάλει οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά στην περιοχή και το κόστος που θα προκύψει από πιθανή κατάργησή τους θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος λειτουργία τους (οι εφορίες στεγάζονται όλες σε ιδιόκτητα δημόσια κτίρια).
Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη για την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, όμως οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη και τις συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένες «ιδιαίτερες» περιοχές , όπως η δική μας.
Άλλωστε δεν αποτιμώνται όλα σε χρήμα , υπάρχουν άνθρωποι και αξίες που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη όταν λαμβάνονται αποφάσεις εθνικής σημασίας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ & ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: