ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες
Η πρόταση του συνδυασμού μας είναι ένας υπερκομματικός συνδυασμός έκτακτης ανάγκης, σαν μία τοπική κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ένας συνδυασμός βγαλμένος από τα σπλάγχνα της κοινωνίας, με επιστράτευση προσωπικοτήτων με κύρος και επιρροή στην τοπική μας κοινωνία.
Τέτοιες προσωπικότητες υπάρχουν και σκοπός μας είναι να γίνουν διαθέσιμες και να συστρατευθούν σε ένα μέτωπο δυνάμεων για την αλλαγή και την ανανέωση στο νέο Δήμο Διδυμοτείχου-Μεταξάδων.
«Τους βλέπουμε μεγάλους γιατί είμαστε σκυφτοί. Σηκώσαμε κεφάλι, θα σκύψουνε αυτοί.»
Ακόμα και όταν ο λαός μας ψηφίζει τους ίδιους ανακυκλούμενους τοπικούς επαγγελματίες πολιτικούς, το κάνει με βαριά καρδιά γιατί στην απελπισία του και μπροστά στο φάσμα της κρίσης και της ανεργίας που μεγαλώνει, πιστεύει πως δεν έχει άλλη σανίδα ατομικής σωτηρίας παρά την προσφυγή του στην γνωστή οδό του ρουσφετιού.
Αυτή όμως η οδός αγαπητοί συμπολίτες είναι σήμερα μία απατηλή διέξοδος σωτηρίας που καταντά εφιάλτης για την πόλη διότι υποθηκεύει το μέλλον της.
Ο αγώνας του συνδυασμού μας, θα γίνει μέσα από τον χώρο της δουλειάς του καθένα μας. Δεν χρειάζεται να αφήσετε τις επαγγελματικές σας ασχολίες και τις οικογενειακές σας υποχρεώσεις. Ξεκινήστε από την παραδοχή ότι υποστηρίζουμε τον νέο συνδυασμό και επικοινωνήστε το με τους άλλους.
Μέχρι τώρα όλοι μας στο Διδ/χο ερμηνεύουμε την κατάντια της πόλης μας με διάφορους τρόπους. Το ζήτημα όμως είναι επιτέλους να την αλλάξουμε με κάθε τρόπο.
Η οδυνηρή πραγματικότητα της πόλης μας που βιώνουμε καθημερινά δεν ξορκίζεται ούτε με ευχολόγια ούτε με συντήρηση και αναπαραγωγή των ίδιων μηχανισμών που οδήγησαν σε αυτήν. Το μοντέλο του πελατειακού συστήματος , της αρπαχτής, της διαπλοκής της τοπικής οικονομικής και πολιτικής εξουσίας έχει εκμετρήσει τον βίο της.
Κι όσοι από εμάς αναλάβουν την πρωτοβουλία και το κόστος της αλλαγής αυτού του συστήματος που πνίγει την πόλη μας και τα χωριά μας, με την προϋπόθεση ότι θα φέρουμε και αποτέλεσμα θα διαμορφώσουμε και τις εξελίξεις στα επόμενα χρόνια.
Στόχος του συνδυασμού μας είναι να μπούμε στον δεύτερο γύρο.
Καλούμε τους πολίτες στις επόμενες εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, να ψηφίσουν δημοκρατία. Και μόνο η εναλλαγή των παρατάξεων και των συνδυασμών στην εξουσία είναι στοιχείο υγείας για την δημοκρατία στην πόλη μας.
Όχι πια σε ισόβιους δημάρχους και αντιδημάρχους.
Πολλοί επαγγελματίες της πόλης μας εκφράζουν την απροθυμία τους να ασχοληθούν με τα τοπικά από φόβο μην πληγεί οικονομικά η επιχείρησή τους.
Μέγα λάθος , μέγα σφάλμα.
Κάποιοι θρασύδειλοι γνωστοί-άγνωστοι της σημερινής δημοτικής εξουσίας έχουν βάλει διόδια στην πολιτική κριτική μας. και προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.
Φτάνει πια. Πολεμήστε τους.

Ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε στο καβούκι μας και στον ωχαδερφισμό μας.
Δουλεύουμε 60 ώρες την εβδομάδα για να κερδίσουμε πολλά λεφτά για να αγοράσουμε μεγάλο σπίτι και μεγάλο αμάξι νομίζοντας ότι θα γίνουμε ευτυχισμένοι.
Μέγα λάθος-μέγα σφάλμα.
Η ευτυχία σχετίζεται με την ευημερία και την πρόοδο στην πόλη μας που σχετίζεται άμεσα με την δημοτική εξουσία και προϋποθέτει την εμπιστοσύνη των πολιτών μας προς αυτήν.

Η Τ.Α. πρέπει να αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ δημοτών και της κεντρικής εξουσίας και να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των δημοτών. Ο Δήμος έχει στραμμένο το βλέμμα στο γενικό και μέσα από την υπεράσπιση του γενικού υπερασπίζεται ταυτόχρονα και το ατομικό συμφέρον του κάθε δημότη.
Με το να πεί κάποιος πως προωθεί τα γενικά συμφέροντα δεν σημαίνει πως λέει και πολλά πράγματα. Το θέμα είναι πως αυτό μεταφράζεται σε συγκεκριμένα έργα. Είδατε καθόλου έργα τα τελευταία 8 χρόνια παρά μόνο βερμπαλισμούς και μεγαλοστομίες. Δεν υπάρχουν λεφτά η μόνη δικαιολογία. Λεφτά μόνο για πανηγύρια, γλέντια χωρίς ουσία, κιτς εκδηλώσεις, τραπεζώματα, κ.ο.κ.
Αντί ο δήμος Διδ/χου να είναι μηχανισμός συγκρότησης της βούλησής μας είναι μαγαζί εξυπηρέτησης των κολλητών τους σε βάρος του συμφέροντος της πλειοψηφίας των πολιτών.
Τα τελευταία 8 χρόνια παρακολουθούμε μία δημοτική αρχή που στα λόγια της κυριαρχεί ο μαξιμαλισμός οι κοινοτοπίες οι λεκτικοί ακροβατισμοί ενώ στο πεδίο της πραγματικότητας κυριαρχεί η μηδενική παραγωγή έργων ή ένα υποκατάστατο μελλοντικών έργων που θα γίνουν την επόμενη 4ετία..
Οι πολίτες δεν αντιμετωπίζονται ως σκεπτόμενα άτομα με προβλήματα που απαιτούν επείγουσες λύσεις αλλά ως ψηφοφόροι που μπορεί να χειραγωγηθούν και ως ανώριμα νήπια που πρέπει να μάθουν από τους πάτρωνες τους ποιο είναι το καλό τους, ένα καλό αφηρημένο και διαρκώς υπό αναστολή αφού παραπέμπεται στις μελλοντικές καλένδες.
«Εδώ το Διδυμότειχο οι Μεταξάδες και τα χωριά μας καίγονται αλλά κάποιοι προσπαθούν να ζεσταθούν από την φωτιά».
Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.


Δεν εξαγοράζουμε προεκλογικά,
δεν λεηλατούμε μετεκλογικά,
παράγουμε έργο για τον Δήμο.

Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
«Για το Διδυμότειχο των αξιών»

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μονο με αλλαγή θα έρθει "το Διδυμότειχο των Αξιών". Καιρός να αλλάξουμε την τύχη του τόπου μας! Φτάνει πια η ανύπαρκτη πολιτική που στηρίζεται μόνο σε πελατειακές σχέσεις. Αλλαγή για το Διδυμότειχο! Πρώτα η Δημοκρατία! Πάντα οι Αξίες!

Ανώνυμος είπε...

Ελπιδοφόρα μηνύματα μιας προσωπικής τοποθέτησης αξιών μέσα σε ένα θολό τοπίο που η απουσία μεγάλου μέρους των πολιτών αυτού του δήμου είναι εμφανής πολλά χρόνια ,εξουσιοδοτώντας κάποιους να πορεύονται στην εξουσία ολομόναχοι και ασκώντας πολιτική ρουσφετιών και ρεμούλας να απομυζούν τα όνειρα και τις ελπίδες όλων εμάς που στοχεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο .
Πιθανώς οι ορέξεις όλων αυτών που έχουν μάθει να τρέφονται από τις δικές μας σάρκες να αποτελούν και το αδύνατο σημείο τους πλέον , στον ορίζοντα όμως ο χρηματισμός ( 100-200 ευρώ το άτομο η ψήφος) είναι πραγματική εικόνα και έτσι θα μείνει ως το τέλος των εκλογών .
Επιτακτική η ανάγκη να αλλάξει κάποιος τα μυαλά όλων των πολιτών ,αλλά πώς να αλλάξεις το συντηρητισμό και την απάθεια όσων χρόνια τώρα ψηφίζουν με γνώμονα το Κόμμα και μόνο αυτό, πώς να αποτρέψεις η να ανατρέψεις ιδέες τόσων χρόνων και πώς να εμπιστευτείς όλους αυτούς που στο τέλος τα (100-200 ευρώ )είναι ο πιο εύκολος τρόπος αγοράς συνειδήσεων και όχι μόνο, ειδικά σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει πάρει τον κατήφορο οικονομικά .Αν υποθέσουμε ότι ένα 40% θα ψηφίσει απαλλαγή των παρόντων προσώπων από τα καθήκοντα της παρούσας δημοτικής εξουσίας ,το υπόλοιπο 60% πως θα το κερδίσεις;
Συν τοις άλλης υπάρχουν και οι συνήθεις ύποπτοι ( κατσίβελοι και Σια )που όπως κάθε φορά έχουν το προνόμιο να ανεβάζουν στην εξουσία του δήμου όλους όσους υπηρετήσαν τα τελευταία 20 χρόνια ,μιας και ο χρηματισμός τους αποτελεί το μόνο αξιόπιστο φαινόμενο στα του δήμου. Αυτό το ασήμαντο ποσοστό για κάποιους ,αλλά και το πιο ισχυρό χαρτί στα χέρια του πρωην και νυν δημάρχου με εμφανή τα σημάδια της απαξίωσης όλων των δημοτών ,μιας και οι κατάμαυροι χωρίς στοιχεία πολιτισμού και μόρφωσης διοικούν και το δήμο {Ντούπα Αμέτ : Αντιδήμαρχος Πολιτική, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού }.
Αν δεν είναι ντροπή να σε διοικούν τέτοια άτομα ,τότε τι είναι ντροπή και πόσο απέχει η ανοχή από τη βλακεία που μας έχει στριμώξει στη γωνία .
Ύστερα υπάρχουν και τα λαμογια που δεν τους ενδιαφέρει το ποιος είναι δήμαρχος, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να είναι δίπλα στην εξουσία ,να κινούν τα νήματα μιας και οι άλλοι δεν ασχολούνται με τον δήμο και τελικά να διοικούν αυτοί το δήμο μέσω της λαμογιας . Φυσικά είναι και το μόνο που μάθανε να κάνουν τόσα χρόνια και από μόνο του αυτό δείχνει ότι με τέτοιο επίπεδο ανθρώπων ένας τόπος δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά ,εφόσον οι φιλοδοξίες αυτών των ανθρώπων είναι οι παραπάνω.
Δύσκολα τα πράγματα για έναν δήμο σαν αυτόν και γίνονται πιο δύσκολα όσο οι πολίτες αδυνατούν να δούνε τη πραγματική κατάσταση στην οποία ζούνε και θα ζήσουν. Για το θεαθήναι μπορούνε όλοι να κάνουν από μια κίνηση ,για τα πραγματικά προβλήματα όμως ελάχιστοι . Ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού .
Επιλογή των πολιτών λοιπόν να συνεχίσουν να ζούνε σε μια πόλη όπως όλοι ξέρουν από την καλή και την ανάποδη ,ή να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης αυτής από τον μεσαίωνα στον 21ο αιώνα .

Ανώνυμος είπε...

Ελπιδοφόρα μηνύματα μιας προσωπικής τοποθέτησης αξιών μέσα σε ένα θολό τοπίο που η απουσία μεγάλου μέρους των πολιτών αυτού του δήμου είναι εμφανής πολλά χρόνια ,εξουσιοδοτώντας κάποιους να πορεύονται στην εξουσία ολομόναχοι και ασκώντας πολιτική ρουσφετιών και ρεμούλας να απομυζούν τα όνειρα και τις ελπίδες όλων εμάς που στοχεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο .
Πιθανώς οι ορέξεις όλων αυτών που έχουν μάθει να τρέφονται από τις δικές μας σάρκες να αποτελούν και το αδύνατο σημείο τους πλέον , στον ορίζοντα όμως ο χρηματισμός ( 100-200 ευρώ το άτομο η ψήφος) είναι πραγματική εικόνα και έτσι θα μείνει ως το τέλος των εκλογών .
Επιτακτική η ανάγκη να αλλάξει κάποιος τα μυαλά όλων των πολιτών ,αλλά πώς να αλλάξεις το συντηρητισμό και την απάθεια όσων χρόνια τώρα ψηφίζουν με γνώμονα το Κόμμα και μόνο αυτό, πώς να αποτρέψεις η να ανατρέψεις ιδέες τόσων χρόνων και πώς να εμπιστευτείς όλους αυτούς που στο τέλος τα (100-200 ευρώ )είναι ο πιο εύκολος τρόπος αγοράς συνειδήσεων και όχι μόνο, ειδικά σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει πάρει τον κατήφορο οικονομικά .Αν υποθέσουμε ότι ένα 40% θα ψηφίσει απαλλαγή των παρόντων προσώπων από τα καθήκοντα της παρούσας δημοτικής εξουσίας ,το υπόλοιπο 60% πως θα το κερδίσεις;
Συν τοις άλλης υπάρχουν και οι συνήθεις ύποπτοι ( κατσίβελοι και Σια )που όπως κάθε φορά έχουν το προνόμιο να ανεβάζουν στην εξουσία του δήμου όλους όσους υπηρετήσαν τα τελευταία 20 χρόνια ,μιας και ο χρηματισμός τους αποτελεί το μόνο αξιόπιστο φαινόμενο στα του δήμου. Αυτό το ασήμαντο ποσοστό για κάποιους ,αλλά και το πιο ισχυρό χαρτί στα χέρια του πρωην και νυν δημάρχου με εμφανή τα σημάδια της απαξίωσης όλων των δημοτών ,μιας και οι κατάμαυροι χωρίς στοιχεία πολιτισμού και μόρφωσης διοικούν και το δήμο {Ντούπα Αμέτ : Αντιδήμαρχος Πολιτική, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού }.
Αν δεν είναι ντροπή να σε διοικούν τέτοια άτομα ,τότε τι είναι ντροπή και πόσο απέχει η ανοχή από τη βλακεία που μας έχει στριμώξει στη γωνία .
Ύστερα υπάρχουν και τα λαμογια που δεν τους ενδιαφέρει το ποιος είναι δήμαρχος, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να είναι δίπλα στην εξουσία ,να κινούν τα νήματα μιας και οι άλλοι δεν ασχολούνται με τον δήμο και τελικά να διοικούν αυτοί το δήμο μέσω της λαμογιας . Φυσικά είναι και το μόνο που μάθανε να κάνουν τόσα χρόνια και από μόνο του αυτό δείχνει ότι με τέτοιο επίπεδο ανθρώπων ένας τόπος δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά ,εφόσον οι φιλοδοξίες αυτών των ανθρώπων είναι οι παραπάνω.
Δύσκολα τα πράγματα για έναν δήμο σαν αυτόν και γίνονται πιο δύσκολα όσο οι πολίτες αδυνατούν να δούνε τη πραγματική κατάσταση στην οποία ζούνε και θα ζήσουν. Για το θεαθήναι μπορούνε όλοι να κάνουν από μια κίνηση ,για τα πραγματικά προβλήματα όμως ελάχιστοι . Ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού .
Επιλογή των πολιτών λοιπόν να συνεχίσουν να ζούνε σε μια πόλη όπως όλοι ξέρουν από την καλή και την ανάποδη ,ή να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης αυτής από τον μεσαίωνα στον 21ο αιώνα .

Ανώνυμος είπε...

Ελπιδοφόρα μηνύματα μιας προσωπικής τοποθέτησης αξιών μέσα σε ένα θολό τοπίο που η απουσία μεγάλου μέρους των πολιτών αυτού του δήμου είναι εμφανής πολλά χρόνια ,εξουσιοδοτώντας κάποιους να πορεύονται στην εξουσία ολομόναχοι και ασκώντας πολιτική ρουσφετιών και ρεμούλας να απομυζούν τα όνειρα και τις ελπίδες όλων εμάς που στοχεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο .
Πιθανώς οι ορέξεις όλων αυτών που έχουν μάθει να τρέφονται από τις δικές μας σάρκες να αποτελούν και το αδύνατο σημείο τους πλέον , στον ορίζοντα όμως ο χρηματισμός ( 100-200 ευρώ το άτομο η ψήφος) είναι πραγματική εικόνα και έτσι θα μείνει ως το τέλος των εκλογών .
Επιτακτική η ανάγκη να αλλάξει κάποιος τα μυαλά όλων των πολιτών ,αλλά πώς να αλλάξεις το συντηρητισμό και την απάθεια όσων χρόνια τώρα ψηφίζουν με γνώμονα το Κόμμα και μόνο αυτό, πώς να αποτρέψεις η να ανατρέψεις ιδέες τόσων χρόνων και πώς να εμπιστευτείς όλους αυτούς που στο τέλος τα (100-200 ευρώ )είναι ο πιο εύκολος τρόπος αγοράς συνειδήσεων και όχι μόνο, ειδικά σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει πάρει τον κατήφορο οικονομικά .Αν υποθέσουμε ότι ένα 40% θα ψηφίσει απαλλαγή των παρόντων προσώπων από τα καθήκοντα της παρούσας δημοτικής εξουσίας ,το υπόλοιπο 60% πως θα το κερδίσεις;
....

Ανώνυμος είπε...

....
Αν δεν είναι ντροπή να σε διοικούν τέτοια άτομα ,τότε τι είναι ντροπή και πόσο απέχει η ανοχή από τη βλακεία που μας έχει στριμώξει στη γωνία .
Ύστερα υπάρχουν και τα λαμογια που δεν τους ενδιαφέρει το ποιος είναι δήμαρχος, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να είναι δίπλα στην εξουσία ,να κινούν τα νήματα μιας και οι άλλοι δεν ασχολούνται με τον δήμο και τελικά να διοικούν αυτοί το δήμο μέσω της λαμογιας . Φυσικά είναι και το μόνο που μάθανε να κάνουν τόσα χρόνια και από μόνο του αυτό δείχνει ότι με τέτοιο επίπεδο ανθρώπων ένας τόπος δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά ,εφόσον οι φιλοδοξίες αυτών των ανθρώπων είναι οι παραπάνω.
Δύσκολα τα πράγματα για έναν δήμο σαν αυτόν και γίνονται πιο δύσκολα όσο οι πολίτες αδυνατούν να δούνε τη πραγματική κατάσταση στην οποία ζούνε και θα ζήσουν. Για το θεαθήναι μπορούνε όλοι να κάνουν από μια κίνηση ,για τα πραγματικά προβλήματα όμως ελάχιστοι . Ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού .
Επιλογή των πολιτών λοιπόν να συνεχίσουν να ζούνε σε μια πόλη όπως όλοι ξέρουν από την καλή και την ανάποδη ,ή να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης αυτής από τον μεσαίωνα στον 21ο αιώνα .

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΦΑΝΕ,ΟΛΟΙ ΜΑζΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΕΡΓΩΝ,ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ!!ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ!!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!!

christos είπε...

Καλη δυναμη γιατρε στο εργο σου.

christos είπε...

Καλη δυναμη γιατρε στο εργο σου!!!
Φτανει πια με τους σαλτιμπαγκους δημαρχους.