ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα «Γνώμη»

Την στήριξή του στον υποψήφιο Δήμαρχο Διδυμοτείχου Στέφανο Σιναπίδη εκφράζει ο Νέστορας Κυρούδης, με ανακοίνωσή του.
«Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Σιναπίδης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου μας, μου γνωστοποίησε την αμετάκλητη απόφασή του, να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές. Παράλληλα μου δήλωσε, πως θα επιθυμούσε να είμαι μαζί του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Του απάντησα, ότι κατ’ αρχήν χαίρομαι για την απόφασή του, πως με τιμά η πρότασή του, και πως πράγματι υπάρχει κοινός τόπος στην πολιτική μας σκέψη, αν σκεφτεί κανείς τον πολιτικό λόγο που εξέφρασα ως υποψήφιος στις νομαρχιακές εκλογές του 2002.
Πρόσθεσα όμως πως χρειάζομαι λίγο χρόνο, για να το σκεφτώ. Συμφωνήσαμε να το αφήσουμε για την Κυριακή στο «PLOTINI».
Έτσι, σήμερα εδώ, είμαι σε θέση να απαντήσω δημόσια, μαζί με το σκεπτικό της Απόφασής μου: Επειδή θεωρώ πως ο άνθρωπος, ως κοινωνικό ον, νομιμοποιείται να έχει δικαίωμα στην άποψη για τα πολιτικά πράγματα, αφ’ ενός για να επιδιώξει καλύτερες συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης, αφ’ ετέρου για να φτάσει στην εντελέχεια, την προσωπική του ολοκλήρωση δηλαδή. Και αυτό ακριβώς, το υπαρξιακό δικαίωμα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι προνόμιο, μόνο για Ολίγους …
Επειδή για τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική μας χρεοκοπία υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι 300 και αυτό το ξέρουμε καλά όλοι μας, αρνούμαι να αποδεχτώ σήμερα πολιτική πρόταση για το μέλλον του τόπου μας , που θα είναι καρπός μακροχρόνιας, πελατειακής, πολιτικάντικης μαγειρικής, βασισμένης στα ίδια «εξαρτημένα» , «ταγμένα» στην πολιτική πρόσωπα, στα «ίδια» συμφέροντα και στις ιαχές κορυβαντιούντων βαρβάρων …
Επειδή ο κ. Σιναπίδης πήρε σαφείς θέσεις και στάσεις στα πολιτικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια ποικιλότροπα, χωρίς κατ’ ανάγκην να συμφωνώ πάντα με τις απόψεις του, αν μη τι άλλο έδειξε ότι:
• Μπορεί να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, μα και να κυνηγάει χίμαιρες.
• Δείχνει διατεθειμένος για τολμηρές ρήξεις και γόνιμες ανατροπές. Δεν τάζει, δεν κολακεύει, μα ούτε και καιροσκοπεί.
• Δεν υστερεί στη ρητορική, στην ιστορία, μα και στην ευφυΐα.
Για όλα τα προλεχθέντα και έχοντας λάβει γνώση του νέου νόμου και του άρθρου 68, που αναφέρεται στις υποχρεώσεις του δημοτικού συμβούλου, συντάσσομαι μαζί του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο νέο διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου».

Κυρούδης Νέστορας
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: