ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2010. 1ο μέρος

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες του Δήμου Διδυμοτείχου.
Σήμερα 6 μήνες προ των δημοτικών εκλογών και λίγο πριν την ψήφιση του σχεδίου «Καλλικράτης» βρισκόμαστε στην καμπή της τοπικής μας ιστορίας, όπου το παλαιό πεθαίνει και το καινούριο ετοιμάζεται τώρα να γεννηθεί.
Η υπάρχουσα δημοτική αρχή, σε λίγους μήνες συμπληρώνει μία οκταετία συνεχούς διακυβέρνησης στο Διδυμότειχο και πιστεύω, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών του Διδυμοτείχου και των χωριών του, πως έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο της.
Την προσφορά και την επιτυχία της εν λόγω παράταξης ας την κρίνει η τοπική ιστορία. Εμείς δεν μηδενίζουμε και δεν κατηγορούμε κανέναν και πολύ περισσότερο δεν καταδικάζουμε τις καλές προθέσεις και τα οράματα του σημερινού δημάρχου.
Η πλειονότητα των κατοίκων όμως, κρίνει πως μία οκταετία είναι αρκετή για να ολοκληρώσει ο σημερινός δήμαρχος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του, τον πολιτικό του κύκλο στα τοπικά πράγματα.
Καιρός είναι να υπάρξει ανανέωση προσώπων ,δημάρχου και δημοτικών συμβούλων με πρόσωπα νέα, άφθαρτα, γεμάτα ζωντάνια, φρεσκάδα ,όρεξη, αγωνιστικότητα και διάθεση προσφοράς και προπαντός από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Η πρόταση μας αφορά το γεγονός πως στην παράταξη που «ζυμώνεται» για να κατεβεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2010, θα πρέπει να συμμετέχουν πολίτες από όλα τα κόμματα και από όλους τους χώρους ανεξαιρέτως.
Οι παραπάνω συμπολίτες μας όμως, θα χρησιμοποιούν την οποιαδήποτε κομματική τους τοποθέτηση και τις προσβάσεις τους στα κέντρα εξουσίας για το καλό της πόλης μας.
Πρέπει να γίνει η σημαία μας και στο Διδυμότειχο, αυτό που γίνεται κατά κόρον σε άλλες πόλεις δηλ. η ενοποίηση όλων σαν μία γροθιά για την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης ανεξαρτήτως χρώματος και κομματικής ταυτότητας, που οδηγεί τελικά στην ανάπτυξη και στην εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος.
«Δεν μας ενδιαφέρει αν μία γάτα είναι πράσινη, κόκκινη ή μπλε. Αρκεί να τρώει ποντίκια για χάρη του Διδυμοτείχου».
Ας ξεκινήσουμε με μία αρχική παραδοχή ένα στοιχειώδες αξίωμα . Ο κάθε δήμος και επομένως και ο δικός μας, που θα προκύψει οσονούπω με την ψήφιση του νομοσχεδίου, υπάρχει για να εξυπηρετεί τον κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως κόμματος και τοποθέτησης.
Κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να κινείται εντός τριών βασικών αξόνων δράσης: α) να φροντίζει για την ποιότητα ζωής των δημοτών της, δηλ. για τα ζητήματα της καθημερινότητας μας (ύδρευση, αποχέτευση, πράσινο, αναψυχή, μαζική άθληση κ.ά.), β) να προωθεί την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, διεκδικώντας πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή, και γ) να πολιτεύεται σεβόμενη τα χρήματα μας και τις αρχές της διαφανούς οικονομικής διαχείρισης.
Μέχρι τώρα όμως οι νυν όπως και πολλοί πρώην δημοτικοί παράγοντες-σύμβουλοι του Διδυμοτείχου αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, πρόχειροι, αυταρχικοί και πάρα πολλοί από αυτούς αλαζονικοί, με νοοτροπία φεουδάρχη που θύμιζε τις εποχές του μεσαίωνα.
Δεν μπορούν να οργανώσουν, να δουλέψουν συλλογικά, να παράγουν χρήσιμη πολιτική για τον τόπο, να εκμεταλλευθούν εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, να σταθούν στις σύγχρονες συνθήκες και εξελίξεις. Έχουν οδηγήσει την πόλη σε τέλμα μαρασμού και στον πολιτικό αυτισμό.
Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Κάποιος συμπολίτης μας μου είπε προ ημερών, μία μεγάλη αλήθεια, γιατί τις μεγάλες αλήθειες τις λένε απλοί άνθρωποι
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων. Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Για το «Διδυμότειχο των αξιών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: