ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΒΑΖΕΙ
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.
ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ…
Το σλόγκαν αυτό χρησιμοποιούσε παλιότερα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για να τονίσει σε όλους τους Έλληνες πολίτες το κοινωφελές πρόσωπο και τον πραγματικό σκοπό της, που ήταν η εξυπηρέτηση και η παροχή άριστων υπηρεσιών σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους ακόμα και στις πιο άγονες και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας όπως ο Βόρειος Έβρος.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό γνωρίζουμε ως Βόρειος Έβρος το πιο στυγνό και αντικοινωφελές πρόσωπο της ΔΕΗ.
Τον Οκτώβριο του 2008 η Δ/νση Εμπορίας της ΔΕΗ έκλεισε οριστικά το υποπρακτορείο του Σουφλίου για …οικονομικούς λόγους αφήνοντας χωρίς εξυπηρέτηση τους κατοίκους μιας τεράστιας περιοχής του Κεντρικού Έβρου.
Όμως από τις αρχές Μαρτίου 2009, επικαλούμενη η διοίκηση την συνταξιοδότηση του Ταμία, κλείνει αναιτιολόγητα και το Πρακτορείο της ΔΕΗ στο Διδυμότειχο.
Αυτή η αυθαίρετη απόφαση πάρθηκε χωρίς να υπολογίσει η Δ/νση Εμπορίας της ΔΕΗ την ταλαιπωρία των πολιτών του Κεντρικού Έβρου και των Δήμων Διδυμοτείχου, Μεταξάδων, Ορφέα και Σουφλίου, που θα αναγκάζονται από τις αρχές Μαρτίου του 2009, να ταλαιπωρούνται σε μέγιστο βαθμό για τις πιο απλές πράξεις δηλ. της πληρωμής των λογαριασμών του ρεύματος αλλά και για άλλες πιο σύνθετες που έχουν σχέση με την ηλεκτροδότηση των οικιακών καταναλωτών και των νοικοκυριών.
Το χειρότερο όμως είναι το γεγονός που ακολουθεί μετά το κλείσιμο του Εμπορικού Τομέα της ΔΕΗ (Ταμείο-εξυπηρέτηση Εμπορίας) στην έδρα του Επαρχείου του Βορείου Έβρου, στο Διδυμότειχο. Έτσι σχεδιάζεται να ακολουθήσει και η διάλυση και το κλείσιμο του Τεχνικού τομέα και η συγχώνευση με το αντίστοιχο τμήμα της Ορεστιάδας, για λόγους οικονομίας όπως διαδίδεται.
Τα υψηλά κλιμάκια της ΔΕΗ απομονωμένα στους γυάλινους πύργους τους στην Αθήνα καταδικάζουν έτσι δυο πόλεις και δύο επαρχίες σε πλήρη απομόνωση και ταλαιπωρία, αποψιλώνοντας τις παραπάνω υπηρεσίες.
Αγνοούν την τεράστια έκταση του Βορείου και Κεντρικού Έβρου με τις δύσβατες ορεινές περιοχές, τον γηρασμένο πληθυσμό, την ύπαρξη Νοσοκομείου στο Διδυμότειχο και την παρουσία του πιο αξιόμαχου τμήματος του Ελληνικού Στρατού (16ης Μεραρχίας).
Πως θα εξυπηρετούνται αυτοί όταν απορφανιστεί το Εμπορικό και το Τεχνικό τμήμα της κοινωφελούς αυτής επιχείρησης στον ακριτικό Έβρο, που δυστυχώς είναι κοινωφελής μόνο στα χαρτιά;
Οι πολίτες του Διδυμοτείχου ζητούν άμεσα στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας να μην κλείσει το Εμπορικό τμήμα και το Τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ στην πόλη μας αλλά να επανδρωθεί επιπλέον για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Σύσσωμοι οι παραμελημένοι κάτοικοι από την αδιαφορία των αρχών και την αναλγησία των παραγόντων της ΔΕΗ ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις προς την μεριά των αρχών για να πάρουν θέση και να μας συμπαρασταθούν στο δίκαιο αυτό αίτημα μας.
Επίσης ζητούμε την συμπαράσταση και την δέσμευση των τοπικών βουλευτών που επιτέλους πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θετική θέση για το παραπάνω ζήτημα.
Όσοι απεργάζονται με ύπουλους τρόπους την κατάργηση της ΔΕΗ Διδυμοτείχου και την υποβάθμιση της ενδοχώρας του Έβρου, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, αγνοώντας την βούληση και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας θα χαρακτηριστούν ως πρόσωπα με εχθρική συμπεριφορά για το Διδυμότειχο και θα τύχουν ανάλογης συμπεριφοράς από τους φορείς της πόλης μας.
Η οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη της Επαρχίας Διδυμοτείχου και η βελτίωση των υπηρεσιών για τους παραμελημένους ακρίτες μας περνά μέσα από την παραμονή και εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΗ .
Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Διδυμοτείχου και οι Πολίτες του Βορείου Έβρου, είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια σε αυτούς που επιχειρούν το ξεσπίτωμα της ΔΕΗ Διδυμοτείχου παρακάμπτοντας την βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Να υπογραμμιστεί πως η ΔΕΗ στο Διδυμότειχο διαθέτει ένα σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με άριστο και έμπειρο τεχνικό προσωπικό.

ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ...ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ
.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12.30πμ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009.

1)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
2) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
3)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ «ΑΚΡΙΤΕΣ»
4)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
5)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΙΔ/ΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στεφανε οτι και να γραψεις ειναι λιγα
στο ελλαδισταν (οπως το εχουν καταντησει) δεν λειτουργει τιποτα σωστα,οτι γουσταρουν κανουν,πραγματικα ως νεος εχω σιχαθει την σαπιλα γυρω μου...
Δεν συμφωνω με την συμβολικη καταληψη της ΔΕΗ,τι θα γινει δηλαδη;; θα τους φοβισετε;;;
οι βουλευταδες μας τι κανουν...
ααα ναι μωρε αυτοι τρεχουν για τις επικειμενες εκλογες,αυτοι και αν ειναι σε ληθαργο,εναν ληθαργο στον οποιο εμεις οι πολιτες βουλιαζουμε ολοενα και πιο πολυ...
αυτα το ολιγα.

ΔΕΗ
Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
300.000 ευρώ ετησίως ή
25.000 ευρώ το μήνα ή
1.157 ευρώ τη μέρα ή
145 ευρώ την ώρα δηλαδή …
50.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!


Κρατίστην είναι δημοκρατίαν την μήτε πλουσίους άγαν μήτε πένητας έχουσαν πολίτας.

(Αρίστη είναι η Δημοκρατία εκείνη η οποία δεν έχει, ούτε υπερβολικά πλουσίους ούτε υπερβολικά φτωχούς πολίτες.)

ΘΑΛΗ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

5 χρόνια Νέας Διακυβέρνησης έχουν ήδη περάσει από τις 7 Μαρτίου 2004 5 χρόνια επανίδρυσης του κράτους. Ήταν σαν χθες όταν ο πρωθυπουργός όλο επικοινωνία καλούσε τους υποστηριχτές του να κατεβάσουν τις κομματικές σημαίες και να υψώσουν τις Ελληνικές. Πριν 5 χρόνια ακούγαμε μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά και τον πίστεψαν και ελπίσανε Από το σεμνά και ταπεινά περάσαμε στο μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο,τη μηδενική ανοχή και το άπλετο φως για να καταλήξουμε στο δεν είχα ολοκληρωμένη εικόνα και την συναίνεση. Πως θα χαρακτηρίσουν άραγε οι ιστορικοί του μέλλοντος την κυβέρνηση αυτή; Ποια έργα θα θυμόμαστε; Χρόνια Πολλά κ. Καραμανλή.