ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ


Οι παρακάτω διαπιστώσεις δεν αποτελούν δείγματα ρατσισμού, ούτε εθνικισμού ή πατριδοκαπηλίας, ούτε φυσικά αποτελούν κινδυνολογία. Πηγάζουν μονάχα από το φυσικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης για τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε.

Συνεχίζονται σιωπηρά και ανώδυνα τους τελευταίους μήνες οι προσπάθειες εκτουρκισμού των γηγενών κατσίβελων-Ρομά στον Βόρειο Έβρο και κυρίως στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, όπου επίσης υπάρχει και έδρα της ομώνυμης διαχειριστικής Αρχής της Μουφτείας Διδ/χου.
Στις 17/10/2008 έγινε στο Διδυμότειχο η εθιμοτυπική επίσκεψη του αποχωρούντος Τούρκου Πρόξενου Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ, όπου μεταξύ άλλων «γλυκανάλατων» συμβάντων, πραγματοποιήθηκε και θερμότατη εκδήλωση υποδοχής, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν και μαθητές από το μουσουλμανικό Σχολείο Διδυμοτείχου, για να αποχαιρετήσουν τον Τούρκο Πρόξενο.
Αν η χρησιμοποίηση των μουσουλμάνων μαθητών-Ρομά έγινε με την σύμφωνη γνώμη και άδεια του αρμόδιου γραφείου εκπαίδευσης δεν το γνωρίζουμε, αν και ως χειρονομία ήταν άκομψη έως ύποπτη. Δεν είναι γνωστό επίσης αν η πρωτοβουλία αυτή αποφασίστηκε και εκπληρώθηκε από τους τοπικούς καθοδηγητές-κοτζαμπάσηδες της κοινότητας των γηγενών κατσίβελων-Ρομά, μετά από απαίτηση του ιδίου του Προξενείου.
Η επιτυχία του Τούρκου Προξένου σε συμβολικό επίπεδο, ήταν ότι και στο Διδυμότειχο έγινε για πρώτη φορά υποδοχή Τούρκου Προξένου από μουσουλμάνους έλληνες μαθητές. Στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη όπου διαβιούν τουρκογενείς πληθυσμοί έχει γίνει πάμπολλες φορές. Στο Διδυμότειχο και στον Έβρο όμως που δεν υπάρχουν τουρκογενείς, αλλά μόνο μουσουλμάνοι Ρομά και Πομάκοι, ήταν η πρώτη φορά. Έτσι το μήνυμα που πέρασε στην κοινότητα των γηγενών μουσουλμάνων είναι πως εμείς το επίσημο τουρκικό κράτος είμαστε οι ομόθρησκοι, ομοεθνείς και προστάτες σας και όχι η επίσημη ελληνική πολιτεία.
Δεν ξέρουμε πόσο σατανική σύμπτωση είναι το γεγονός πως από το 2009 στην άσκηση της εξουσίας στον Δήμο Διδυμοτείχου και στους φορείς του, συμμετέχουν σε υψηλή νευραλγική θέση και κάποιοι από τους καθοδηγητές της μουσουλμανικής μειονότητας.
Από την άλλη μεριά θετικό στοιχείο για τον Νομό Έβρου και την Θράκη, ήταν η άρνηση δημάρχου γειτονικής πόλης στο Διδυμότειχο, σε απαίτηση του Προξένου για εθιμοτυπική αποχαιρετιστήρια συνάντηση κατά την ίδια ημέρα, με σκοπό να συζητηθεί και το θέμα των προβλημάτων των κατσίβελων-Ρομά στην γειτονική αυτή πόλη. Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε ανάχωμα (σε επίπεδο συμβόλων) στις προθέσεις του Τούρκου Προξένου να κερδίσει εντυπώσεις στον επικοινωνιακό τομέα για την υπεράσπιση της μειονότητας από την «ελληνική» καταπίεση.
Η φυσική άρνηση του δημάρχου γειτονικής πόλης στο Διδυμότειχο, έθεσε τον Πρόξενο στην θέση του, γιατί η μουσουλμανική κοινότητα των Ρομά, όπως και μουσουλμάνοι μαθητές δεν είναι αρμοδιότητα και υποχείριο κανενός ξένου παράγοντα παρά μόνο της ελληνικής πολιτείας.
Το αυτονόητο αυτό μήνυμα δεν το εισέπραξε δυστυχώς ο αποχωρών Τούρκος Πρόξενος από το Διδυμότειχο.
Στο Διδυμότειχο μάλλον «πάμε πολύ καλά» και τα τσιράκια μας κάνουν καλά την δουλειά τους με του Ρομά-κατσίβελους, θα πρέπει να δήλωσε of the record, κατά την παράδοση-παραλαβή ο παλαιός στον νέο Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής, που μας έφτασε από το Κοσσυφοπέδιο στεφανωμένος με δάφνες από την τουρκική εξωτερική πολιτική, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του δηλ την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Οι ευνόητοι συνειρμοί για την Θράκη είναι απλώς συμπτώσεις;
Πάντως η τουρκοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών των Πομάκων και των Ρομά στον Βόρειο Έβρο, συνεχίζεται με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Έτσι την παραμονή των Χριστουγέννων πρώην και νυν βουλευτές της μειονότητας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Γκιούλ και τον Πρωθυπουργό κ. Ερντογαν, παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη και ειδικά στον Νομό Έβρου.
Επίσης σε πρόσφατο Φόρουμ στην Γενεύη με θέμα «Μειονότητες και δικαίωμα στην εκπαίδευση»,η ανεξάρτητη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για μειονοτικά ζητήματα κ. Μακντάγκαλ (που έχει πραγματοποιήσει «αποστολές» στην Θράκη και στον Έβρο) φρόντισε να σταλούν ιδιαιτέρως προσκλήσεις στην λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης»,για να φέρουν στην ατζέντα του Φόρουμ, την απαίτηση για λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων και στους τρεις Νομούς της Θράκης.
Ακόμη μεγάλη κινητικότητα και ενδιαφέρον υπάρχει από παράγοντες του Προξενείου στην περιοχή του Βόρειου Έβρου να ανευρεθούν ξεχασμένα νεκροταφεία μουσουλμάνων σε πόλεις και χωριά, με σκοπό να καταμετρηθούν, να παρουσιαστεί η εγκατάλειψή τους και στην συνέχεια να καλλωπισθούν και να περιφραχθούν, φυσικά για …ανθρωπιστικούς λόγους όπως καταλαβαίνεται.
Στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα ότι υπήρχε και υπάρχει μία σημαντική τούρκικη παρουσία και όχι μόνο μουσουλμανική και στον Βόρειο Έβρο. Γιατί κανένας από του ντόπιους Έλληνες της περιοχής δεν παραγνωρίζει πως στην περιοχή μας από ανέκαθεν συμβιώνουν έλληνες χριστιανοί με μουσουλμάνους Πομάκους και μουσουλμάνους Ρόμ, οι οποίοι φυσικά δεν έχουν ούτε τουρκική καταγωγή άλλα ούτε και τουρκική συνείδηση προς το παρόν.
Δεν αμφισβητούμαι πως και οι Πομάκοι αλλά και οι γηγενείς Ρομά επιβάλλεται να συμμετέχουν στην κατανομή και άσκηση της εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό πρέπει όμως να γίνεται ως Έλληνες πολίτες και όχι ως μοχλοί και φερέφωνα αλλότριων συμφερόντων.
Ελπίζουμε πάντως πως η συντεταγμένη και τηλεκατευθυνόμενη (από τα δορυφορικά πιάτα) μουσουλμανική μειονότητα δεν θα χειραγωγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στον Κεντρικό Έβρο (όπως στην Ροδόπη) μέσω του επιχειρούμενου εκτουρκισμού των Πομάκων και των γηγενών Ρομά.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οπως φαινεται η θρακη εχει δοθει ηδη στους τουρκους! απλα αφηνονται να πραγματα να γλιστρησουν σιγα σιγα προς τα εκει χωρις βιαιες δρασεις και αντιδρασεις...

κατι σαν την διολισθηση της δραχμης που λεγανε παλιοτερα!

απο την πολιτεια και τους αλλους πολιτειακους παραγοντες κλπ τιποτα δεν εχει να περιμενει οποιος ενδιαφερεται για την θρακη...

...και γιατην υπολοιπη ελλαδα εδω που τα λεμε!

Ανώνυμος είπε...

Και τα όργανα άρχισαν…
By www.N-A.gr
Γράφει: Ο Δικηγόρος του Διαβόλου
από το αποσχισθέν και μηδέποτε αναγνωρισθέν ευρυτανικό ιστολόγιο του
13 Μαρτίου 2008

Εδώ και κάποιες δεκαετίες το στρατοκρατικό καθεστώς της Άγκυρας προσπαθεί να υπονομεύσει την Ελληνική κυριαρχία στη Θράκη. Κύριο όργανο του το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, το οποίο καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να κλείσει ως έδει, και το οποίο αποτελεί κράτος εν κράτει στη Θράκη καταδυναστεύον την Μουσουλμανική μειονότητα, προπαγανδίζον ασυστόλως και φυσικά αποτελώντας κέντρο κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας. Πρίν μερικούς μήνες είδαμε την εγκατάσταση Τουρκικής τράπεζας στη Θράκη χωρίς την παραμικρή Ελληνική αντίδραση, παρά κάτι μικρολεπτομέρειες όπως ο οικονομικός πόλεμος που ασκεί το Προξενείο τόσο προς ενίσχυση των οργάνων του μέσα στην μειονότητα όσο και είς βάρος του χριστιανικού πληθυσμού και πιο πρόσφατα την επίθεση εναντίον δασκάλας που είχε το “θράσος” να διδάσκει Ελληνικά τους Πομάκους μαθητές της. Οι διαμαρτυρίες της Πομακικής κοινότητας για τις συνεχείς απόπειρες εκτουρκισμού της, βρήκαν θέση μέχρι και στην επίσημη έκθεση του Αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την λοιπή Ελλάδα.

Τώρα ελάχιστες μόνο μέρες από την “ανεξαρτησία” του Κοσσυφοπεδίου και διαβάζουμε στον σημερινό Ελεύθερο Τύπο [13/03/2008] τα κάτωθι θαυμαστά προερχόμενα εκ της “φίλης” Τουρκίας και των οργάνων της στη Δυτική Θράκη:

▪ Η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» επεκτάθηκε με νέα παραρτήματα στο Λονδίνο και τη Χάγη. Και έχοντας status παρατηρητή στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εγκαλεί συνεχώς την ελληνική Πολιτεία για παραβιάσεις δικαιωμάτων και ελευθεριών.

▪ Ο πρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» κ. Ερόλ Κασίφογλου (κάτοικος Τουρκίας με καταγωγή από τη Θράκη) κάλεσε τους «ομογενείς» του να αυτονομηθούν με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η απόσχιση της πρώην σερβικής επαρχίας θα λειτουργήσει ως «παράδειγμα». Λίγες μέρες μετά, γευμάτισε μαζί του στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων» της μειονότητας δικηγόρος Ξάνθης κ. Αχμέτ Καρά.

▪ Ο αντινομάρχης Ροδόπης κ. Μ. Δεβετζή Ογλού επισκέφθηκε πρόσφατα την Αγκυρα και σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρθηκε στον «Αττίλα» ως «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο».

▪ Πριν από λίγες μέρες ο «εκλεγμένος μουφτής» Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ επισκέφθηκε την Αγκυρα όπου είχε επαφές με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Το τι σημαίνουν τα παραπάνω μας το λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι δια στόματος του κυρίου Κασίφογλου: η απόσχιση της πρώην σερβικής επαρχίας θα λειτουργήσει ως «παράδειγμα». Η προπαγάνδα και η προετοιμασία του εδάφους στην ίδια τη Θράκη προχωρά απρόσκοπτα εδώ και δεκαετίες. Τώρα βλέπουμε την προπαγάνδα εκτός Ελλάδας να εντείνεται, τους Τούρκους ηγέτες της μειονότητας σε ανοιχτή επαφή με το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Κόσσοβο να λειτουργεί τόσο ώς ενθάρρυνση όσο και ως οδηγός για το ποιες θα είναι η επόμενες κινήσεις της Τουρκίας. Οι οποίες μέχρι στιγμής ακολουθούν κατά πόδας τις Αλβανικές πρακτικές και το ιστορικό παράδειγμα των ενεργειών της ίδιας στην Κύπρο. Υπό αυτές τις συνθήκες το επόμενο αναμενόμενο βήμα δεν είναι άλλο παρά κάποια προβοκάτσια, ακολουθούμενη από τρομοκρατική δράση στο στυλ του UCK και της Τουρκοκυπριακής ΤΜΤ ώστε να δημιουργηθεί αφορμή Τουρκικής επέμβασης με όσο το δυνατόν μικρότερη αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα.

Προφανώς η όλη διαδικασία δεν πρόκειται να γίνει, αν γίνει, ούτε εν μια νύκτι ούτε σε μερικούς μήνες. Για να μείνουμε στο παράδειγμα του Κοσσυφοπέδιου χρειάστηκαν κάποια χρόνια τη δεκαετία του 1990 μέχρι να φτάσουμε στην ανοιχτή σύγκρουσή το 1999. Αλλά το ότι δεν πρόκειται να γίνει αύριο δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι πλέον άμεσος. Για να αποφύγουμε τις τυχόν προβοκάτσιες και κλιμάκωση με ανοιχτή σύγκρουσή με την Τουρκία για παράδειγμα γύρω στο 2013-2014 [1] δεν μπορούμε να περιμένουμε πρώτα να συμβεί και μετά να τρέχουμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Ψύχραιμη και αποτελεσματική δράση απαιτείται σήμερα. Όπως απαιτείται και έγκαιρη υλοποίηση του Ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος, ιδίως των τμημάτων του που αφορούν πυρομαχικά, νέα μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες αεράμυνας για να μην βρεθούμε σε λίγα χρόνια στην ίδια και χειρότερη κατάσταση που είχαμε βρεθεί το 1996 στα Ίμια. Είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μπουν ιδέες στην Τουρκία ενώ υπάρχει έστω και στοιχειωδώς ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας παρά εάν πιστεύει καλώς ή κακώς ότι μπορεί να κερδίσει άνετα και με μικρό σχετικά κόστος μία σύγκρουση με την Ελλάδα.

Σε τελική ανάλυση καλύτερα να φανούμε Κασσάνδρες προετοιμαζόμενοι για το χειρότερο και τελικά αποφεύγοντας το χάρη στην έγκαιρή προσπάθεια αποφυγής του παρά να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των λοιπών Τρώων βάζοντας το κεφάλι μας στην άμμο αρνούμενοι να πιστέψουμε ότι υπάρχει ο οποιοσδήποτε μεγάλος ή μικρός κίνδυνος. Διότι ή Κασσάνδρα μπορεί να πρόλεγε την καταστροφή αλλά η Τροία πράγματι καταστράφηκε…

[1] Όταν το νέο Τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα θα αποδίδει καρπούς απειλώντας να ανατρέψει την όποια στρατιωτική ισορροπία στο Αιγαίο…

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ που νόμιζα πως μόνο εγώ βλέπω το πρόβλημα, μπράβο και πάλι μπράβο.
Επίσης θέλω να αναφέρω και τον ρόλο τον τοπικών κατά τα άλλα καναλιών μας, που με μεγάλη χαρά κάλυψαν το έθιμο της μπάμπως από τον σύλλογο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ΄΄ και πήραν και συνέντευξη ως είθισται:
όπως κάθε χρόνο; Έτσι και φέτος εμείς οι μουσουλμάνοι της Ορεστιάδας αναβιώσαμε το έθιμο της μπάμπως λέει η κατσιβέλα, και ο τοπικός ΄΄δημοσιογράφος΄΄ απλά ΄΄καλήπτει΄΄ το γεγονός.
Ο ΘΕΕ ΜΟΥ!!
Δ.ΤΣΙΟΡΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ που νόμιζα πως μόνο εγώ βλέπω το πρόβλημα, μπράβο και πάλι μπράβο.
Επίσης θέλω να αναφέρω και τον ρόλο τον τοπικών κατά τα άλλα καναλιών μας, που με μεγάλη χαρά κάλυψαν το έθιμο της μπάμπως από τον σύλλογο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ΄΄ και πήραν και συνέντευξη ως είθισται:
όπως κάθε χρόνο; Έτσι και φέτος εμείς οι μουσουλμάνοι της Ορεστιάδας αναβιώσαμε το έθιμο της μπάμπως λέει η κατσιβέλα, και ο τοπικός ΄΄δημοσιογράφος΄΄ απλά ΄΄καλήπτει΄΄ το γεγονός.
Ο ΘΕΕ ΜΟΥ!!
Δ.ΤΣΙΟΡΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ που νόμιζα πως μόνο εγώ βλέπω το πρόβλημα, μπράβο και πάλι μπράβο.
Επίσης θέλω να αναφέρω και τον ρόλο τον τοπικών κατά τα άλλα καναλιών μας, που με μεγάλη χαρά κάλυψαν το έθιμο της μπάμπως από τον σύλλογο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ΄΄ και πήραν και συνέντευξη ως είθισται:
όπως κάθε χρόνο; Έτσι και φέτος εμείς οι μουσουλμάνοι της Ορεστιάδας αναβιώσαμε το έθιμο της μπάμπως λέει η κατσιβέλα, και ο τοπικός ΄΄δημοσιογράφος΄΄ απλά ΄΄καλήπτει΄΄ το γεγονός.
Ο ΘΕΕ ΜΟΥ!!
Δ.ΤΣΙΟΡΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι πολύ σημαντικά και σοβαρά.
Αποδεικνύουν ότι οι τοπικές αρμόδιες αρχές είναι ανύπαρκτες και κατ΄ επέκταση το Ελληνικό Κράτος ανίκανο να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη διείσδυση της Τουρκίας για τον εκτουρκισμό των Μουσουλμάνων του Διδ/τείχου.
Πρέπει να πάρουμε τις τύχες της περιοχής μας στα χέρια μας.
Απαραίτητη είναι η στρατιωτική προετοιμασία της χώρας μας, όπως αναφέρει και ο ανώνυμος σχολιαστής του δημοσιεύματος, αλλά ο πόλεμος αυτός δεν κερδίζεται με τα όπλα, ούτε με τους εθνικισμούς. Απεναντίας χρειάζεται διπλωματία και πολιτική.
Πρώτον, μη χρησιμοποιείται την λέξη «κατσίβελος», είναι υποτιμητικό και ρατσιστικό.
Δεύτερον, δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι φιλότουρκοι. Στο Διδ/τειχο υπάρχει ένας πολύ μικρός – ισχνός πυρήνας φιλότουρκων Μουσουλμάνων. Απομονώστε τους και αγκαλιάστε τους υπόλοιπους. Να τους φέρεστε σαν ίσος προς ίσον. Η πολιτική των διωγμών εφαρμόστηκε στο παρελθόν και απέτυχε παταγωδώς. Τώρα είναι η ώρα της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην καθημερινότητα. Διαφορετικά τους οδηγούμε απευθείας στην αγκαλιά της Τουρκίας. Εάν συμβεί αυτό, να γνωρίζεται ότι θα φταίτε και εσείς!!!
Θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι πολύ σημαντικά και σοβαρά.
Αποδεικνύουν ότι οι τοπικές αρμόδιες αρχές είναι ανύπαρκτες και κατ΄ επέκταση το Ελληνικό Κράτος ανίκανο να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη διείσδυση της Τουρκίας για τον εκτουρκισμό των Μουσουλμάνων του Διδ/τείχου.
Πρέπει να πάρουμε τις τύχες της περιοχής μας στα χέρια μας.
Απαραίτητη είναι η στρατιωτική προετοιμασία της χώρας μας, όπως αναφέρει και ο ανώνυμος σχολιαστής του δημοσιεύματος, αλλά ο πόλεμος αυτός δεν κερδίζεται με τα όπλα, ούτε με τους εθνικισμούς. Απεναντίας χρειάζεται διπλωματία και πολιτική.
Πρώτον, μη χρησιμοποιείται την λέξη «κατσίβελος», είναι υποτιμητικό και ρατσιστικό.
Δεύτερον, δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι φιλότουρκοι. Στο Διδ/τειχο υπάρχει ένας πολύ μικρός – ισχνός πυρήνας φιλότουρκων Μουσουλμάνων. Απομονώστε τους και αγκαλιάστε τους υπόλοιπους. Να τους φέρεστε σαν ίσος προς ίσον. Η πολιτική των διωγμών εφαρμόστηκε στο παρελθόν και απέτυχε παταγωδώς. Τώρα είναι η ώρα της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην καθημερινότητα. Διαφορετικά τους οδηγούμε απευθείας στην αγκαλιά της Τουρκίας. Εάν συμβεί αυτό, να γνωρίζεται ότι θα φταίτε και εσείς!!!
Θα επανέλθω.

Κάτοικος Αλεξ/πολης είπε...

Αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι πολύ σημαντικά και σοβαρά.
Αποδεικνύουν ότι οι τοπικές αρμόδιες αρχές είναι ανύπαρκτες και κατ΄ επέκταση το Ελληνικό Κράτος ανίκανο να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη διείσδυση της Τουρκίας για τον εκτουρκισμό των Μουσουλμάνων του Διδ/τείχου.
Πρέπει να πάρουμε τις τύχες της περιοχής μας στα χέρια μας.
Απαραίτητη είναι η στρατιωτική προετοιμασία της χώρας μας, όπως αναφέρει και ο ανώνυμος σχολιαστής του δημοσιεύματος, αλλά ο πόλεμος αυτός δεν κερδίζεται με τα όπλα, ούτε με τους εθνικισμούς. Απεναντίας χρειάζεται διπλωματία και πολιτική.
Πρώτον, μη χρησιμοποιείται την λέξη «κατσίβελος», είναι υποτιμητικό και ρατσιστικό.
Δεύτερον, δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι φιλότουρκοι. Στο Διδ/τειχο υπάρχει ένας πολύ μικρός – ισχνός πυρήνας φιλότουρκων Μουσουλμάνων. Απομονώστε τους και αγκαλιάστε τους υπόλοιπους. Να τους φέρεστε σαν ίσος προς ίσον. Η πολιτική των διωγμών εφαρμόστηκε στο παρελθόν και απέτυχε παταγωδώς. Τώρα είναι η ώρα της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην καθημερινότητα. Διαφορετικά τους οδηγούμε απευθείας στην αγκαλιά της Τουρκίας. Εάν συμβεί αυτό, να γνωρίζεται ότι θα φταίτε και εσείς!!!
Θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

ρε μαστορα γιατι νοιωθεις την αναγκη να απολογησε και σε ποιον?γραφεις

Οι παρακάτω διαπιστώσεις δεν αποτελούν δείγματα ρατσισμού, ούτε εθνικισμού ή πατριδοκαπηλίας

δινει η ελευθερη σκεψη εξετασεις νομιμοφροσυνης σε καποια χουντα της σκεψης?

και μονο που το γραφεις αυτο σημαινει οτι εισαι και εσυ θυμα μιας ολοκληρωτικης χειραγωγησης της σκεψης.mind control της κοινωνικης μηχανικης.

ποτε μην πεφτετε στην παγιδα των μηχανισμων ιδεολογικης τρομοκρατιας και καταναγκασμου.αντιστρεφετε το βαρος της προπαγανδας.

μην λετε δεν ειμαι ρατσιστης δεν ειμαι πατριδοκαπηλος.τοτε εχετε χασει το παιχνιδι της επικοινωνιας.εχετε γινει ενεργουμενο επικοινωνιακο.παντα αποφατικα.

θα γραψεις οτι προκειται για φωνη εγρηγορσης κλπ κλπ. απεναντι στους κοιμισμενους.

κατανοητον?