ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΚΡΙΤΕΣ» ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ.Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ», συμπαραστέκεται σύσσωμα, με την ενεργό συμμετοχή των μελών του από το Δ/Σ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών, που οργανώνουν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008 στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου η «Ενότητα», και η ΠΑ.ΣΥ, Παναγροτική Συσπείρωση Έβρου.
Η δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών πραγματοποιείται σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για το αγροτικό εισόδημα των κατοίκων του Βορείου Έβρου, που πλήττονται πολλαπλώς, από την μία λόγω των δυσβάστακτων εξόδων των καλλιεργούμενων εκτάσεων (λιπάσματα, πετρέλαιο, σπόροι, γεωργικά φάρμακα) και από την άλλη, λόγω των εξευτελιστικών τιμών των αγροτικών προϊόντων.
Τα λιπάσματα αυξήθηκαν φέτος 200% τα φάρμακα 100%, ενώ αντίστοιχα η τιμή στα καλαμπόκια μειώθηκε στα 0,10 λεπτά από 0,22 λεπτά πέρυσι, και στο σκληρό σιτάρι η «ανοικτή» τιμή έπεσε στα 0,15 λεπτά έναντι ανοικτής τιμής στα 0,22 λεπτά πέρυσι, το 2007.
Η εξαθλίωση των αγροτών τα τελευταία χρόνια, απότοκη των κακών αγροτικών πολιτικών που οδηγούν σε συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος στην περιοχή μας, προκαλεί ταυτόχρονα αλυσιδωτές αντιδράσεις υποβάθμισης και στην τοπική οικονομία του Βορείου Έβρου
Η μείωση του αγροτικού εισοδήματος οδηγεί σταδιακά σε χρεωκοπία και την ντόπια οικονομία, παράλληλα μαραζώνει την ύπαιθρο και ερημοποιεί τον ακριτικό Έβρο από τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2008 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ «ΑΚΡΙΤΕΣ»
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σιναπίδης Στέφανος Τσιαγκούδης Δήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: