ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

Σιναπίδης Στέφανος
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών


Αγαπητοί δημότες του Δήμου Διδυμοτείχου

Θέλοντας να αποφύγουμε την στείρα κριτική και την καταστροφική αντιπολίτευση πιστεύουμε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης από τον σημερινό Δήμαρχο, έγιναν όντως φιλότιμες προσπάθειες και μερικά έργα που ωφέλησαν το Διδυμότειχο.
Να αναφέρουμε την ίδρυση ΤΕΙ Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, την θεμελίωση του Αρχαιολογικού Μουσείου, την πλακόστρωση στο Κάστρο του Καλέ, την ανασκαφή στον Τύμβο της Θυρέας, την συμπαθητική Πλατεία Διοικητηρίου.
Τα θετικά αυτά έργα υπολείπονται κατά πολύ όμως μπροστά στα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες μας και παραμένουν άλυτα, ενώ υπάρχει παντελής έλλειψη σχεδιασμού και δράσεων από την μεριά του δημάρχου. Η εύκολη δικαιολογία της έλλειψης πόρων και χρημάτων δεν μπορεί να σταθεί.
Το Διδυμότειχο βυθίζεται σε λήθαργο και τελματώνει.
Δρόμοι που δεν καθαρίζονται, ιδιωτικά συμφέροντα που επικρατούν πάντοτε του δημοσίου συλλογικού συμφέροντος της πόλης, περιοχές που δεν φωτίζονται, μέρη που δεν αστυνομεύονται ,κάδοι που δεν πλένονται, εστίες μόλυνσης, μπαζωμένα ρέματα και όχθες στον Ερυθροπόταμο…
Πιο βρώμικο πιο σκοτεινό και πιο ανασφαλές από πριν είναι το Διδυμότειχο και τα παραπάνω έργα που φυτρώνουν ατάκτως… εριμμένα σε διάφορα σημεία της πόλης γίνονται χωρίς οργανωμένο σχέδιο, στόχευση και προστιθέμενη αξία, αλλά με μοναδικό κριτήριο την υλική υπεραξία που μπορεί να αποφέρουν στους εκλεκτούς της διαχείρισης.
Ο μηχανισμός της διακυβέρνησης της πόλης παραμένει ακόμη αναποτελεσματικός και σπάταλος.
Ένα μεγάλο ποσοστό από τα έσοδα του Δήμου, πηγαίνει στην αναπαραγωγή των μηχανισμών εξασφάλισης εκλογικής πελατείας, την ώρα που οι δημότες πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη και απολαμβάνουν φτωχές ανταποδοτικές υπηρεσίες, επιλεκτικά κατανεμημένες σε ημέτερους.
Παρακάτω θα παραθέσουμε περιληπτικά τα προβλήματα του Δήμου που δεν επιλύθηκαν αλλά και τους τομείς στους οποίους δεν έγινε καμία πρόοδος όχι λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά λόγω της ανεπάρκειας του δημάρχου και των συνεργατών του.
1)Το Διδυμότειχο δεν είναι πλέον «βιώσιμη» πόλη. Δεν διαθέτει πόσιμο νερό και φυσικά ούτε επαρκές σε ποσότητα για όλους τους δημότες μας.
2)Προβληματική αποχέτευση, ανεπαρκή διαχείριση απορριμμάτων, καμία ανακύκλωση (παρόλη την ύπαρξη επιδοτούμενων προγραμμάτων) έλλειψη πρασίνου, κυκλοφοριακή αναρχία, αφύλακτα ιστορικά μνημεία.
3) Έλλειψη παιδικών χαρών και υποβάθμιση των υπαρχόντων.
4)Δεν λειτουργεί το δημοτικό ραδιόφωνο ως μέσο ενημέρωσης και ως μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας και κοινωνικής διαβούλευσης μεταξύ του δημάρχου και των συμπολιτών μας.
5)Δεν στηρίζονται τα τοπικά Σωματεία, οι επαγγελματικοί φορείς και οι παραγωγικοί Σύλλογοι, που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας, παρά μόνο επιχορηγούνται οι ημέτεροι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
6)Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΕΦΟ, Ιατροκοινωνικό κέντρο) εξυπηρετούν στοιχειωδώς τους δημότες και τα δικαιώματα τους βαφτίζονται χάρες από τους δημοτικούς άρχοντες και παρέχονται με αντάλλαγμα την ψήφο τους.
7)Υποβαθμισμένες Υπηρεσίες από το ΚΑΠΗ (βλ. Ιατρικές).
8) Δεν υπάρχει επαρκής ιστοσελίδα για την προβολή του Δήμου.
9) Παιδικοί σταθμοί που δέχονται τα παιδιά με αδιαφανή κριτήρια στην βάση της λογικής της συναλλαγής και του πάρε-δώσε.
10)Ανεπαρκείς πολιτιστικές εκδηλώσεις μειωμένης εμβέλειας που δεν συγκινούν κανένα και το κυριότερο δεν αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών. Λειτουργούν στα στενά όρια του «κιτς», της επανάληψης παραδοσιακών χορών και παράγουν μηδενική υπεραξία.
11)Οι χώροι προβολής των τοπικών πολιτιστικών μας θησαυρών παραμένουν κλειστοί και μη επανδρωμένοι (Τουριστικό περίπτερο, Πινακοθήκη Ναλμπάντη, Λαογραφικό Μουσείο).
12)Έλλειψη συγκεκριμένων χώρων αμμοληψίας και χώρων εναπόθεσης μπαζών, με αποτέλεσμα όλος ο φυσικός χώρος του Ερυθροποτάμου να είναι ένας ανεξέλεγκτος μπαζότοπος και σκουπιδότοπος.
14) Παντελής έλλειψη πρασίνου και δενδροφυτεύσεων σε όλον τον ιστό της πόλης.
15)Έλλειψη χώρων στάθμευσης και κυκλοφοριακής μελέτης.
16)Έλλειψη καθαριότητας, πυροπροστασίας και αξιοποίησης του περιαστικού δάσους της Τσίγγλας και των χώρων αναψυχής και αθλητισμού εντός αυτής, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και προορισμό επισκεπτών.
17) Έλλειψη συντήρησης και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στα χωριά.
18)Έλλειψη λειτουργίας κυνοκομείου και πολιτικής διαχείρισης των αδέσποτων.
19)Έλλειψη συστηματικού καθαρισμού πλατειών, πεζοδρομίων, του Κάστρου και των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.
20) Αδυναμία προβολής ανάδειξης και διαχείρισης των βασικών πολιτιστικών πυλώνων-μνημείων της πόλης (Κάστρο, Τέμενος, Πλωτινούπολη, Κάστρο Πυθίου) ως τουριστικό προϊόν και πόλο έλξης επισκεπτών
21) Καμία συμμετοχή της πόλης σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε συνδιοργάνωση με άλλες πόλεις.
22)Δημοτικές επιχειρήσεις χρεοκοπημένες, διαχειριστικά ελεγχόμενες, με χρέη, απευθείας αναθέσεις, απουσία ελέγχων, δαπάνες χωρίς παραστατικά, χωρίς ισολογισμούς με απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους
23)Έλλειψη πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.
24)Έλλειψη προστασίας, αξιοποίησης και τουριστικής εκμετάλλευσης του Ερυθροποτάμου και της παραποτάμιας ζώνης του.
25)Παντελής απουσία συνεργασίας με τους τοπικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης.
26)Απουσία αισθητικής ανάπλασης του κέντρου της πόλης.
27)Διοικητική ανεπάρκεια στο Δήμο και ανυπαρξία δομών και διαδικασιών, με αποτέλεσμα αδυναμία εξασφάλισης επενδυτικών προγραμμάτων και παροχή υπηρεσιών χαμηλής ποιότητας προς τους δημότες.
Το βασικότερο, βέβαια, ανυπέρβλητο εμπόδιο που αποτελεί την πραγματική τροχοπέδη για την πόλη μας είναι η νοοτροπία, η κουλτούρα και η πεποίθηση περί πολιτικής των σημερινών δημοτικών αρχόντων, που έχουν αναγκάσει τους πολίτες να χορεύουν στους ρυθμούς της συναλλαγής.
Είναι η αντίληψη που βαφτίζει τα δικαιώματα των πολιτών χάρες.
Είναι η αντίληψη που καθιστά κάθε πολίτη έρμαιο της εξουσίας, που γίνεται αντικείμενο μικρών ή μεγάλων εκβιασμών που παρακαλά για να του παρέχονται οι βασικές ανάγκες του, δηλ. τον καθαρό δρόμο μπροστά από το σπίτι του, το ελεύθερο πεζοδρόμιο, τον κάδο των σκουπιδιών, μία θέση εργασίας για το παιδί του ακόμα και ένα απλό πιστοποιητικό.
Είναι η αντίληψη του πάρε-δώσε, του όλα αγοράζονται αφού κάποιος τα πουλάει. Είναι η αντίληψη που θέλει τον μουσουλμάνο συμπολίτη μας επειδή δεν γράφει ελληνικά, να πρέπει να παρακαλά τον αιρετό για ένα πιστοποιητικό και για μία άδεια στο παζάρι.
Αυτή την νοοτροπία πρέπει να γκρεμίσουμε.
Αλλά εξίσου σημαντική είναι και η απουσία ενός σχεδίου ανάπτυξης της πόλης. Τα έργα που γίνονται, γίνονται χωρίς προγραμματισμό χωρίς μελέτη ,πρόχειρα και ασύνδετα και το χειρότερο, μερικά από τα έργα που έγιναν ή γίνονται δημιουργούν ανισότητες και προβλήματα περισσότερα από αυτά που σκόπευαν να λύσουν όταν σχεδιάστηκαν π.χ. πεζόδρομος Βενιζέλου που στοίχισε 900.000 Ευρώ και απαξιώθηκε λειτουργικά μόλις μέσα σε ένα χρόνο .
Ανάπτυξη και πρόοδος για την πόλη σημαίνει ότι οικοδομώ σταδιακά και όχι συσσωρεύω ασκόπως και απρογραμμάτιστα μπετόν, όπως γίνεται δυστυχώς μέχρι τώρα.
Σε τελική ανάλυση, στόχος του Δημάρχου και του επιτελείου του, πρέπει να είναι ένας δήμος φιλικός προς τους πολίτες, ένας δήμος όπου δεν πρωταγωνιστεί η μικροπολιτική, οι διακρίσεις, η συναλλαγή και η εμπορευματοποίηση των δικαιωμάτων μας, αλλά η εξυπηρέτηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της πόλης και των χωριών μας.


ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΝΕΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ,ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ... ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ.....
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΖΕΡΗ ΕΔΩ.......

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΝΕΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ,ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ... ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ.....
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΖΕΡΗ ΕΔΩ.......

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΝΕΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ,ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ... ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ.....
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΖΕΡΗ ΕΔΩ.......

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΣΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΟΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΝΕ..........

Ανώνυμος είπε...

Η απαξίωση της εμπιστοσύνης του κόσμου που ανέδειξε την σημερινή διοίκηση του Δήμου Διδυμοτείχου αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα στον απολογισμό πεπραγμένων όπως επικαλείστε με το άρθρο σας .
Μην ξεχνάτε όμως και τα χρόνια της διοίκησης Παπατσαρουχα { ….αν μη τι άλλο εδειξε η σημερινή δημαρχεία ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν διορθώνονται αλλά και δεν απαλείφονται ως λάθη κατά του πληθυσμού της πόλης και των χωριών της }.
Αλυσιδωτές παραλείψεις – ανοργάνωτα έργα – ασύστολες σπατάλες – έλλειψη σχεδιασμού –αρνητικές εικόνες διαφήμισης του Δήμου - …… ,όλα όμως έχουν κάποια εξήγηση ΄ αρκεί να ασχοληθούμε με την πραγματική αιτία και όχι με τις κεντρικές ιδέες της εκάστοτε εξουσίας , γιατί πρόκειται για την εξουσία που φορτώσαμε στη πλάτη μας εμείς και όχι κάποιος ξένος!
Αν στην εποχή του πριν δημάρχου ακούσαμε πολλά ( ………. , με το πιο φανταστικό σενάριο του ερχομού της θάλασσας στη πόλη ,αλήθεια κ.Παπατσαρουχα ποιος μηχανικός σε έδωσε την ιδέα …}, στη τωρινή εποχή περιμένουμε το πιο σημαντικό έργο που θα μπορούσε να είχε τελειώσει εδώ και 6-7 χρόνια { την αποκατάσταση των έργων ύδρευσης ), κύριε Τοκαμανη πληρώνουμε χρυσό την ύδρευση σας ‘ αν και έχουμε θησαυρίσει τα SUPER MARKET από την αγορά μεταλλικού νερού – επειδή το νερό σας κ.Τοκαμανη δεν πίνετε { αλήθεια τα παπαγαλάκια σας ,οι κοινώς ρουφιανοι σας ( των 300 – 500 ψήφων ) δεν σας συμβουλέψανε να μας φέρετε και σεις τη θάλασσα ; , αλλά όταν είχατε την ευκαιρία να στείλετε κάποιους στον εισαγγελέα για τις αρπαχτείς με έργα όπως ( οι μικρότερες σε πάχος σωλήνες νερού - τα πλακάκια από τη Βουλγαρία που ήταν ακατάλληλα όπως αποδείχτηκε για τα περίφημα έργα του πριν δημάρχου ‘’αρκετές φορές από τα μπαλκόνια έχετε αναφερθεί σε αυτό το θέμα’’ – η ανέγερση οικοδομών κάθε είδους τσιμεντοπιεσης {νόμιμων και παρανόμων σε αυτό έχετε πάρει από τον προηγούμενο δήμαρχο που χάρη ψήφων άφηνε να κτίζει ο καθένας παράνομους επιπλέον ορόφους ( …σοφίτες κοινώς )και αυτό εξακολουθεί να εφίστατο μιας και η ηγεσία της πολεοδομίας Διδυμοτείχου κάνει τα στραβά μάτια , με αλλά λόγια λαδώνεται – κοινώς τα παίρνει και εξυπηρετεί κάθε επιφανή πολίτη εδώ}.
Έχετε αφήσει κύριε Τοκαμανη το Διδυμότειχο στη τύχη τη δικιά σας και η τύχη η δικιά σας δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από :
2 Βουλγαρίδου Ευτυχία 3 Γιαγρίδης Νικόλαος 4 Γουδουσιάδης Δημήτριος Πρόεδρος Δ.Σ 5 Λεπίδης Χρήστος 6 Ντούπα Αμέτ 7 Παγωνάκης Νικόλαος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων 8 Παναγιωτούδης Γεώργιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος 9 Παπαδόπουλος Σαράντης 10 Πετράκογλου Δημοσθένης Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπ. 11 Τολίδης Χρήστος 12 Τσάμουρα - Κοτζιάκαλφα Γεωργία (Γιούλη) 13 Τσιγκουρλάς Βασίλειος Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπ. & Πολιτισμού 14 Χατζηανδρέου Γεώργιος.
Αυτοί είναι που κάνουν κουμάντο το δήμο –Αυτοί είναι που διοικούν μιας και εσείς όπως ακούγεται και από δικά σας έμπιστα πρόσωπα ασχολείστε με αλλά πράγματα ( δεν ξέρετε τι σας γίνετε κ.τοκαμανη , αλλά όταν είναι να μιλήσετε από το θεωρείο του δημαρχείου ή τα μπαλκόνια που σας στήνονται η γλώσσα σας πάει ροδάνι αγαπητέ δήμαρχε ( όλα είναι ταξινομημένα και σχεδιασμένα να ακουστούνε όπως πρέπει να ακουστούνε ‘ γιατί ο λαουτζίκος κύριε δήμαρχε αυτά θέλει να ακούσει-αυτά που λέτε εσείς )και μετά τι; ανυπαρξία , κακοδιαχείριση ,αποσυντονισμός,απραξία,αμηχανία,αρνητικότητα…
Τελικά όλοι σας στην Ελλάδα μοιάζετε στον καταλληλότερο –είστε καρμπόν της ιδίας αντίληψης ( …που βρίσκεται αλήθεια αυτή ; ), έχετε την δύναμη του χρήματος με το να εξαγοράζεται τους ψήφους των μουσουλμάνων – των ηλικιωμένων – των ανθρώπων εκείνων που σας γλείφουν δήμαρχε για να τα κονομήσουνε μετά! Μήπως δεν είναι έτσι ; …η να παραγγείλουμε μια γιουβέτσι να δέσει !
Κ.Τοκαμανη χρειάζεται τόλμη και αρετή να διοικείς – δεν έχουμε να κάνουμε με το χάος της απέναντι χώρας .
Δυστυχώς το πρόβλημα της κατάντιας αυτού του τόπου έχει και άλλες προεκτάσεις όπως:
Η νεολαία είναι έρμαιο της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και έχει να κάνει με την απαράδεκτη παιδεία που δίνουν κάποιες μεγάλο οικογένειες στα παιδιά τους ( υπάρχουν άτομα 25-30 χρονών που δεν δουλεύουν και ούτε πρόκειται να δουλέψουν στη ζωή τους ,αν και αρκετοί από αυτούς κυκλοφοράνε με αμάξια 40-50000 ευρώ και μοστράρουν την τεμπελιτιδα και την αμορφοσυνη τους, υπάρχουν άλλοι που με τα λεφτά του μπαμπά τους την έχουν δει επιχειρηματίες και και άλλοι που έχουν πατήσει τα 40 και τρώνε ακόμη μπανάνες από τη μαμά για πρωινό.
Η τοπική κοινωνία έχει να κάνει με ανθρώπους που αν και οικονομικά ισχυρούς δεν προσφέρουν τίποτα σε αυτό το μέρος { λέγε με απαξίωση θεσμών },ας μην λησμονούμε και τους άλλους εκ εξωτερικού που η φάτσα τους και μόνο προδίδει το χαρακτήρα που τους διακατέχει….

Ένα κολυμβητήριο – ένα σωστό γήπεδο με κατάλληλες εγκαταστάσεις – μια εκμετάλλευση του δάσους της τσιγλας – μια ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία - ένας σωστός προγραμματισμός έργων – μια αξιόλογη διαφήμιση σε όλο τον κόσμο για την πόλη αυτή – καθαριότητα που της λείπει και το φωνάζει - …………- ελπίδα για το αύριο - περισσότερο πράσινο - όχι άλλο τσιμέντο - καλύτερη διαχείριση του δήμου σε όλους τους τομείς – νερό επιτέλους που δεν το βλέπουμε …-πολιτιστικές εκδηλώσεις με ουσία και ταυτότητα για ένα σωστό παρόν και ένα καλύτερο αύριο –παιδεία που λείπει από όλη τη πόλη!!!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ,ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!ΕΠΡΕΠΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ!!ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ,ΠΛΗΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ&ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ&ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ."ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ,ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ"!ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΣΕ 2-3-4ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ!!ΣΤΕΦΑΝΕ,ΠΑΡΕ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ&ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ!!ΠΡΟΧΩΡΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΔΩ!!!