ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008

ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΠΥΘΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Β.ΕΒΡΟΥ «ΑΚΡΙΤΕΣ»
Υψηλάντου 7
68300 Διδυμότειχο
Τηλ. 2553023414
Fax: 2553023414

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Προβλήματα υγείας κατοίκων Πυθίου Διδυμοτείχου


Στο Διδυμότειχο σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 και ώρα 20:30, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Β.Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ», αφού συνήλθε με πλήρη σύνθεση στο Γραφείο του Συλλόγου και έλαβε υπόψη του σχετική αναφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου του Πυθίου για το θέμα των αποβλήτων του «Μπερδεμένου» ρέματος, διαπίστωσε και αποφάσισε τα παρακάτω:
· Θωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Πυθίου, να βλέπουν το κανάλι,(«Μπερδεμένο ρέμα») που περνά μπροστά από το χωριό τους, γεμάτο με διάφορα απόβλητα ενώ κάποτε ήταν πεντακάθαρο και ψάρευαν . Τα λύματα αυτά προέρχονται από διάφορες κτηνοτροφικές Μονάδες, τα Σφαγεία Διδ/χου και κατα καιρούς από το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδος.
· Τα απόβλητα αυτά δημιουργούν δυσοσμία και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, λόγω εγγύτητας του καναλιού με τα σπίτια τους και έχουν σε αυτό ελεύθερη πρόσβαση, όλα τα ζώα του χωριού .
· Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει επίσης η υγεία τους, διότι η γεώτρηση του δικτύου ύδρευσης του χωριού, βρίσκεται κοντά στο εν λόγω κανάλι. Επί πλέον το τμήμα υγείας της Νομαρχίας Έβρου χαρακτήρισε το νερό της γεώτρησης ακατάλληλο προς πόση, από τον Δεκέμβριο του 2007.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τις αρμόδιες Αρχές του Επαρχείου Β.Έβρου, του Νομού και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να παρέμβουν άμεσα, για να σταματήσει το «Μπερδεμένο» ρέμα του Πυθίου να είναι το κανάλι όπου συγκεντρώνονται όλα τα λύματα της περιοχής, επιβάλλοντας για το σκοπό αυτό, τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού όλων των εστιών παροχής αποβλήτων (κτηνοτροφικές μονάδες, Σφαγεία Δήμου Διδυμοτείχου και ΕΒΖ Ορεστιάδος), ώστε να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας των κατοικών του Πυθίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σιναπίδης Στέφανος Τσιαγκούδης Δήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: