ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008

"XABOYZA"...TO ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΠΥΘΙΟ


Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΥΘΙΟ ΚΑΙ ΡΗΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΑΒΟΥΖΑ.

Το σοβαρό και επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών, πρόβλημα της καθαριότητας στον Δήμο Διδυμοτείχου και στα χωριά του, οφείλεται όχι μόνο στην σοβαρή έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, (λόγω της αποψίλωσης της υπηρεσίας καθαριότητας, για ρουσφετολογικούς λόγους), αλλά και στην ανυπαρξία ύπαρξης και εφαρμογής «Δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας», όπως διαθέτουν όλοι οι πολιτισμένοι Καποδιστριακοί Δήμοι της χώρας.
Λόγω της έλλειψης αυτού του Κανονισμού δεν γνωρίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο:
1)Πότε και ποια σκουπίδια επιτρέπεται να αποθέτουμε στους συμβατικούς κάδους απορριμμάτων;
2)Ποια σκουπίδια απαγορεύεται να ρίχνονται στους κάδους;
3) Πού πρέπει να ρίχνονται τα «μπάζα» τα απόβλητα και τα λύματα και με ποια διαδικασία;
4)Ποια πρόστιμα επιβάλλονται στους παρανομούντες;
5) Ποιος επιβλέπει και καταλογίζει τις παραβάσεις;
Η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.(Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων)ενημέρωσε πρόσφατα το σύνολο των αιρετών της χώρας για την δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος, να επιθεωρούν τους διάφορους χώρους ευθύνης στις πόλεις τους και να ελέγχουν τους πολίτες που ρυπαίνουν, καταλογίζοντας τους πρόστιμα.
Με βάση την ευρωπαϊκή αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» ο κάθε Δήμος στην υποχρέωσή του να εξασφαλίσει στους δημότες του αξιοπρεπή διαβίωση, υγεία και ποιότητα ζωής, υποχρεούται να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα όταν εντοπίζει πολίτες ή επιχειρήσεις που παρανομούν στον τομέα της καθαριότητας και της δημόσιας υγείας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την διαβάθμιση των προστίμων:
1)9.000 Ευρώ επιβάλλεται σε περιπτώσεις μολυσμένων νοσοκομειακών απορριμμάτων που απορρίπτονται μαζί με τα οικιακά.
Αλήθεια το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου τι κάνει σε αυτόν τον τομέα;
Είναι νόμιμη και ακίνδυνη ή παράνομη και επικίνδυνη η σημερινή διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων τoυ ΓΝΝΔ;
Ειδικός κλίβανος αποτέφρωσης μολυσματικών νοσοκομειακών απορριμμάτων υφίσταται ή όχι;
2)6.000 Ευρώ επιβάλλεται σε όσους εγκαταλείπουν μπάζα και διάφορα αντικείμενα σε κοινόχρηστους χώρους.
3)8.000 Ευρώ σε όσους ρυπαίνουν μνημεία, αγάλματα ,αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια κτίρια.
Αλήθεια ο Δήμος Διδυμοτείχου και οι υπηρεσίες του διαχειρίζονται ορθά και καθαρίζουν τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Διδυμοτείχου ώστε να είναι επισκέψιμος στους τουρίστες ή αδρανούν προκλητικά;
Οι πολίτες ερωτούν:
1)Πότε επιτέλους θα δούμε ένα «καθαρό» Διδυμότειχο;
2) Πότε θα διαφυλαχθούν οι χώροι της πόλης μας και των χωριών μας από την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων;

3)Πότε θα επιβληθεί πρόστιμο, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, σε αυτούς (ιδιώτες, κτηνοτροφικές μονάδες, δημοτικά σφαγεία) που προκλητικά ρυπαίνουν με τα απόβλητά τους τα ρέματα και την ύπαιθρο, όπως επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία;
Το αρνητικό παράδειγμα του χωριού Πυθίου που δέχεται ανεξέλεγκτα απόβλητα και λύματα και έχει καταντήσει χαβούζα, με συνέπεια να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων του, πότε θα επιλυθεί;
4)Η δημόσια υγεία και καθαριότητα αξίζουν τελικά λιγότερο από το «βόλεμα» των ημετέρων;
5)Το πρόβλημα του ποταμού Ερυθροπόταμου που δέχεται απόβλητα και ρύπους από κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες ανεξέλεγκτες πηγές ρύπανσης πότε θα αντιμετωπιστεί;
6)Θα πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται κρούσματα επιδημικών ασθενειών στην πόλη μας για να κινητοποιηθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι του Δήμου και της Νομαρχίας Έβρου;
7)Πότε επιτέλους, θα στελεχωθεί πλήρως η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Διδυμοτείχου από επαρκές προσωπικό;
8) Πότε επιτέλους θα εφαρμοσθεί ένας στοιχειώδης Δημοτικός Κανονισμός Καθαριότητας;
Ήδη οι κάτοικοι των παρέβριων χωριών του Ρηγίου και Πυθίου που πλήττονται από την ρύπανση με κυριότερες πηγές το Εργοστάσιο Ζάχαρης, τις Kτηνοτροφικές μονάδες και τα Δημοτικά Σφαγεία Διδυμοτείχου ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να προασπίσουν την υγεία τους.


Σε κάθε οργανωμένη κοινωνία οι υπεύθυνοι κρίνονται από την αποτελεσματικότητα του έργου τους και των δράσεων τους.
Όσοι δημοτικοί άρχοντες δεν γνωρίζουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους για την διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών τους , και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υπηρεσίες καθαριότητας, για τις οποίες ως πολίτες πληρώνουμε δυσβάσταχτα ανταποδοτικά τέλη, για να μας εξασφαλίσουν αξιόλογη ποιότητα διαβίωσης και αξιοπρεπή δημόσια υγεία πρέπει να αποσυρθούν στην «αναπαυτική» καρεκλίτσα τους που αρμόζει στην ηλικία του σώματος και του μυαλού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: