ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ... ΑΝΑΡΧΙΑ


ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ. ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ ΜΕ «ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ» ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ.



ΠΟΛΙΤΕΣ εναντιωθείτε στην κυκλοφοριακή αναρχία του Διδ/χου

Ενάμιση χρόνο μετά το τραγικό συμβάν στο Διδυμότειχο της εισβολής αυτοκινήτου σε καφετέρια της πόλης, στις 30/9/2006, που καρατόμησε δύο νεαρά παιδιά και σακάτεψε άλλα τέσσερα και τραυμάτισε άλλα έντεκα, συνέπεια του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη μας, στην μνήμη όλων των παραπάνω άτυχων θυμάτων, κάνουμε ένα απολογισμό των κυκλοφοριακών παραλείψεων που συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν, με αφορμή και το γεγονός της εκδίκασης της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας στις 5/2/2008.
H παρουσία και η αστυνόμευση στην ρύθμιση της κυκλοφορίας στο Διδυμότειχο, παραμένει ελλιπής και επιεικώς απαράδεκτη στα παρακάτω συγκεκριμένα σημεία :

1) Επί της οδού 25ης Μαΐου μέχρι το ύψος του Νοσοκομείου συνεχίζεται να παρατηρείται παρκάρισμα και στις δύο πλευρές του δρόμου (επιτρέπεται κανονικά μόνο στη μία) με αποτέλεσμα α)την δυσχερή διέλευση των αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς στο Νοσοκομείο αλλά ακόμα και των ίδιων των ασθενοφόρων και β)την αδυναμία των οχημάτων να κατέβουν με ασφάλεια από τους παρακείμενους δρόμους, λόγω έλλειψης οπτικής επαφής.
2) Επί της οδού Βασ. Γεωργίου, που αποτελεί την κεντρική είσοδο της πόλης μας , παρατηρείται το φαινόμενο των παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια και ιδίως της νυχτερινές ώρες.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν αντιδικούμε, με τους καταστηματάρχες της πόλης μας , τα αμάξια όμως των θαμώνων όπως και τα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών το καλοκαίρι, πρέπει να μην παρακωλύουν τη συγκοινωνία των άλλων οχημάτων και προπαντός την διέλευση των πεζών.
3)Επί των οδών Μανδαλίδου, Βασ. Αλεξάνδρου, Δημοκρατίας παρατηρείται ακόμα η παραμονή μεγάλων γλαστρών, που α) καταργούν τα πεζοδρόμια και την άνετη μετακίνηση των πεζών και β) αναγκάζουν τα αυτοκίνητα να παρκάρουν στο μέσο του δρόμου και να εμποδίζουν τη διέλευση ιδίως των μεγάλων οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής και να δημιουργούν οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ακόμα και… έκθεση αγροτικών μηχανημάτων παρατηρείται πάνω στα πεζοδρόμια της οδού Μανδαλίδου.
4) Επί του πεζόδρομου της Βενιζέλου συνεχίζεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και μηχανών σε μικρότερο βέβαια βαθμό, λόγω του φόβου της Τροχαίας, το αίσθημα όμως της ανασφάλειας ιδίως στις μητέρες που κυκλοφορούν με καρότσια και στα μικρά παιδιά, στον κατά ευφημισμό κεντρικό πεζόδρομο του Διδ/χου ακόμα υφίσταται.
5)Επί της κεντρικής πλατείας Δημοκρατίας όπου υπάρχει η μοναδική πιάτσα των ΤΑΞΙ, υπάρχουν ακόμα φοβερά κυκλοφοριακά προβλήματα, με τα διπλοπαρκαρίσματα, τους επικίνδυνους ελιγμούς και τις αναστροφές, ενώ το διπλανό πάρκινγκ παραμένει προκλητικά άδειο γιατί λείπει μία φωτεινή πινακίδα που να δείχνει και να καθοδηγεί τους ντόπιους και ξένους οδηγούς υποχρεωτικά για στάθμευση προς το Δημοτικό Πάρκινγκ.
6)Στην περιοχή του σταθμαρχείου του ΚΤΕΛ , όπου υπάρχει πολυσύχναστος κόμβος δρόμων, παρκάρουν ακόμα παράνομα και επικίνδυνα τα αυτοκίνητα, κάθετα στον δρόμο και όχι οριζόντια, δυσχεραίνοντας την διέλευση των αυτοκινήτων και των πεζών.

Χρειάζεται περισσότερη εντατικοποίηση του ελέγχου και της αστυνόμευσης, επαρκείς πεζές περιπολίες αστυνομικών, περισσότερη πυγμή και μηδενική ανοχή από την πλευρά της Αστυνομίας.

Οι πολίτες του Διδ/χου ερωτούν:
1) Πότε επιτέλους θα υπάρξει αυστηρή τήρηση των νόμων και των διατάξεων ασφαλούς κυκλοφορίας στην πόλη του Διδ/χο;
2) Πότε επιτέλους θα επανδρωθεί το Α.Τ. Διδ/χου με επαρκές προσωπικό;
3)Επετεύχθη οποιαδήποτε πρόοδος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Διδ/χου τους τελευταίους μήνες, μετά το τραγικό ατύχημα της εισβολής αυτοκινήτου σε καφετέρια στις 30/9/2006, που σκόρπισε θάνατο και οδύνη;
4)Η μετακίνηση πεζών και οχημάτων γίνεται επιτέλους απρόσκοπτα ;
5)Οι εμπλεκόμενες τοπικές αρχές διόρθωσαν τις παραλείψεις τους και ανέλαβαν τις ευθύνες τους;
6)Τα πεζοδρόμια απελευθερώθηκαν από τις παράνομες καταλήψεις και τα παράνομα παρκαρίσματα;
7)Οι δρόμοι ελέγχονται για τις παράνομες σταθμεύσεις αυτοκινήτων και για τις παράνομες καταλήψεις από πάσης φύσεως αντικείμενα (γλάστρες, κιβώτια, καρέκλες …άροτρα, τρακτέρ κ.λ.π);
8)Ο πεζόδρομος λειτουργεί ως πεζόδρομος;
9)Η κυκλοφορία των μαθητών και των παιδιών είναι διασφαλισμένη ή παραμένει ακόμα επικίνδυνη;
Πότε επιτέλους θα υπάρξει «θεραπεία» για την κυκλοφοριακή ασυδοσία από την μεριά του Δήμου και της Αστυνομίας;

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 5 Φεβρουαρίου 2008
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 30 Σεπτεμβρίου 2006 12.30μ.μ


Ημέρα μνήμης στα θύματα της κυκλοφοριακής ζούγκλας του Διδυμοτείχου.
17 τραυματισμένα κορμιά
17 «ΟΧΙ» στον κυκλοφοριακό και όχι μόνο «απόστημα» του Διδυμοτείχου
17 άρσεις του ΟΧΙ=17 προτάσεις-λύσεις

1) ΟΧΙ άλλο αίμα στα πεζοδρόμια
2) ΟΧΙ άλλα θύματα στον Μολώχ της ασφάλτου
3) ΟΧΙ στις καταλήψεις των πεζοδρομίων
4) ΟΧΙ στις επικίνδυνες σταθμεύσεις
5) ΟΧΙ στην κυκλοφοριακή ζούγκλα του Διδ/χου
6) ΟΧΙ στα πεζοδρόμια-νάρκες
7) ΟΧΙ στην εγκληματική μικροπολιτική αδιαφορία
8) ΟΧΙ στο Διδ/χο ανοχύρωτη πόλη στο κυκλοφοριακό χάος
9) ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής των παιδιών μας
10) ΟΧΙ στην ασυδοσία, τον ωχαδερφισμό και τον κυνισμό των ολίγων
11) ΟΧΙ στην αποδυνάμωση της Τροχαίας Διδ/χου
12) ΟΧΙ στα πεζοδρόμια-καρμανιόλες
13) ΟΧΙ στα προκλητικά παρκαρίσματα
14) ΟΧΙ στην αδιαφορία των τοπικών αρχών
15) ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδ/χου
16) ΟΧΙ άλλοι «Πόντιοι Πιλάτοι»
17) ΠΟΛΙΤΕΣ εναντιωθείτε στην κυκλοφοριακή αναρχία του Διδ/χου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχολιάστε το γεγονός οτι σήμερα το πρωί κατά τις 6 ενας φουκαράς βγήκε με την αλατιέρα να ρίξει αλάτι έξω απο τον Μαρινόπουλο και πέρασε ένας γύφτος μεθυσμένος απο Βουλγαρία και τον σκότωσε με το αμαξι του.Ορίστηκε δικάσιμος τακτική,ο γύφτος την έκενε με ταξί απο την πιάτσα των ταξί στην πλατεία διδυμοτείχου και πρόλαβε να κλείσει ένα σπίτι.κάτι ακούστηκε οτι ο γύφτος δεν είχε ασφάλεια-δίπλωμα(συνήθες φαινόμενο).