ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Θέμα: Πεδίο βολής στην τοποθεσία «Ψηλός Στάλος» στον κεντρικό Έβρο.

Δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις που προκαλεί η συνεχιζόμενη λειτουργία του πεδίου βολής στη θέση «Ψηλός Στάλος» στον Έβρο. Οι κάτοικοι των γύρω χωριών διαμαρτύρονται όχι μόνο για την υποβάθμιση ολόκληρης της περιοχής και την όχληση που προκαλείται, αλλά καταγγέλλουν τη χρήση και εναπόθεση εκεί ραδιενεργών βλημάτων.
Όμως, στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των Φορέων, για απομάκρυνση του πεδίου βολής, η Κυβέρνηση «απάντησε» με την απόφασή της για επέκτασή του και μάλιστα με αναγκαστική απαλλοτρίωση κτημάτων συνολικής έκτασης 21.000 στρεμμάτων (Κ.Υ.Α. – Φ.Ε.Κ. 347/28-4-2006).
Το γεγονός αυτό προκάλεσε οργή και αγανάκτηση, με αποτέλεσμα την ένταση των κινητοποιήσεων τις οποίες οργανώνουν και στηρίζουν ενεργά δεκάδες Φορείς του κεντρικού Έβρου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει, για την απενεργοποίηση του επικίνδυνου για την υγεία των κατοίκων πεδίου βολής στη θέση «Ψηλός Στάλος» στην επαρχία Διδυμοτείχου, καθώς και για να σταματήσει κάθε διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την επέκτασή του.

Οι βουλευτές
Γιάννης Ζιώγας

Σοφία Καλαντίδου

Λιάνα Κανέλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: