ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ

Μία είδηση είναι σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία είναι προϊόν και από την άλλη εργαλείο. Εξαρτάται από τον τρόπο που την διαχειρίζεσαι.
Αν την διαχειριστείς ως προϊόν καταναλώνεται αδηφάγα σε στιγμιαίο χρόνο και εκφυλίζεται εκτονώνοντας την δυναμική της.
Αν την διαχειριστείς ως χειρουργικό εργαλείο-νυστέρι "καθαρίζεις" αποστήματα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα "Διδυμοτείχου Ανάβασις" παίζει το ρόλο του "νυστεριού" για την αναβάθμιση της πόλης μας.

"ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "

Οι συσπειρωμένες "κοόρτεις" των ενεργών πολιτών του Διδυμοτείχου ξεκινούν από το 2007 έναν δυναμικό υπερασπιστικό και διεκδικητικό αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Ευελπιστούμε στην σιωπηρή υποστήριξη όλων των κατοίκων για την πολιτιστική αναβάθμιση και οικονομική ανέλιξη της περιοχής μας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2007

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ







ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.
Σοβαρές καταγγελίες υπάρχουν από πολίτες του Διδ/χου πως γίνεται συχνά και ιδίως τις βραδινές ώρες, παράνομα, πιθανή εκούσια καύση των σκουπιδιών στον Σκουπιδότοπο του Διδ/χου. Το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα γιατί μολύνει τον αέρα της πόλης και των γύρω χωριών, με επικίνδυνα τοξικά αέρια για την δημόσια υγεία.
Οι τελευταίες καύσεις στον σκουπιδότοπο του Διδυμοτείχου που έγιναν ορατές και αντιληπτές από απόσταση χιλιομέτρων, έλαβαν χώρα το Σάββατο βράδυ, στις 28 Απριλίου 2007 και στις12 Μαΐου 2007.
Υπάρχουν λοιπόν, βραδινές ώρες που όταν φυσά αντίθετος άνεμος, ο τοξικός καπνός φτάνει μέσα στην πόλη. Είναι πρόσφατο το τραγικό γεγονός της φωτιάς στον σκουπιδότοπο «Ταγαράδων» της Θεσσαλονίκης που μόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις όμορες περιοχές, γεγονός που αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η καύση των σκουπιδιών.
Είναι γνωστό πως σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία ,τα σκουπίδια σε έναν σκουπιδότοπο πρέπει να θάβονται με συγκεκριμένη μέθοδο και προδιαγραφές, δηλ. με επάλληλες στρώσεις χώματος, και να υπάρχει πάντα υπεύθυνος υπάλληλος και χειριστής μηχανήματος για αυτήν την δουλειά.
Λόγω όμως του οικονομικού κόστους, η καύση των σκουπιδιών είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.
Οι πολίτες ερωτούν:
1)Ποιοι ευθύνονται για την επικίνδυνη καύση των σκουπιδιών στον σκουπιδότοπο και τι μέτρα αποτροπής έχουν ληφθεί από την μεριά του Δήμου;
2) Γίνεται η υγειονομική ταφή των σκουπιδιών σύμφωνα με τις προδιαγραφές;
3)Ποια μέτρα λαμβάνονται για να αποτρέπεται η αυτανάφλεξη των σκουπιδιών;
4)Υπάρχει επαρκές προσωπικό στον σκουπιδότοπο για να διασφαλίζει τις προδιαγραφές δημόσιας υγείας;
5)Είναι επαρκώς στελεχωμένες οι υπηρεσίες καθαριότητας ή το προσωπικό απασχολείται παράτυπα σε άλλες δευτερεύουσες ανάγκες;

Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υπηρεσίες του Δήμου (π.χ. περιβαλλοντικής προστασίας, καθαριότητας της πόλης, ποιότητας ζωής και ασφάλειας, δημόσιας υγείας, διαφύλαξης από κάθε είδους αυθαιρεσίες)για τις οποίες ως πολίτες πληρώνουμε δυσβάσταχτα ανταποδοτικά τέλη, πρέπει να αποσυρθούν στην «αναπαυτική» «καρεκλίτσα» που αρμόζει στην ηλικία του σώματος και του μυαλού τους, για να αναλάβει η νέα γενιά που έχει φρεσκάδα, όρεξη προσφοράς και απουσία διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: